En Sıcak Konular

MARMARARAY DEPREMDE NE KADAR GÜVENLİ?

29 Ekim 2013 22:45 tsi
MARMARARAY DEPREMDE NE KADAR GÜVENLİ? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Marmaray'ın güvenliğiyle ilgili, "İstanbul'da en fazla büyük bir depremden korkuluyor. O depremde Marmaray, evinizden güvenli" dedi.

Marmaray, depremde ne kadar güvenli?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Marmaray'ın güvenliğiyle ilgili, "İstanbul'da en fazla büyük bir depremden korkuluyor. O depremde Marmaray, evinizden güvenli" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın açılışı öncesi Üsküdar İstasyonu'nda son incelemelerde bulundu. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Bu proje her yönüyle birçok yeniliği barındıran bir proje. Sadece İstanbul'un toplu ulaşımında bir rahatlama sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda milletlerarası transit trafiğe de çok ciddi katkı sağlayacak diyalog yolu, İpek Yolu projesinin en önemli halkası Marmaray'dır. Marmaray, küresel barışa ve kardeşliğe de çok önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

Yıldırım, bir soru üzerine de "Marmaray'ın 300 metre güneyinde lastik tekerlekli araçlar için yapımı süren tüp tünel, 2015'te hizmete alınacak" dedi.

"Vatandaşlar Marmaray'a ne zaman binebilecek?" sorusuna Yıldırım, "Açıldıktan sonra bugün, yarın, öbürgün tarifesiz seferler var. Kontrollü bir şekilde çok izdiham olmaması için arkadaşlarımız merak eden İstanbulluları alıp bedelsiz taşıyacaklar. 1 Kasım'dan itibaren tarifeli seferler başlıyor. 06.00'dan itibaren gece 24.00'e kadar seferler devam edecek" yanıtını verdi. 

Yıldırım, güvenlik tedbirlerine yönelik bir soru üzerine de "Güvenlikle ilgili söyleyeceğim tek şey; en fazla korkulan İstanbul'da büyük bir deprem. O depremde Marmaray, evinizden daha güvenli. Böylesine devasa büyük bir projeyi saçma sapan, abuk sabuk iddialarla gölgelemeye çalışma gayretine ancak insanlar gülümseyip geçiyor" dedi.



http://www.milligazete.com.tr/haber/Marmaray_depremde_ne_kadar_guvenli/295817#.UnAVE3Dxrao


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,780 µs