En Sıcak Konular

APO'DAN AKP'YE 4 AY MÜHLET

15 Kasım 2013 22:40 tsi
APO'DAN AKP'YE 4 AY MÜHLET AKP iktidarı ile İmralı canisi arasında sürdürülen müzakerelerde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

AKP'ye 4 ay mühlet!

AKP iktidarı ile İmralı canisi arasında sürdürülen müzakerelerde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Öcalan, yerel seçimler öncesinde AKP'ye 4 ay mühlet verirken, bu jesti karşılıksız bırakmayan iktidar, Kandil'den de tansiyon düşürücü açıklama gelmesi halinde İmralı görüşmelerini "akil adamlar" ile "basın"a açacak. AKP, Öcalan'ın sözde "çözüm süreci" kapsamında atılmasını isteği adımlar arasında yer alan, "İmralı görüşmelerinin basın mensupları ve akil adamları kapsayacak şekilde genişletilmesi" talebini gündemine aldı. 
 
Kandil'den mesaj
Süreç kapsamında yarın Diyarbakır'da Barzani'yi ağırlamaya hazırlanan Başbakan Tayyip Erdoğan, bir süre önce ilgili bakan ve danışmanlarıyla Öcalan'ın isteklerini ele aldı. Toplantıda, "Öcalan'ın açıklamalarına pararel olarak Kandil'den de tansiyon düşürücü değerlendirmelerin gelmesi şartına bağlı olarak İmralı'ya Öcalan'ın istediği heyetler gidebilir" kararı alındı. Hükümetin Kandil'den beklediği değerlendirmenin işaretini ise Sırrı Süreyya Önder'in katıldığı son görüşmede Öcalan verdi. Öcalan heyetle, "Hükümete 4 ay opsiyon tanıdım" bilgisini paylaştı. Öcalan'dan seçim dönemini de kapsayan "4 ay" opsiyonu alan hükümetin Kandil'den de benzer bir açıklama beklediği, açıklamanın "tansiyon düşürücü" olarak nitelendirileceği belirtiliyor. Bu arada, Rojava bölgesindeki gelişmelerin hükümeti rahatsız etmeyecek boyuta çekilmesinin şartlardan biri olduğu öğrenildi. İçlerinde Akil İnsanlar Komisyonları'nda görev alan bazı isimlerin de yer aldığı sözde "Çözüm Süreci ve Diyalog Platformu" önceki gün Ankara'da toplanarak strateji belirledi. Platformun Genel Koordinatörü Tarık Çelenk, hafta başında Diyarbakır'da da bir araya geleceklerini söyledi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91086


Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,155 µs