En Sıcak Konular

TERİM GALATASAY'DAN AYRILIŞ SÜRECİNİ ANLATTI

31 Ekim 2013 22:39 tsi
TERİM GALATASAY'DAN AYRILIŞ SÜRECİNİ ANLATTI Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra herhangi bir açıklamada bulunmayan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, suskunluğunu bozdu, basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim: Bazılarına hakkımı helal etmiyorum

Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra herhangi bir açıklamada bulunmayan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, suskunluğunu bozdu, basın toplantısı düzenledi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim,  Galatasaray'dan ayrılış süreciyle ilgili ilk kez konuştu. 
 
The Grand Tarabya Otel'de düzenlediği basın toplantısında  açıklamalarda bulunan Terim, divan kurulunda konuşmayı planlamasına rağmen kulüp  başkanı Ünal Aysal'ın GSTV'de gazeteci Ali Kırca ile yaptığı programın ardından  basın toplantısı yapmaya mecbur kaldığını belirterek, şöyle konuştu: "Bu toplantıyı organize ederken, artılarını ve eksilerini fazlasıyla  tarttım. Buna karar vermek çok kolay olmadı. Kimileri için susmam ve konuşmamam,  kimileri için ise artık konuşup benim cephemde yaşananları anlatmam gerektiği  yönünde görüşler olduğunu biliyorum. Doğal olarak ben, Galatasaray'ı düşünmek ve  zarar vermemek için ne kadar titiz davrandıysam, gündemin değişmediğini gördüm.  Gördükçe de daha fazla üzüldüğümü ve yaralandığımı fark ettim. Benim de  değerlerim ve kıymet verdiğim bir ailem var. Unutulmasın ki sevinen, üzülen,  kızan ve kırılan bir insanım. Ben, 'Kişilere değil, Galatasaray'a ve markasına  zarar verir miyim?' diye endişe ettim. Görüyorum ki sistematik bir şekilde  sürdürülen itibarsızlaştırma çalışmasından 'Fatih Terim'e zarar veriliyor mu?'  diyen kimse yok. Şu an konuşarak yanlış yapıyorsam da başkasının yerine bana bir  kere de kendi dilimden zarar gelsin diye böyle bir konuşma yapmaya karar verdim.  Divan kurulunda konuşmayı planlamıştım ama Sayın Aysal'ın bir gazeteciyle yaptığı  televizyon programı beni beklememeye mecbur kıldı." 
 
"Galatasaray Ali Sami Yen'dir, Metin Oktay'dır" 
Sarı-kırmızılı kulüpten ayrılması için gerekçe gösterilen "Galatasaray  değerlerine aykırı davrandı" eleştirilerine karşı çıkan Fatih Terim, şunları dile  getirdi: "Profesyonellikle, kurumsallıkta bir karar alınır, uygulanır ve biter.  Ancak biz de öyle olmadı. Bittikten sonra herkes yoluna gider. Kurumsallık bunu  gerektirir. 1,5 aydır alınan bu kararı meşru kılacak, kararın doğruluğunu kabul  ettirecek onlarca söylemde, iddiada, hatta serviste bulunuldu. Halan kimsenin  aklının bu konuda net olmadığını düşünüyorum. Galatasaraylılara buradan  sesleniyorum; lütfen bir haklı haksız, suçlu suçsuz arayışına girmeyin. Beni 40  yıldır tanıyorsunuz. Beni bir kez olsun yüzyüze gelmeden bile tanıyanlar var. Bu  benim için gurur verici bir şey. Zor bir insan olabilirim. Kolayım demedim.  Egolarım pekçok insandan fazla da olabilir. 'Değişmem, yerimden kımıldamam'  demedim hiçbir zaman. 
 
