En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN TÜSİAD'A CEVAP

31 Ocak 2008 14:45 tsi
BAHÇELİ'DEN TÜSİAD'A CEVAP Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, TÜSİAD'ın dünkü açıklamasının 'kendileri bakımından vicdanlarını temizleme telaşı olarak görülmesi' gerektiğini'' ifade etti.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin ve milletin bekasını, şahsi ve kurumsal çıkar hesaplarının üstünde ve önünde tutmak erdemini gösterebilen herkes için Türkiye'nin ortak milli ve manevi değerleri etrafında birleşmenin bir vatanseverlik borcu olduğunu belirterek, ''Bu alandaki sicili bilinenlerin, bu değerlerle ilişkisi sadece cüzdanlarıyla sınırlı olanların milliyetçilikten, demokrasi üslubu ve sicilinden bahsetmeleri sapla samanı karıştırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir'' dedi.
     Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, TÜSİAD'ın ''başörtüsü sorununun çözümü için başlatılan siyasi süreç hakkındaki değerlendirmelerini içeren dünkü açıklamasının 'kendileri bakımından vicdanlarını temizleme telaşı olarak görülmesi' gerektiğini'' ifade etti.
     TÜSİAD'ın ''Türkiye'nin milli çıkarlarını ve milli birliğini ilgilendiren konulardaki duruşunun herkesin malumu olduğu'' görüşünü dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:
     ''AB'nin dayatmalarının haklılığını Türk kamuoyuna anlatmayı kendisine misyon edinen bu kuruluşun, Kıbrıs, Rum Patrikhanesi'nin statüsü, Heybeliada papaz okulu, cemaat vakıfları, Türk milli kimliği, Türkiye'de azınlık hakları, Kürtçe eğitim ve Türklük değerlerine hakaret edilmesinin önünü açacak yasal düzenlemeler konularında nerede durduğu kamuoyu sicilinde kayıtlıdır.
     Aynı kuruluşun AKP'nin son 5.5 yıldır izlediği ve bugün Türkiye'yi bir bataklığa sürükleyen ekonomik politikalarının en hararetli destekçisi olduğu; Türkiye'nin bölünme modelleri ve parçalanma reçetelerinin çağdaşlaşma adına misyonerliğini yaptığı; AB hayal yolculuğunda AKP'ye koltuk değneği olmayı içine sindirebildiği ve 22 Temmuz seçimlerinden önce, şimdi şikayet ettiği sözde ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesi gerekçesiyle AKP'yi desteklediğini açıkça ilan ederek taraf olduğu da bilinen bir gerçektir.
     Bu gerçekler karşısında, bu kuruluşun 'Türkiye'nin Atatürk'ün çağdaş medeniyet seviyesine erişme hedefinin gereği olan, batı normlarını esas alan demokratikleşme sürecinden' dem vurması, sadece tebessümle karşılanabilecektir.
     ''Söz konusu kuruluşun milliyetçi harekete ve temsil ettiği fikriyata karşı hasmane tutumunun kökleri çok derinlere giden uzun bir geçmişi bulunmaktadır'' diyen Bahçeli, MHP'nin, yatırım, üretim ve istihdama katkısı bulunan sermayeye bugüne kadar saygılı olduğunu ve bunu takdir ettiğini ifade etti.

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,964 µs