En Sıcak Konular

TSK CUMHURİYET VURGUSUNDAN VAZGEÇTİ

29 Ekim 2013 13:50 tsi
TSK CUMHURİYET VURGUSUNDAN VAZGEÇTİ İktidarın TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddesinde yaptığı değişiklik, Org. Necdet Özel’in 29 Ekim mesajına damga vurdu. Özel’in bayram tebriği ‘üniformamızın onuru’ vurgusuyla sınırlı kaldı.

TSK, cumhuriyeti kollamayı bıraktı!

İlker BAŞBUĞ
Cumhuriyet, Atatürk'ün milliyetçilik anlayışıyla ulus devlet yapısını yaşatırken, milletin ve yurdun bütünlüğünün teminatı olacak. TSK, ulusal birliğe kast eden çabalar karşısında çelikten duvar gibi yükselecek.
86. Yıl mesajı
 
Işık KOŞANER
TSK, cumhuriyetin temel değerlerinin, ulusal birliğimiz ve bölünmez bütünlüğümüzün güvencesi olmaya devam edecek. Hukuka her zaman saygılıyız. Ancak hukuka saygı, herkes tarafından dikkate alınmalı.
87. Yıl mesajı
 
Necdet ÖZEL
Üniformamızın onurunu korumaya, Silahlı Kuvvetlerimizi dünyanın en saygın ordularından biri olarak yaşatmaya, milletimizin bekasının teminatı ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum.
90. Yıl mesajı
 
İktidarın TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddesinde yaptığı değişiklik, Org. Necdet Özel'in 29 Ekim
mesajına damga vurdu. Özel'in bayram tebriği 'üniformamızın onuru' vurgusuyla sınırlı kaldı.
 
TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesininde yer alan "Silahlı kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır" ifadesinin kaldırılması Genelkurmay'ın yayımladığı bayram mesajlarına da yansıdı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü mesajında, bu konuda bir vurguya yer vermezken, üniformanın onurundan söz etti. Özel mesajında, "Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bundaki başarıyı Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz.' veciz sözünde ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti ile yüce milletimiz, dünya milletleri arasında hak ettiği saygın yerini alırken, kendisine esareti layık görenlere de önemli bir ders vermiştir" dedi. Özel, şöyle devam etti: "Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de binlerce yıllık şanlı tarihimizin bir nişanesi olan ve şehitlerimizin ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla şereflendirdiği üniformamızın onurunu korumaya, Silahlı Kuvvetlerimizi çağın en modern teknolojisi ve millî kaynaklarla üretilmiş silah sistemleriyle mücehhez ve dünyanın en saygın ordularından biri olarak yaşatmaya, varlığınızla yüce milletimizin bekasının teminatı ve gurur kaynağı olmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum." 
 
Daha önce söyledikleri
Özel, Cumhuriyetin 88. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında ise şunları söylemişti:  "Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk;ün düşünce ve devrimlerinin anlamını özümsemiş ve bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemiş TSK'nın değerli mensuplarının ve onların kıymetli ailelerinin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım." Necdet Özel, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı mesajında  TSK mensupları olarak, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir. Birimillet kararı, diğeri en elim ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı" sözünde ifade ettiği güvenine layık olmaya devam ettiklerine dikkati çekmişti.
 
Eskiden ulus-devlet vurguları yapılırdı
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, bu yıl farklı formatta bir mesaj yayımlarken bundan önceki Genelkurmay Başkanları ülkenin bölünmez bütünlüğü ile ulus devlet ve üniter devletin TSK tarafından ilelebet korunacağına vurgu yapmıştı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, görevde olduğu 2099'da Cumhuriyetimizin 86'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, vatandaşlık esasına dayalı Atatürk'ün belirlediği milliyetçilik anlayışıyla ulus-devlet yapısını sonsuza dek yaşatırken üniter-devlet yapısıyla da Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir" demişti. Mesajda şunlara yer verilmişti: 
 
Çelikten duvar
"Ordu-millet özelliğiyle Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri, gelişen harp silah ve araçlarıyla donanmış nitelikli personeli Atatürkçü Düşünce Sistemi ışığında çalışmalarına devam etmektedir. Bağrından çıktığı yüce ulusunun güveninden aldığı destekle yükselen Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihten gelen sorumluluğu ve 'Güçlü ordu, Güçlü Türkiye' bilinciyle sergilediği sağduyulu duruşuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabalar karşısında, daima çelikten bir duvar gibi yükselecektir." 
 
Bütünlüğün güvencesi
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'de 2010 yılında Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında "Cumhuriyet, Anayasamızda da güvence altına alınmış olan üniter devlet, ulus devlet ve laik devlet temellerine oturan Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma erdemine sahiptir. Türk milletinin bağrından çıkan, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesi olan Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizin temel değerlerinin, ulusal birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün güvencesi olmaya devam edecektir" ifadelerine yer vermişti.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90472



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,144 µs