En Sıcak Konular

RUHSAR DEMİREL MECLİSE DAMGA VURDU

31 Ekim 2013 22:33 tsi
RUHSAR DEMİREL MECLİSE DAMGA VURDU MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, başörtülü vekillerin TBMM'ye gelmesi sebebiyle söz aldı.

Meclis'e damga vuran iki konuşma

Başörtülü vekillerin gelmesiyle MHP'den Ruhsar Demirel, BDP'den ise Pervin Buldan söz aldı.İki vekilin konuşması oldukça dikkat çekiciydi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, başörtülü vekillerin TBMM'ye gelmesi sebebiyle söz aldı.

MHP adına olağan bir gündür meclis çatısı altında. Özgürlük adı altında bizim görüşümüzce mobbing yapılıyor. Bu hanım efendilerin hayatı mikroskop altına konuldu. Bu kimseyi ilgilendirmez. Biraz empati yapın lütfen. Erkeklere sesleniyorum. Nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir. 4 hanımefendiye mobbing yapılıyor. Bütün kadınlar adına reddediyoruz, insanları kılık kıyafet yüzünden yargılamayı reddediyoruz kabul etmiyoruz.

Biz 2008'de verdiğimiz kanun teklifiyle bu sorunu çözmek istediğimizde kalkmayan parmaklar bugün vicdanlarında bunun hesabını versinler.2010'da tekrar ettik yine kimse sesini çıkarmadı.

Beyefendilere sesleniyorum: Biz hanımlar üzerinden siyaset yapmayın lütfen. Bütün hanımlar kıymetlidir. Bizimle birebir siyaset yapın lütfen. Bizi bugünlere getiren Başı açık veya kapalı hiç önemli değil hanımefendilerin omuzlarıdır. Özgürlük adın altında bu mobbingten şiddetten vazgeçiniz. Başka sorunlarımız var. Ne giyindiğimiz değil, çocuk anneler, açlar, işsizleri konuşulmalı.

Kılık kıyafetimizi bu ülkenin sorunu olamaz. Biz buraya Türkiye2nin sorunlarını çözmek için geldik. Bu millet sorunları çözelim diye buraya yolluyor kavga etmek için değil. Konuşalım vicdanlarımızla bulaşalım diye akıl var gönül var.

Burası ne boks ringi, ne güreş alanı. Konuşmak için varız. Bizler de sizin gibi milletvekiliyiz. Kadın olarak adlandırılmaktan da rahatsızız.

Biz ortaklıklarımız üzerinden büyümek istiyoruz.MHP her zaman çağrı yapmıştır. Hanımefendiler istedikleri gibi giyinebilirler, bu herkesin hakkı.

Başörtülü hanımefendilerle fotoğraf çektirip twiter'a koyup reklam yapmaya da gerek yok.Bunlar yakışıksız şeyler. O hanımefendilerinin eşi, çocuğu yerine koyun kendinizi.
Bunlar mahrem.Mahremimize girmenizden rahatsızız.
Erkekler biz sizin ne yiyip ne içtiğinize karışıyor muyuz.
Mahremimizden çıkınız.

PERVİN BULDAN: TÜM PARTİLERİ KUTLUYORUM

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin çok önemli bir sorunun çözüldüğünü ifade ederek, ' 2. Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için tüm partileri kutluyorum. Bu zafer sokaklarda kadınların bugüne kadar yaptıkları eylemlerin sonucunda gerçekleşmiştir. Kadın meselesinde erkekler lütfen konuşmasın. Kadın arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum: Kadınlar ile ilgili tüm sorunlar için bir araya gelelim.' dedi.

Erkeklere çağrım şudur:

Kadın meselelerinde erkekler lütfen konuşmasın. Kadınlar ne giyeceğine, ne takacağına, ne söyleyeceğine erkekler karışmasın. Erkeklerin haddi değildir ve buna hakları yoktur.Erkeklerden biz kadınlar hiçbir erkekten eleştiri almak istemiyoruz. Düşünecek beynimiz var gücümü var buradan da size ispat edebilir.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/meclise-damga-vuran-iki-konusma/580199/1/gundem



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,746 µs