Yaşamını toplumsal ve ailevi değerler üzerine kurmuş, kendisini  geliştirmek için hala eğitim alan, Galatasaray kültürünü ve geleneklerini pekçok  kişiden daha fazla özümsemiş birine 'Galatasaray değerlerine aykırı davrandın'  diyemezsiniz. Eğer insanlarınn bağlılığını gösteren bir terazi olsa, benim kefem  pekçok kişiden daha ağır basar. Orada yüreğimin ve Galatasaray'da yaşadıklarımın  ağırlığı vardır. Onun için ağır basar. Galatasaraylı büyüklerimden, üyelerin hür  iradesiyle seçtiği başkan ve yönetimi hedef gösterecek, suçlayacak ve arkasından  konuşacak bir eylem içinde bulunmamayı öğrendim. Hak etmediğim ve yaşamadığım  halde, yaşanmış gibi, yaşamadığım, yapmadığım veya olmayan şeyleri doğruymuş gibi  gösterilen olaylara açıkçası cevap verecek olmaktan hicap duyuyorum. Galatasaray  Kulübü'nün bir divan üyesi olarak söylüyorum, Galatasaraylılık başarılı olmak  için ve galip gelmek için her yola başvurmak değildir. Galatasaray Ali Sami  Yen'dir, Metin Oktay'dır." 
 
"Çok açık bir iletişim problemi yaşadık" 
 
İkinci döneminde kulüpten ayrılışında merhum başkan Özhan Canaydın'la  yaşadıklarını anlatan Terim, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Aysal'ın da ifade ettiği gibi çok açık bir iletişim problemi  yaşadık. Bunu kabul ediyorum ve hiçbir zaman da reddetmedim. Ben derdimi başkanla  birebir konuşmayı istedim. Kapısından çıktıktan sonra konuşulanları internet  siteleri, sosyal medyadan veya televizyonlardan öğrenmeyi tercih etmedim. Velev  ki biz dostuz, öyle kabul edelim. Velev ki aramızda iletişim problemleri var.  Bütün bunlara rağmen, yine karşılıklı oturur, konuşur ve yolları ayırırdık. Ben  de başarılar diler, eşyalarımı toplar çıkardım." 
 
Sarı kırmızılı takımda rahmetli başkan Özhan Canaydın'ın görev yaptığı dönem olan 2002-2004 sezonunda ayrılışı ile ilgili konuşan Terim'in, ''Özhan Canaydın'la oturduk ve artık ayrılmam gerektiğini söyledim. Hoca dedi, ben bunu açıklayamam. Ben açıklarım merak etmeyin dedi. Ben gelmem oraya dedi, söyleyemem. Ben koluna girdim, gittik beraber. Çok üzüldü. Kendim koluna girip, kendim arabaya bindirdim. Tam 10 sene geçmiş, hiçbir yerde duydunuz mu? Allah gani gani rahmet eylesin'' ifadelerini kullanırken duygulandığı görüldü. 
 
TERİM'İN GÖZLERİNİN DOLDUĞU AN
 
Madem Galatasaray kültüründen ve değerlerinden bahsediyoruz,  antrenmanı bitirip teri soğumadan odasına giden hocasına işine son verildiğini  basın yoluyla bildiren, Galatasaray markasıyla yayın yapan televizyon kanalımızda  aynı dakikalarda hayal mahsulü bir anlaşmanın haberini veren, evime bildirimde  bulunmak için noter gönderen bir anlayış, benim 40 yıldır Galatasaray'da gördüğüm  ve öğrendiğim bir uygulama değildir. Bu benim hayatım boyunca rasladığım bir şey  değildir. Galatasaray Kulübü bu değildir. Galatasaray'da tanımadığım, bilmediğim  ve yaşamadığım bir davranış şeklidir. Ümit ederim benden sonra da yerli-yabancı  kimse yaşamaz. Çünkü bu Galatasaray'a yakışmaz." 
 
