En Sıcak Konular

MHP'DE NELER OLUYOR?

25 Ekim 2013 23:07 tsi
MHP'DE NELER OLUYOR? Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nde kıyım durmak bilmiyor.

MHP'ye isyan sokağa taştı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nde kıyım durmak bilmiyor. Dün de MHP Adapazarı Merkez İlçe Teşkilatı ile Söke İlçe Teşkilatı Genel Merkez talimatıyla kapatılırken, ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildiği için partisinden istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı için destek yürüyüşü düzenlendi. Partiye kilit vurma haberi dün ilk defa Sakarya'dan geldi. Partisinin kapatılan ilçe başkanlığı önünde bir açıklama yapan MHP Adapazarı eski İlçe Başkanı Selçuk Taşdemir, "Bizden kaynaklanan herhangi bir problem olmamasına rağmen, ülkücülükle ve dava arkadaşlığıyla izah edemeyeceğimiz bir tutumla teşkilat tarafından dışlanmaya tabi tutulduk" dedi. Taşdemir, "Makamlar gelip geçicidir, önemli olan partimizdir" ifadesini de kullandı. Sakarya'dan sonra ikincei haber de Aydın'dan geldi. MHP Söke İlçe Teşkilatı'nın da kapatıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Çetin imzalı Söke İlçe teşkilatının kapatılması ile ilgili yazı, İl Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Olcay ve Hamit Özcan tarafından İlçe başkanlığına iletildi. MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da, "Bu, yönetimi görevden alma değil, ilçe teşkilatını kapatma kararıdır. Önümüzdeki günlerde görevden alma yazısı da gelecektir. Biz seçimle gelen bir yönetimiz ve bu durumla ilgili gereken yasal mücadeleyi vereceğiz. Bu sadece bir görevden alma değil, aynı zamanda MHP'yi Söke'de bitirme operasyonudur. Ne yazık ki, MHP kendi ayaklarına kurşun sıkmıştır. Bu teşkilat, bir 12 Eylül askeri darbesinde, bir de bugün kapatıldı" diyen Mutafoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.
 
8 il daha kapatılmıştı
MHP'de bugüne kadar 8 il'in kapısına kilit vurulmuştu. 2 gün önce Adıyaman İl Teşkilatı kapatılırken İl Başkanı Osman Aslan, kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilmişti. Şubat ayı sonuda da Çankırı, Muğla, Sakarya, Konya, Edirne, Kütahya ve Rize  il başkanları MHP yönetimi tarafından görevden alınıp teşkilatları kapatılmıştı. MHP Genel Merkezi'nin aldığı bu karar kamuoyunda, "Kongrede Genel Başkanlık yarışında Devlet Bahçeli'ye destek vermedikleri için görevden alındılar" yorumlarına neden olmuştu.
 
Destek yürüyüşü
Bu arada kurban Bayramı'nda Kürtçe ve Türkçe yayınlattığı ilanlar nedeniyle MHP Genel Merkezi tarafından disiplin kuruluna sevk edilince partisinden istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı için destek yürüyüşü düzenlendi. Sosyal medyada örgütlenen çok sayıda vatandaş, Beşkaza Meydanı'nda toplanarak "Başkan nerede, biz oradayız" sloganlarıyla belediyeye kadar yürüdü. Belediye bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap eden Saatcı, "Bu duyguları bizlere yaşatan sizlere binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu bir belediye başkanına sahiplenme ya da aranızdan çıkan bir arkadaşa sahiplenme değil, bu 15 yıldır hep beraber 'Herkesin Fethiye için yapabileceği bir şeyler vardır' diye yola çıkan saygıdeğer Fethiyelilerin sahiplenmesidir. Yoksa biz de faniyiz. Bugün varız, yarın yokuz" dedi. 
 
Minnet etmeyiz
Saatcı, "Biz rozetsiz gezen adamız. Tabi ki inandığımız bir idealimiz var. Tabi ki bizim de bir dünya görüşümüz var. Ama bizim ortak değerimiz Fethiye'dir, Beşkazalılık duruşudur, dağlanmaktır. Dağa sırtımızı dayar, kimseye eyvallah, minnet etmeyiz. Hep beraber Fethiyemizi yaşamaktan keyif alınan bir şehre dönüştürmek için omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. Bu hikaye, bu roman 30 Mart 2014'de bitmeyecek. Hiç kimse hayal kurmasın. Sizlerin desteği sürdüğü sürece, omuz omuza olduğumuz sürece, siz neredeyseniz biz orada, biz neredeysek siz orada olduğumuz sürece bu iş devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90330


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,208 µs