En Sıcak Konular

ERDOĞAN'A TÜRK TEPKİSİ

29 Ekim 2013 13:54 tsi
ERDOĞAN'A TÜRK TEPKİSİ Türk milleti kavramını reddeden Başbakan’a siyasiler, emekli askerler ve şehit ailelerinden tepki yağdı. Yurt Partisi lideri Tantan, “Oturduğu koltuk Türk milletine aittir. O koltukta oturmaması gerekir” dedi.

Erdoğan o koltuğu derhal terk etsin!

Türk milleti kavramını reddeden Başbakan'a siyasiler, emekli askerler ve şehit ailelerinden tepki yağdı. Yurt Partisi lideri Tantan, "Oturduğu koltuk Türk milletine aittir. O koltukta oturmaması gerekir" dedi.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk milliyetçiliğinden sonra ve Türk milletine de savaş açtı. Erdoğan önceki günVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde millet tanımına yeni bir açılım getirerek şöyle dedi: "İllâ başına 'Türk'ifadesi gelecek. Sen illâ oraya onu 'Türk Milleti'diye dayatırsan, öbürü de diyor ki 'Hayır, Kürt milleti', öbürü çıkar 'Laz milleti', öbürü 'Boşnak milleti.'Niye bunu böyle diyorsun? Diyor ki 'Türk Milleti hepsini kavrar.'Hayır Türk Milleti hepsini kavramaz, millet hepsini kavrar. Çünkü millet kavramının içinde, Türk'ü de Kürt'ü de Laz'ı da Çerkez'i de var, şu da var, bu da var." Bu konuşmasıyla Türk milleti kavramını reddeden Erdoğan', siyasiler, emekli askerler, şehit aileleri ve sendikalardan sert tepki geldi. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Başbakan Erdoğan ne konuştuğunun farkında değil. O koltuğu terk etmesi gerekir" dedi. Tantan şunları söyledi: 
 
Samimi değil
"Oraya neden getirildiği, ne vaatler verdiği, PKK ile niye masaya oturmayı kabul ettiğine bakıldığında cevaplar aleni. AKP resmen Kürtçülük faaliyetine destek veriyor. Başka bir şey söyleme şansına sahip değil. Biat kültüründen yetişmiş. Söylem, davranış ve uygulama bakımından samimi değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni değil, kendi çıkarlarını temsil ediyor. Söylemi başka, eylemi başka. Kirlilik ve kimliksiz ve yolsuzluktan kaynaklanan arşivler bunlara yönelik bir tehdit unsuru olarak gündeme geldiği için mi böyle konuşmak zorunda kalıyorlar? Şu anda oturduğu koltuk Türk milletine aittir. Eğer Türk milletini kabul etmiyorsa onu terk etmesi gerek. Kendi ait olduğu koltuk neresiyse oraya gitmesi gerekiyor. 
 
Ettiği yemine aykırı
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da "Hukuken baktığınız zaman Başbakan'ın sözleri anayasal suçtur" dedi. Halaçoğlu, şunları kaydetti: "Anayasaya baktığınız zaman 'Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlar Türk'tür' diyor. Bir defa maddeye aykırı beyan olmuştur. Bir başbakan anayasaya aykırı konuşamaz. TBMM kürsüsünden ettiği yemine de aykırıdır. Namusu ve şerefi üzerine söz veren  bir milletvekili, Başbakan TBMM'de yemin eden bir kişi, böyle bir konuşma yapamaz." 
 
Kutuplaşma siyaseti
CHP Genel Başkan yardımcısı Gökhan Günaydın ise, "Başbakan Van'da başka, Rize'de başka konuşur. Diyarbakır'da sözü başkadır, İstanbul'da başkadır. Her zaman ki bölücülüğünü, kutuplaştırıcılığını yapmaktadır" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Günaydın, şöyle devam etti: "Bu memleket öyle bir hale gelmiş ki, 29 Ekim bayram törenleri engellenemeye çalışılıyor. Başbakan'ın iki büyük motivasyonu var. Kutuplaştırma ve bölme üzerinden siyaset yapıyor, bir de Türkiye'nin geleceğine değil, ilk seçime oynamak. Bu tablo bu ülkeyi maalesef her gün çok daha derin kutuplaşmaların içerisine sokuyor."

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90469


Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,491 µs