"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"
 
"Bazılarına hakkımı helal etmiyorum" 
 
Galatasaray'da kendisine yaşatılanlardan dolayı bazı kişilere hakkını  helal etmediğini söyleyen deneyimli teknik adam, şöyle devam etti: 
"(Eleman) meselesi, yönetim değişikliği, Albayrak ve Dürüst'ün  ayrılışı, Mersin İdmanyurdu maçı sonrası TFF ziyaretimde konuşulanlar, aylar  öncesinden başlayan yeni hoca isimleri, maç öncesi primin futbolcularla  görüşülmesi, sadece futbolcuların kutlanması, emeği geçen hiçbir insanın  kutlanmaması ve daha neler neler... Bunları düşünüp alt alta yazsam liste çok  uzar. Bunların  herhangi birinden sonra benim yerimde kim olsa istifa ederdi. Tam  aksine ben, 'dördüncü yıldızı takmadan gitmeyeceğim' dedikçe her şeyin şiddeti  arttı. Geriye bakınca bazı şeyleri daha iyi anlıyorum. Aysal'ın televizyon  programında dile getirdiği Medical Park Antalyaspor maçı sonrası söylediğim  açıklamların birkez daha izlenmesinde yarar var. O açıklamada, 'Görevimin  başında, Galatasaray'ın içindeyim. Gönderilmeye çalışılsam bile direneceğimden  şüphe duyulmasın' demiştim. Her zor durumda, bana ihtiyaç duyulan ve çağrıldığım  her anda koşulsuz, hiç sorunsuz elimi ve gövdemi taşın altına sokmaktan geri  kalmadığım Galatasaray Kulübü'nde bana yaşatılanlardan dolayı bazılarına hakkımı  helal etmiyorum. Bugüne kadar yapılanları Galatasaraylılar içine sığdırıp  affediyorlarsa ben de ediyorum. Beni tanıyan ve her türlü platformda destekleyen  herkese teşekkür ediyorum."
 
Soru-cevap bölümü 
 
Türkiye Futbol Federasyonu'yla (TFF) milli takım için yeni bir  sözleşme imzalayıp imzalamayacağıyla ilgili bir soru üzerine Terim, "Mayıs ayına  kadar ücretsiz A Milli Takım'ın son 4 maçında bulunmaya ve Türk futbolunun yeniden şekillenmesi için söz verdim. Henüz bu sözümün haricinde bir şey  yapmadım. Ne demişsem o var. Bundan sonraki kariyerim ailemi ve beni bağlıyor.  Henüz yaşananların etkisi geçmeden bir şey yapmam söz konusu olabilir mi? Ayrıca  buna fırsat veriliyor mu? Bir de bu var" diye konuştu. 
 
Deneyimli teknik adam, TFF ile 12 Nisan'da anlaştığı şeklinde  iddialara ise şu yanıtı verdi: "Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu dile getirenler ispat etmelidir.  Görüşmedim ama öte yandan görevimin başındayken, görüşülen ve teklif götürülen  yabancı hocaları neden sorgulamıyorsunuz? Medical Park Antalyaspor maçı öncesi  aldığım telefondaki sesten, daha önceki aylarda kulağıma gelen isimlerden...  Onların bir dili olsa da konuşsa. Antalyaspor maçı ve Beşiktaş maçının devre  arasında 4. yıldızı takmadan gitmeyeceğimi ifade ettim. 12 Nisan'la hiç uymuyor." 
 
TERİM'İ İSTİFAYA GÖTÜREN NEDENLER
  
"Milli takımda işin özü değil süsü mü rahatsız etti?" 
 
A Milli Takım'la sözleşme imzalamadan önceki süreç hakkında detaylı  bilgiler veren Terim, şöyle devam etti: "Bu süreç benim hayatımda usul ve etik olarak her şeye uyduğum, çok  dikkat ettiğim ve Galatasaray'ın zarar görmemesi için hassas davrandığım bir  süreçti. Tüm dengeleri gözettim. Her adımda tüm açıklığıyla Galatasaray'da  bulunduğum görev ve sorumluluklara zarar vermemek için çok uğraştım. Sayın  Demirören 'hocamızı 4 maçlık istiyoruz. Buna izin veriyor musunuz?' diye  sorduğunda Galatasaray başkanının, 'Ne demek, isterseniz ocak ayında (tamamen)  verelim. Yeter ki 2-3 hafta önce haber verin' cevabı beni çok yaraladı.  Vazgeçmeye hazır başkan, bir de bundan emin. Bildiği bir şey varmış. 
 
