En Sıcak Konular

REKTÖRLÜĞÜN KEYFİ TAVRINA GÜNİDER'DEN TEPKİ

15 Kasım 2013 13:52 tsi
REKTÖRLÜĞÜN KEYFİ TAVRINA GÜNİDER'DEN TEPKİ Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER)

Rektörden Bilime Bir Engel Daha


GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ DERNEĞİ
 
                                            BASIN AÇIKLAMASI
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği üyelerinden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI, 17-18 Eylül 2013 tarihleri arasında Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen ve T.C.  Başbakanlık, TİKA ve T.C. Merkez Bankası gibi pek çok saygın kuruluş tarafından desteklenen Uluslararası Avrasya Ekonomilerikonferansına "Açık Denizlere Kıyısı Bulunmayan Avrasya Devletlerinin Transit Geçiş Hakkı" başlıklı bildirisiyle başvuruda bulunmuş ve tebliği kongre bilim kurulu tarafından kabul edilmiştir.
Üyemiz 27 Ağustos 2013 tarihinde, kongre düzenleme kurulundan alınan kabul mektubu ile birlikte bağlı bulunduğu birime başvurarak konferansa gidebilmek için talepte bulunmuştur. Ancak dekanlığını Prof. Dr. Aygün ATTAR' ın yürüttüğü bu fakültede görevli bir araştırma görevlisine aynı etkinliğe katılım izni verilirken, biletini almış ve katılım ücretini ödemiş olan Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI' ya hiçbir cevap verilmemiş ve böylece kongreye katılımı engellenmiştir.
Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI' nın söz konusu etkinliğe katılımının hangi sebeple engellendiğini öğrenmek üzere verdiği dilekçesine de Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanuna aykırı biçimde halen herhangi bir cevap verilmemiştir.
Bildiri metinlerinin Cambridge Üniversitesi tarafından basıldığı bu kongrenin daha önceki iki toplantısına da katılan Sayın KARAAĞAÇLI' nın meslektaşları nezdinde küçük düşürülmesine, bilimsel faaliyetlerinin engellenmesine ve ekonomik bakımdan mağdur olmasına yol açan bu olay, uluslararasılaşmayı kendine hedef edinmiş olan Giresun Üniversitesine yakışmamıştır.
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) olarak, üyemizin maddi ve manevi mağduriyetinin giderilmesi, üniversitemizin bilimsel saygınlığını düşüren bu tarz uygulamaların bundan sonra yaşanmaması ve öğretim üyelerimizin bilimsel etkinliklerinin engellenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
GÜNİDER
Yönetim Kurulu


Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,370 µs