En Sıcak Konular

HÜKÜMET RESMEN TİYATRO OYNUYOR

8 Kasım 2013 14:22 tsi
HÜKÜMET RESMEN TİYATRO OYNUYOR Öğrenci evlerini gündeme taşıyarak 'ahlak zabıtası' rolüne bürünen AKP Hükümeti'nin AB normlarına göre hazırlattığı yeni Türk Ceza Kanunu'na göre Türkiye'de sadece zina değil, fuhuş da serbest!

AKP zinayı da, fuhşu da serbest bıraktı

Öğrenci evlerini gündeme taşıyarak 'ahlak zabıtası' rolüne bürünen AKP Hükümeti'nin AB normlarına göre hazırlattığı yeni Türk Ceza Kanunu'na göre Türkiye'de sadece zina değil, fuhuş da serbest! Hükümet resmen tiyatro oynuyor 

TBMM'de 5 AKP milletvekilinin seçim propagandası kapsamında Meclis İç Tüzüğü'nde gerekli değişiklik yapılmadan başörtüsü takmaya başlamasıyla birlikte kamuoyunda hedeflediği kamplaşmayı sağlayamayan AKP kurmayları, Denizli'deki öğrenci evlerini ve apartlarını gündeme taşıyarak 'gündemi değiştirmeye ve yönlendirmeye' çalışıyor. Başbakan Erdoğan da konuya ilişkin önceki gün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yaptığı açıklamada, "Meşru hayat vardır, gayri meşru hayat vardır. Bize düşen görevler vardır. Yasalara göre adım atarız" demişti. Ancak Başbakan, öğrenci apartlarına ya ad evlerine hangi yasalara göre müdahale edileceği konusuna açıklık getirmedi. Zira AKP Hükümeti'nin Avrupa Birliği (AB) normlarına göre 2004 yılında hazırlattığı ve 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre Türkiye'de sadece zina değil aynı zamanda fuhuş da serbest! Hükümet kurmayları hazırladıkları kanunlarla 'ahlaksızlığı' adeta teşvik ederken, öte yandan 'ahlak zabıtası' postuna bürünmeleri manidar bulunuyor. 

Fuhuş da serbest
AKP Hükümeti tarafından hazırlanan ve 26 Eylül 2004'te Meclis'te kabul edilen, 1 Haziran  2005'te yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 227. maddesine göre Türkiye'de  'fuhuş' yasal hale getirildi! Söz konusu maddede sadece fuhşa teşvik eden ve yolunu kolaylaştırana iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası uygulanıyor. Ayrıca fahişelerin yabancı olmaması gerekiyor. Zira Pasaport Kanunu'nun 8. maddesine göre, Türkiye'ye girmeleri izinli olmayan kimseler arasında 'fahişeler ve kadınları fuhşa sevkederek geçinmeyi meslek edinenlerle beyaz kadın ticareti yapanlar ve her nevi kaçakçılar' da bulunuyor. Ancak uygulamada bu suçu işleyenlere de dokunulmuyor.

Genelevlere ruhsat devletten
Öte yandan Türkiye'de 40'tan fazla ilde genelev bulunuyor. Bu genelevlerde 4 binden fazla vesikalı kadın çalışıyor. AKP Hükümeti döneminde genelev sayısı da, vesikalı kadın sayısı da artış gösterdi. Türkiye'de genelevlere ruhsat hükümet tarafından veriliyor, bunu düzenleyen tüzük de "Genel kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü" olarak dikkat çekiyor.  

Son zamanlarda büyük şehirlerde Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü'nün verdiği yetkiye dayanarak fahişelere Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre sadece ceza kesilmeye başladı. 
Türkiye'de fuhuş son zamanlarda artış gösterdi. İstanbul'da fuhşun yoğun olarak yapıldığı yerler Aksaray ve Beyoğlu olarak öne çıkıyor. Aksaray'daki fuhuş yuvaları geçtiğimiz günlerde ABD'li belgeselci Mimi Çakarova tarafından da filme alınmıştı. Film de bölgede fuhşun polisin gözü önünde cereyan ettiği savunuluyordu. Çakarova, bir gazeteye verdiği mülakatta şunları aktarıyordu: "Yasadışı fuhuş yapıldığı çok iyi bilinen bir mekânın tam karşısındaki polis karakolunu görüntüledim. Karşısındaki otelde bir oda tuttum. Her şey polisin gözleri önünde oluyordu." Öte yandan Aksaray bölgesi aynı zamanda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüme mesafesinde bulunuyor.

Zina 'suç' olarak yer almıyor
Dahası AKP Hükümeti tarafından baştan aşağıya değiştirilen 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda zina 'suç' olarak yer almadı. Kanun hazırlanırken dönemin Adalet bakanı cemil Çiçek, zinanın suç olarak yeni TCK'ya girmesini savundu ancak Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği'nden gelen tepkiler üzerine buna sıcak bakmadı. Oysa yürürlükten kaldırılan 765 sayılı TCK'nın cürümler başlıklı ikinci kitabının adabı umumiye ve nizamı aile aleyhinde cürümler başlıklı 8. babının zina başlıklı beşinci faslında 440'tan 444. maddeye kadar yer alan maddelerde zina suç olarak tanımlanıyordu. Bu maddelerden bazılarını Anayasa Mahkemesi 1990'lı yıllarda iptal etmişti. 

TCK Madde 227 

AKP'nin hazırladığı yeni TCK'da 'fuhuş' şu şekilde düzenleniyor. 

b) Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.

c) Fuhuş amacıyla ülkeye insan sokan veya insanların ülke dışına çıkmasını sağlayan kişi hakkında yukarıdaki fıkralara göre cezaya hükmolunur. 

AKP döneminde fuhuş yüzde 220 arttı

Türkiye'de fuhuş yapanlara AKP'nin çıkardığı TCK bağlamında dava açılamıyor ancak aracılık yapanlar, fuhuş yaptıranlar takibata uğruyor. Nitekim Emniyet birimlerinin yaptığı operasyonlar da bu istikamette cereyan ediyor. Bu çerçevede Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in verdiği rakamlara göre, 2002-2010 yılları arasında fuhuş suçları yüzde 220, ırza geçme ve çocuklara cinsel taciz suçları yüzde 125 oranında arttı. Fuhuş suçundan 2002 yılında 2669 kişi hakkında dava açıldı. Bu sayı 2007 yılında 4494'e, 2010 yılı sonu itibariyle de 8409'a ulaştı. Fuhuş suçu 8 yılda yüzde 220 oranında artış gösterdi. Cinsel saldırı ve çocuk istismarları suçlarından 2002 yılında 16 bin 043 sanık hakkında dava açılmışken, bu sayı 2007 yılı sonu itibariyle 19 bin 162'ye ve 2010 yılı sonu itibariyle de 35 bin 760'a ulaşarak 8 yılda yaklaşık yüzde 125'lik bir artış yaşandı. (RECEP BAHAR / YENİ MESAJ)


Kaynk: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13003016/akp-zinayi-da-fuhsu-da-serbest-birakti




Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,578 µs