Ben etik değerlere ve usule aykırı hiçbir şey yapmadım. Teklifin  geldiği ilk andan itibaren izinsiz tek adım atmamışken, işin özü değil süsü mü  rahatsızlık verdi? Sayın Demirören, imza atılan kağıdı gösterdi. O kağıt görülene  kadar koskoca Galatasaray Kulübü, bırakın TFF'yi, kendi hocasına güvenmek yerine  o kağıdın peşine düştü. Uğradığım heksızlığı daha nasıl ifade edeyim ki...  Söylenildiği gibi yapılan teklif ve sonrasında yaşananlar Galatasaray'ı durdurmak  için bir komplo ise bu komplonun kolaylaştırıcısı ve ekmeğine yağ süreni ne yazık  ki çok uzakta değil, ama ben değilim." 
 
Milli takım için Başbakan'la görüştüğü iddiası 
 
Fatih Terim, milli takımı çalıştırması yönünde Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'dan bir talimat alıp almadığı yönündeki bir soru üzerine şunları  kaydetti: "Sayın Başbakan'la bilginiz dahilinde ve haricinde Türk sporu ve  futboluyla ilgili zaman zaman görüşüyoruz. Bu konuda sohbetlerimiz oluyor.  Kendisi fikirlerimizi, görüşlerimizi ve projelerimizi dinliyor. Kendisinin  gönlünden geçenin de Türk futbolunun gelişmesi için elimizi taşın altına sokmamız  gerektiği olduğunu biliyorum. Bundan da gurur duyuyorum. Onun için sandığınız  senaryolardan daha farklı bir durum olsaydı söylerdim." 
 
Neden sözleşme uzatmadı? 
 
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun almış olduğu sözleşme uzatma  kararı hakkında kendisine bir mukavele sunulmadığını anlatan Fatih Terim,  sözlerini şöyle devam ettirdi: "Sayın Aysal, genel kurulda yönetim olarak bir değişikliğe gitme  kararı aldı. Biz de 'o halde genel kurul sonrası hallederiz' diye sözleştik.  Genel kurul geçti. Sezon başına gittik, o da geçti. Emirates Kupası geçti. Süper  Kupa'yı aldık, o da geçti. Lig başladı. Bu zaman zarfında tek rahatsızlık yok.  Mukavele bir defa bile gündeme gelmedi. Ne zaman milli takımla süs imzasını attık  ve bu konu çıktı birden bire olaylar çok farklı bir hal almaya başladı. Milli  takımın taktik toplantısından sonra yönetim kurulunun iki sene uzatma kararı  aldığı belirtildi. Daha da acısı ben bunu Galatasaray'ın resmi sitesinden  öğrendim. Kimse beni bilgilendirmedi. Resmi site 'imzaladı' diye yazdı. Sonradan  değiştirildi. Bu haberlerin ardından hakikaten şaşırdım. 10 gün geçti. Bana  getirilen bir mukavele, öneri ve bilgi var mı? Olmayan şeyleri olmuş gibi  göstermeyi becerenler, böyle bir şeyi getirmiş olsalar bu konuda destan yazmazlar  mı? Fakat buna gerek de yok. Başkanla karşılıklı verilmiş sözler vardı. Yeterdi  o. Bence bunun sebebi, camia ve taraftar baskısıydı." 
 
