En Sıcak Konular

ÖZKAHYA MHK'YI ZORDA BIRAKTI

22 Ekim 2013 22:27 tsi
ÖZKAHYA MHK'YI ZORDA BIRAKTI Fenerbahçe’nin uzatma anlarında Emenike’nin attığı golle 2-1 kazandığı Kayseri Erciyes maçına Caner Erkin’in, rakibene attığı tekmeler 90 dakikaya damga vururken, tribünde de sürpriz bir gözlemcinin olduğu ortaya çıktı.

Olay hakem Ozkahya MHK'yı zorda bıraktı

Trabzonlu Colman'ın Beşiktaşlı Mustafa'ya attığı tekmeye kırmızı çıkarmayınca 4 hafta kızağa çekilen Halis Özkahya, kendini yaktı. UEFA eğitimcisi Uilenberg'in izlediği Erciyes maçında Caner'in üst üste 3 tekmesini cezasız bırakan genç hakem bu kez görüşme odasına çağrıldı.
 
Fenerbahçe'nin uzatma anlarında Emenike'nin attığı golle 2-1 kazandığı Kayseri Erciyes maçına Caner Erkin'in, rakibene attığı tekmeler 90 dakikaya damga vururken, tribünde de sürpriz bir gözlemcinin olduğu ortaya çıktı. UEFA HAkem Komitesi üyesi ve MHK eğitimcisi Jaap Uilenberg, Halis Özkahya'nın performansını takip etmek için Kadir Has Stadı'ndaydı. Avrupa maçlarında görev alan Özkahya'nın yer tutuşu, verdiği ve vermediği kararlar hakkında sürekli not tutan Uilenberg'in, 39. dakikada ikili mücadelede yere düşen ve top altında kalan Erciyes futbolcusu Yasin'e 3 tekme atan Caner'in sadece uyarılmasıyla şoke olduğu ve bu durumu maç sonunda MHK Başkanı Zekeriya Alp'e ilettiği öğrenildi. 
 
Vukuatları çok
Yardımcılarıyla birlikte konuşan ve Caner'i uyarmakla yetinen Özkahya ile görüşme yapılacağı ve 33 yaşındaki hakemin 4 hafta dinlendirilebileceği ifade edildi. Bilindiği gibi FIFA kokartı Özkahya, geçtiğimiz sezon Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Raul Meireles'e kendisine tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kart göstermiş, sarı lacivertli futbolcu 11 maç ceza almıştı. Ancak Tahkim Kurulu, tükürme eylemi olmadığı gerekçesiyle cezayı 4 maça indirmiş ve Özkahya zor durumda kalmıştı.  Bu sezonun ilk haftasında oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçını yöneten Özkahya; Colman'ın Mustafa Pektemek'e yaptığı sert müdahaleye kart çıkarmadığı için de 4 hafta Süper Lig maçı alamamıştı. 
 
Fenerbahçe 'kafa'ya oynuyor
Süper Lig'de bu sezon geride kalan 8 haftada 18 kez fileleri sarsan Fenerbahçe bu gollerin 8'ini kafa vuruşlarıyla kaydetti. Sow ve Webo 2'şer kez, Alves, Yobo, Kuyt ve Emenike 1'er kez kafa golü kaydetti. Kasımpaşa maçının ardından Kayseri Erciyes deplasmanında da uzatma anlarında atılan golle 3 puana uzanan sarı lacivertliler liderlik koltuğunu kaptırmazken, atılan gollerin dağılımında da ilginç rakamlar ortaya çıktı. 19 puanla ligin zirvesinde yer alan sarı lacivertlilerde Kuyt (5), Sow (4), Webo (3) Yobo, Emenike ile Alves gollerin 15'inin altına imza atarken, yerli oyunculardan ise Emre, Alper ve Caner golle tanışan isimler oldu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90248


Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,322 µs