En Sıcak Konular

HAKAN FİDAN BAŞBAKAN MI OLUYOR?

27 Ekim 2013 23:43 tsi
HAKAN FİDAN BAŞBAKAN MI OLUYOR? 2014 Planları kapsamında her şey olabilir. Tüm seçenekler masaya yatırılacak.

HAKAN FİDAN BAŞBAKAN MI OLUYOR?

Milliyet'ten kovulduktan sonra T24 haber portalında yazmaya başlayan ve oldukça etkili de olan Hasan Cemal'in son yazısı bayağı ilgimi çekti; "Gül devre dışı bırakılabilir mi?"
Şunları yazdı Hasan Cemal:
"Perde arkasında, Erdoğan ve yakın çevresinde ne olup bittiğinden, kafalarda hangi tilkilerin dolaştığından haberim yok.
Ama bu dünyada, Tayyip Erdoğan'la birlikte 11 yıldır iktidara ve güç kullanmaya alışmış olanların, Gül'ün Başbakanlık koltuğuna oturmasına ve iktidar iplerini eline geçirmesine pek öyle sıcak bakabileceklerine ihtimal vermiyorum.

Onun içindir ki Erdoğan'ın bu dünyasında,  Gül'ün iktidar oyununda devre dışı kalması istenebilir.
Peki, ama Gül devre dışı bırakılabilir mi?
Bu bana pek kolay gelmiyor.
Aklıma takılan soruya gelince:
Gül'ün devre dışı bırakılmasının öyle kolay olmadığını, eninde sonunda, tıpkı 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi, Tayyip Erdoğan yine görebilir mi?
Mümkün, görebilir.
Tersi de olabilir mi?
Bu da mümkün.
Çünkü bugünün kibirli Erdoğan'ı 2007'deki Erdoğan, eski Erdoğan değil."
 
***
Cemal bunları yazdı…
Ben de öteden beri şunları söylüyorum;
* Evet, 2014 Planları kapsamında her şey olabilir.  Tüm seçenekler masaya yatırılacak. 
* AKP içinde ciddi bir blok, Abdullah Gül'ün yeniden Başbakan olmasını arzu etmiyor. Bu isimlerin arzusu ne kadar gerçekleşebilir, onu bilemem. Ancak, Erdoğan'ın en yakın, çekirdek kadrosundaki belli başlı adamlar şunu söylemeye devam ediyor: "Tayyip bey olmazsa bu sistem böyle gitmez, dağılırız. AKP de eski gücünü koruyamaz. Zira, Abdullah beyde liderlik, kitleleri sürükleme yeteneği yok."
* Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemem! Ama geçenlerde, bir dost topluluğunda bir araştırmanın sonuçları tartışıldı. Araştırmanın en çarpıcı sonucu, "AKP teşkilatları Tayyip Erdoğan'dan sonra Abdullah Gül'ü istiyor."
* İlginç kombinezonlar da göze çarpıyor; Abdullah Gül Cemaat'e yakın bir isim. Cemaat lideri Amerika'da. Amerika kerhen de olsa AKP'ye desteğini sürdürüyor… Bu zinciri uzatmak mümkün…
* Cemaat Hakan Fidan'ı yemek istedi. Başbakan Erdoğan, "Harekât bana karşı yapılan bir atak." dedi ve Hakan Fidan'a sahip çıktı. Aralar limonileşti, halen de düzeldiği söylenemez. Ama ABD'nin ve İsrail'in de son olarak, "Biz de Hakan Fidan'a bir zarar gelsin istemiyoruz." mırıldanmaları bu kombinezonu daha da ilginç hale getirdi. 
* Ne kadar gerçekçi, ne kadar hayalci bilemem! Ama  Ankara kulislerinde konuşulan ilginç bir detaydan yeri geldiği için söz etmek istiyorum. Şimdi sıkı durun; denilgelere göre Başbakan Erdoğan'ın kendinden sonraki ismi, AKP Genel Başkanı ve Başbakan adayı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan! Hakan Fidan üzerinde son dönemde yapılan farklı spekülasyonların, tartışmaların, yıpratmaların kaynağında da bu iddianın olduğu ifade ediliyor, kulislerde. 
* Konuşulan şu: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki kararını çoktan verdi. Kendisi Köşk'e çıktığı zaman arkasında kendisine tam bağlı bir ismi, kurduğu partide Genel Başkan görmek istiyor. O da başından bu yana yanından hiç ayırmadığı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan…
* Ama ve de fakat!.. Ankara'yı bilenler bilir. Dengeler bir anda altüst olabilir. 15 gün içinde gerçekleşeceğini umduğunuz bir öngörünüz, bakmışsınız tuzla buz olmuş, yerini hiç tahmin dahi edemeyeceğiniz bir şık almış. 
* Hakan Fidan'ın Başbakan olacağı iddialarına gelince; olur mu, olur!..

 

Adnan Öksüz - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/HAKAN_

FIDAN_BASBAKAN_MI_OLUYOR/17105#.Um2I4XBSh1J



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,425 µs