 
Galatasaray'la 3. döneminin ilk gününde imzaladığı 3 yıllık  sözleşmenin 24 saat geçmeden 1 yıla indirildiğini anlatan Terim, şöyle konuştu: "Basına gönderilen SMS'lere, oyuncuyla yapılan prim görüşmelerine,  arkanızdan söylenenlere, başka hocalarla yapılan görüşmelere göz yummuşsunuz.  Rahmetliler Ali Sami Yen ve Metin Oktay bile bunları yaşasaydı isyan ederdi emin  olun. Buna rağmen kimseye zarar gelmesin diye '4. yıldızı takmadan bir yere  gitmem' dedim. Benim Galatasaray'a gelişimin birinci gününde Sayın Dürüst ve  Sayın Aysal ile öğlen 3 senelik mukavele imzaladık. Herkesin isteği üzerine  geldim. Aynı akşam, 24 saat geçmeden evime gönderilen bir yönetici, 'başkan, her  yıl başarılı olmak kaydıyla, bu 3 senelik sözleşmeyi birer seneye döndürmeyi rica  etti' dedi. Benim yerime kendinizi koyun. Eğer haysiyeti kırılan birisi varsa o  da benim. Bir gün bile çıkıp, bununla ilgili tek kelime söylemedim. Ancak zaten  bizim sözleşme problemimiz ilk günden başlamış. Çok da ileri gitmeye gerek yok.  Bununla ilgili Galatasaray etiğine bağlılığımdan herhangi bir şey söylemedim." 
 
"Aşkolsun hatta yazıklar olsun" 
 
Galatasaray'dan gönderilme sebebinin hala anlaşılıdığını düşünmediğini  kaydeden Terim, kendisiyle ilgili yapılan yorumlara tepki göstererek sözlerini  şöyle sürdürdü:  "Başkan aradı aramadı, ulaşmak istedi istemedi, milli takımı  çalıştırdım çalıştırmadım... Mesele bu değil. Zaten istenmeyen bir durum vardı.  Buna uygun bir kılıf bulunmaya çalışıyordu. Demek ki şartlar o zaman oluştu.  Sadece alınmak istenen bir karar vardı. O günden bu güne bu kararı haklı  göstermek için nedenler sıralanıyor. Kimse benimle çalışmak zorunda değil. Bunun  için hak etmediğim iddiaları servis etmek yakışmıyor. Dahası asıl bunlar haysiyet  kırıcı. SMS kayıtlarının bir gazeteciye servis edilmesi, hocasından habersiz bir  futbolcuyla prim pazarlığı yapmak, alnının akıyla 2 sene şampiyon olmuş,  başarılar yaşatmış hocanızı, değerlerinden vurmaya çalışmak haysiyet kırıcı. Biz  de mi telefon kayıtlarını açalım? Bu benim tarzım değil. Bana ve  Galatasaraylılığa yakışmaz. Bunlardan daha çok zoruma giden bir durum var. O da  konsantrasyonumu kaybettiğimin söylenmesidir. Bana başka bir şey söyleydi zoruma  gitmezdi. Aşk olsun hatta yazıklar olsun." 
  
Başkan Aysal'ın telefonlarına çıkmadığı şeklindeki iddiaları  hatırlatarak, duygulandığı görülen ve elini masaya vurarak konuşan Fatih Terim,  şöyle devam etti: "Deplasmanda Beşiktaş derbisini kazanmış, 3 tane önemli deplasmanı  atlatmış, namağlup bir Galatasaray bıraktım. İlk maçlarda alınan skorlar  üzerinden mi beni yargılayacaksınız? Benim emeğimi böyle bi sorgulayacaksınız?  Başarı varsa varsın, yoksa yoksun, öyle mi? Hakikaten yazık... O zaman 3 maçta 1  puan alınan Şampiyonlar Ligi'ni hatırlayalım. Zaten bir şey söylememe gerek yok.  Kupalar geride duruyor. Ben sadece başarısızlıklardan sonra değil, çok büyük  başarılardan sonra da telefonumu kapattım. Geçen sene şampiyonluk gecesi  kapattım. Real Madrid karşısında 33 dakika muhteşem oynamış bir takımın ondan  sonra çözülmesi ve bu şekilde yenilmesi beni çok üzmüş olamaz mı? Travma yaşıyor  olamaz mıyım? Ben insan değil miyim? Karımla ve çocuklarımla göreşmezken  telefonumu kapatamaz mıyım? Bu mudur benim suçum? Ben de bir insanım. O gelecek  telefonların hepsi de 'Üzülme sen bize lazımsın' diyecek olmasına rağmen kendi  aileme de kapattım, evime de gitmedim." 
 
