En Sıcak Konular

ERDOĞAN'A ''MİLLET MİLLETİ'' SORUSU

31 Ekim 2013 22:43 tsi
ERDOĞAN'A ''MİLLET MİLLETİ'' SORUSU CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Siz hangi milletin mensubusunuz?” diye sordu.

Hangi millettensiniz Sayın Erdoğan?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Siz hangi milletin mensubusunuz?" diye sordu. Çıray, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "90. Yılın coşkusunu yaşadığımız sıralarda Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet başbakanlığı yaptığı Türkiye'ye adını veren Türk Milletinin adını ilk defa açıkça reddetmiş olmasına isyan ediyorum" dedi. 
 
Aşağılamak için mi?
Çıray, Başbakan'a "Türk Milletini, ulusumuzun unsurlarını oluşturan ve bir kısmı çok küçük niceliklere tekabül eden etnik topluluklardan herhangi birine indirgemekteki maksadınız nedir? Başbakan olarak 12 yıldır sürekli 'Türk, Kürt, Lâz, Çerkez...' diyerek etnik toplulukları sıralamanızın ciddi bir bölünme tehlikesini ortaya çıkarmaya başladığını görmüyor musunuz? Bölücülük konusunda etnik milliyetçi ve irredantist gruplarla farkınız nedir?" diye sordu. Çıray şu soruları yöneltti: "Sürekli etnik topluluklardan bahsetmeniz kendi siyasal İslamcı ideolojinizi kullanma hesabınızın bir sonucu mudur? Eğer iddia ettiğiniz gibi Türk Milleti kavramı değil de tek başına millet kelimesi herkesi kapsıyorsa, dünyada adı sadece 'millet'olan bir topluluk var mıdır? Millet kelimesinin herkesi kapsamadığını, iddia ettiğiniz şeyin aslında 'bu millet' kavramı olduğunu düşünüyorsanız 'bu'sıfatı neyi işaret etmektedir? Türk Milleti yerine 'Millet Milleti'veya 'bu millet'nitelemenizi 'Türk Milletinin varlığını inkar etmek ve onu aşağılamak için mi yapıyorsunuz? Kendinizi hangi milletin mensubu olarak addediyorsunuz? Siz ilkokuldan bu yana hiç tarih okudunuz mu?"


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90540


Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,525 µs