En Sıcak Konular

ZEYTİNBURNU'NDA ÖLENLERİN SAYISI 20'YE ÇIKTI

31 Ocak 2008 18:15 tsi
ZEYTİNBURNU'NDA ÖLENLERİN SAYISI 20'YE ÇIKTI Zeytinburnu'nda bir iş merkezindeki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

İSTANBUL - Zeytinburnu'nda bir iş merkezindeki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi.
     İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Zeytinburnu Maltepe Mahallesi Askeri Fırın Sokakta 5 katlı binadaki patlamada 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
     Ölenlerden 9'unun kimliğinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, bu kişilerin Azeri uyruklu Davruz Mamadov ile Hasan Akhun, Orhan Saday, Halit Alkan, Ömer Vural, Kazım Mişli, Kadir Cesur, Zübeyir Bal ve Yaşar Kara oldukları belirtildi.
     Açıklamada, patlamada yaralanan 117 kişiden 72'sinin tedavileri yapılarak taburcu edildiği, 45'inin ise çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü duyuruldu.

PATLAMADA ÖLENLERDEN BİRİNİN DAHA ADI BELİRLENDİ

İSTANBUL - Zeytinburnu'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 20 kişiden birinin daha adı belirlendi.
     İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, patlamada ölenlerden birinin adının Mustafa Tıskaya olduğu tespit edildi. Böylece, kimliği belirlenenlerin sayısı 10'a çıktı.
     Patlamada ölenlerden daha önce kimlikleri belirlenen 9 kişinin adları şöyle:
     Hasan Akhun, Halit Altan, Kazım Nişli, Zübeyir Bal, Yaşar Kara, Kadir Cesur, Orhan Saday, Ömer Vural ve Azerbaycan uyruklu Davruz Mamadov.

 ZEYTİNBURNU'NDA İNCELEME VE ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İSTANBUL - Zeytinburnu'ndaki iş merkezindeki 20 kişinin öldüğü 116 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından görevlilerin olay yerindeki inceleme ve arama çalışmaları devam ediyor.
     Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi'ndeki iş merkezinde meydana gelen patlamanın ardından en üst katı çöken, 3. katı da büyük çapta hasar gören binanın enkazı altında kalan olup olmadığının belirlenmesi için itfaiye, Sivil Savunma Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKUT'a bağlı kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
     Özellikle ilk yangının başladığı binada yoğunlaştırılan çalışmalara katılan ekipler, enkaz altında kalan kişinin bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla köpeklerle arama yapmaya karar verdi.
     Bu kapsamda çalışmalara katılan ve binanın enkazı üzerindeki tüm görevliler, buradan uzaklaştırıldı. Daha sonra bir görevli özel eğitimli 2 köpek ile enkaz alanına girerek arama yaptı.
     Köpeklerle yapılan bu aramalarda da bir sonuç elde edilememesi üzerine diğer kurtarma ekipleri yeniden enkaz alanına girerek arama çalışmalarına başladı. Ekipler, halen arama çalışmalarını yürütüyor.
     Bu arada patlama olan yapının 4. katındaki çorap imalathanesinde çalıştığı belirtilen 17 yaşındaki Heybetullah Güleç'in babası Filit Güleç, oğlundan haber alamadığını belirterek, enkaz alanına girmek istedi.
     Polislerce, bir süre içeri girmesine izin verilmeyen baba Güleç, daha sonra polis yetkililerinin kontrolünde enkaz alanına girerek oğlunu aradı. Heybetullah Güleç'ten halen haber alınamadığı belirtildi.

ZEYTİNBURNU'NDAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İSTANBUL - Zeytinburnu'ndaki iş merkezinde 20 kişinin öldüğü, 116 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı.
     Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi Askeri Fırın Sokak'taki 5 katlı binada sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Ali Haydaroğlu'nun olay yerinde incelemelerde bulunduğu kaydedildi.
     Olayda sorumluluğu olanların bilirkişi raporlarıyla belirleneceği, ancak süren çalışmalar ve binanın güvenli olmaması nedeniyle şu ana kadar bilirkişi incelemesi yapılamadığı ifade edildi.

 PATLAMADA ÖLENLERDEN 2 KİŞİNİN DAHA ADI BELİRLENDİ
İSTANBUL - Zeytinburnu'ndaki patlamada ölen 20 kişiden 2'sinin daha adı belirlendi.
     İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, patlamada ölenlerden ikisinin Hüseyin Taylanoğlu ve Ezgi Şimşek oldukları tespit edildi. Böylece, olayda ölenlerden kimliği belirlenenlerin sayısı 12'ye çıktı.





Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,552 µs