Dürüst ve Albayrak'ın yönetime alınmaması 
 
Ünal Aysal'ın iki yıl yönetimde bulunan Ali Dürüst ve Abdurrahim  Albayrak'ı yeni yönetime almaması hakkında konuşmasının doğru olmayacağını  belirten Terim, şu ifadeleri kullandı: "Ben atandım, onlar seçilmiş... Ancak elbetteki içime sindirdiğimi  söyleyemem. Benim için dostlukları ve hayatımdaki yerleri apayrı. Eksikliklerini  her zaman hissettim. Varlıklarında da çok mutlu oldum. Bu vesileyle Galatasaray'a  ve şahsıma kattıkları için ve Galatasaraylılıkları için çok teşekkür ederim."
 
TERİM SNEIJDER KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
Sneijder konusu 

Terim, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'le bir sorunu olup olmadığı  sorusuna da şu yanıtı verdi: "Benim herhangi bir oyuncuyla ne gibi bir sorunum olabilir. Bu,  Sneijder özelinde değil, bir oyuncu alırken birçok kriterimiz var. İnce eler sık  dokuruz. Bunun için dönüş yapar, son saniyeye kadar 'hayır' deriz. Bunun üzerinde  hep beraber son saniyeye kadar kulübümüzde teknik ve ekonomik katkısı daha çok  olur diye bakarız. Ben ne dediğimi basına söyledim, Sneijder'in yüzüne de  söyledim. Bu öncelikler ve ihtiyaçlar ile geri dönüş meselesidir. Benim  Sneijder'le hiç problemim olmadı. Biz ona sadece sıkıntısı olduğu zaman burada  olduğumuzu ifade ettik." 
 
Terim, Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olması durumunda  şampiyonluk kutlamalarına gidip gitmeyeceği şeklinde bir soru üzerine,  "Kişilere  kırılıp, kızıp Galatasaray'a arkamı döneceğimi zannedenlere rağmen giderim.  Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 
 
Ligde oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini milli takım teknik  direktörü olarak statta izlemesi gerektiğini düşünmesi durumunda Fenerbahçe Şükrü  Saracoğlu'na gideceğini aktaran Terim, takımdaki bazı oyuncuların kendisini  başkan Aysal'a şikayet ettiği yönünde duyumlar aldığının altını çizerek, "Buna  inanmak istemedim. Ben çocuklarıma ve oyuncularıma her zaman güvendim"  ifadelerini kullandı. 
 
TERİM ELİNİ KALBİNE KOYDU VE...
 
Galatasaray taraftarına seslendi 
 
Sözlerini Galatasaray taraftarına seslenerek bitiren Fatih Terim,  şöyle konuştu: "Beni ben yapan, Fatih Terim'i 'imparator' diye bağrına basan, iyi  günümüzde ve kötü günümüzde daima yanımızda olan muhteşem Galatasaray  taraftarına... Ben ne sizden ne de Galatasaray'dan ayrılmadım, ayrılmam. Ben ne  sizi ne de Galatasaray'ı bırakmadım, bırakmam. Şimdi elimi kalbime götürüyorum ve  Galatasaray taraftarının benim için yaptıklarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  40 yıl içinde hakkım varsa hakkımı Galatasaray taraftarına ve Galatasaraylılara  helal ediyorum. Siz de hakkınızı bana helal edin." 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://skorer.milliyet.com.tr/terim-basinin-karsisina-cikiyor/galatasaray/detay/1785051/default.htm






Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,837 µs