En Sıcak Konular

MHP'DE BİR KİLİT DE ADIYAMAN'A

23 Ekim 2013 20:55 tsi
MHP'DE BİR KİLİT DE ADIYAMAN'A MHP’de il teşkilatlarına kilit vurulmasına devam ediliyor. MHP Adıyaman il teşkilatı kapatılırken İl Başkanı Osman Aslan, kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.

Teşkilatlarda son kilit Adıyaman'a

MHP'de il teşkilatlarına kilit vurulmasına devam ediliyor. MHP Adıyaman il teşkilatı kapatılırken İl Başkanı Osman Aslan, kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi. MHP'de teşkilat işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı açıklamada, "Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Adıyaman il teşkilatı, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır" dedi. Çetin, "Bu karar 22.10.2013 tarihinde il başkanlığına ve Adıyaman Valiliğine bildirilmiştir. İl Başkanı Osman Aslan hakkında kesin ihraç talebi ile disiplin sevk işlemi başlatılmış olmakla birlikte tahkikatın tamamlanması ve kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı. 
 
Gazetecilerden öğrendi
Alınan bu kararı gazetecilerden öğrenen İl Başkanı Osman Aslan, şoke oldu. Aslan, "Yönetim içinde çeşitli sıkıntılarımız ve Şefkat Çetin ile kamuoyu önünde şimdilik paylaşamayacağım bazı fikir ayrılıklarımız vardı. Bu kararın gerekçesini onlar açıklasınlar" dedi. Aslan şöyle devam etti: "Ben 42 yıldır bu hareketin içinde yer alan ve 60 yaşından sonra yoğun istek üzerine 4'üncü kez il başkanlığı görevini yapan birisi olarak açıkçası bu kararı duyunca şoke oldum. Merkezimizle herhangi bir sorunumuz yoktu ama Şefkat Çetin teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevine geldikten sonra anlaşamadığımız noktalar oldu. Şimdi bu gelişmeleri değerlendirecek ve ardından basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna yaşananları açıklayacağım." 
 
7 il daha kapatılmıştı
Şubat ayı sonuda Çankırı, Muğla, Sakarya, Konya, Edirne, Kütahya ve Rize  il başkanları MHP yönetimi tarafından görevden alınıp teşkilatları kapatılmıştı. MHP Genel Merkezi'nin aldığı bu karar kamuoyunda, "Kongrede Genel Başkanlık yarışında Koray Aydın'a destek verdikleri için görevden alındılar" yorumlarına neden olmuştu. Bu görevden almalar parti tabanı tarafından da tepkiyle karşılanmıştı. Türkiye'nin bölünmesinin gündemde olduğu bir dönemde MHP Genel Merkez Yönetimi'nin bu girişimlerini kınayan partililer tepkilerini, "Vatan elden giderken, millet olarak en çok birlik beraberliğe muhtaç olduğumuz bir zamanda Devlet Bahçeli ve ekibinin partimizin birliğini baltalayan bu eylemlerine anlam veremiyoruz" şeklinde ifade etmişlerdi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90254


Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,095 µs