En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: KUTUPLAŞMALAR DA KALKACAK

31 Ocak 2008 13:39 tsi
YAZICIOĞLU: KUTUPLAŞMALAR DA KALKACAK Yazıcıoğlu,başörtüsü için yapılacak anayasa değişikliğinin referandum konusu haline getirilmesi durumunda Türkiye'nin daha çok kamplaşacağını savundu.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''başörtüsü için yapılacak anayasa değişikliğinin referandum konusu haline getirilmesi durumunda Türkiye'nin daha çok kamplaşacağını ve bundan zarar göreceğini'' savundu. 
 
Yazıcıoğlu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul etti.

Yazgan, ziyarette yaptığı konuşmada, türban konusundaki tartışmalara değinerek, üniversitede okuyan öğrencilerin önünde böyle bir yasağın olmamasını gerektiğini söyledi. ''Üniversitede okuyan öğrencilerin okulu bitirdikten sonra iş hayatına atılınca da aynı sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını'' anlatan Yazgan, ''yasağın sadece üniversitelerde değil bütün çalışma hayatında kaldırılmasını istediklerini'' ifade etti. Yazgan, Yazıcıoğlu'nu, sendikanın 2 Şubatta yapılacak genel kuruluna davet etti.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu da yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de başörtüsü sorununun uzun zamandan beri var olduğunu, yasakların ortadan kalktığı zaman kamplaşma ve kutuplaşmaların da kalkacağını'' söyledi.

''Türkiye'nin işsizliği, yoksulluğu, küresel sorunları konuşmak yerine yıllarca başörtüsünü konuştuğunu ve şimdi de bağlama şeklini tartıştığını'' ifade eden Yazıcıoğlu, ''İleride bu bağlama tarifleri okuyan torunlarımız bize uzaylı gibi bakacaklardır. Bunları okudukça utanıyorum'' dedi.

''Başörtüsünü birilerinin rejim meselesi haline getirdiğini'' iddia eden Yazıcıoğlu, ''Anayasa Mahkemesi'ne takılmayacak, yeni yasaklar yaratmayacak bir metin oraya çıkarılmalıdır'' şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, ''mevcut metni yeterli görmediğini, ancak süreci desteklediğini'' belirterek, CHP'nin de bu sürece iştirak etmesini istedi.

TÜSİAD'ın konuyla ilgili açıklamalarını eleştiren Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, kurumlar ve milletinin kaynaşmasıyla mümkündür'' dedi.

''Düzenleme, referandum konusu haline getirilirse Türkiye daha çok kamplaşır ve zarar görür'' diyen Yazıcıoğlu, ''hizmet alan ve hizmet veren gibi bir ayırımın yapılmaması gerektiğini, Anayasa'da 'çeşitli kisvelerin giyilmemesiyle' ilgili hüküm bulunduğunu, üniforma gerektiren yerler dışında başörtüsünün serbest olması gerektiğini düşündüğünü'' söyledi.

Yazıcıoğlu, ''uygulamanın orta ve ilköğretime yaygınlaşmasının ise söz konusu olmayacağını'' görüşünü de dile getirdi.

 
 



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,722 µs