En Sıcak Konular

MHP'DE İSYAN FİŞEĞİ FETHİYE'DEN ATEŞLENDİ

22 Ekim 2013 22:26 tsi
MHP'DE İSYAN FİŞEĞİ FETHİYE'DEN ATEŞLENDİ Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ihracını isteyen Devlet Bahçeli’yi topa tutarak MHP’den istifasını açıkladı.

MHP'de isyan fişeği ateşlendi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ihracını isteyen Devlet Bahçeli'yi topa tutarak MHP'den istifasını açıkladı.
 
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı belediye meclis üyeleriyle birlikte MHP'den istifa etti. Tek dili savunmak için Türkçe ile Kürtçe'yi karıştırarak hazırladığı ilan nedeniyle partisinden ihracı için düğmeye basılan Saatcı, "İhraç olmadan kendi ipimizi kendimiz çektik" dedi. Behçet Saatcı, Belediye Meclisi salonunda Başkan yardımcılarıyla birlikte bir basın toplantısı ile istifa ettiklerini açıkladı. İ40 yıldır ülkücü olduğunu belirten Behçet Saatcı, "Başka partilerde üst düzey görev yapıp, MHP'de baş tacı olanların yanında, biz ülkücülerin ihraçla cezalandırılmasını kabul edilemez bir uygulama olarak görüyorum" dedi. Kendilerine haksızlık yapıldığını savunan Saatcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz MHP'de ev sahibiyiz. Başarısız olanlar gidecek. Altı seçimdir gerçekleşmeyen başarının bu defa olacağını beklemek hayalden öteye geçemez. Biz ipimizi kendimiz çekeriz. O zevki başkalarına bırakmayız. O yüzden savunma bile yapmadan istifamı veriyorum. Zaten anlamışsınızdır, hem disipline sevk ediliyoruz, hem de karar çıkmadan bize kapı gösterilip gideceğimiz adres belirtiliyor. Parti içi demokrasi bu olsa gerek. Tamam gönderdiniz de, hiç değilse müsaade edin de gideceksek, gideceğimiz yere biz karar verelim.Bu hareketin hafızası bu haksızlık ve zulme karşı sessiz kalanları unutmayacaktır. Bu böyle biline." 
 

Devlet Bey ferman buyurmuş
"Hayat bize, hiç bir şeye çok sevinmemeyi ve çok üzülmemeyi öğretti" diyen Saatcı, hayatının çeşitli zamanlarında, çok daha büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Er geç hak yerini bulacağını anlatan Saatcı, sözlerine şöyle devam etti: "Hak haklıya teslim edilecek, bu komediyi sahneye koyanlar utanacaktır. Seçim kazanacağı kesin olan adayların, kendi öz evlatlarının, bozuk para gibi harcandığı ortamda başarı nasıl gelecektir, hep beraber göreceğiz." Her seçim sonu parti rozetini cebine koyup, 15 yıldır toplumun her kesiminin hizmetkârı olmayı şiar edindiklerini anlatan Saatcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizi bugün partimizden ihraç edebilirsiniz. Ancak, gönüllerden ihraç edemedikçe, Beşkazalılardan alacağınız muhakkak bir ders vardır. Devlet Bey buyurmuş fermanı. Ferman Devlet Bey'inse, Fethiye bizimdir. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler." 
 
Yeniçağ'a konuşmuştu
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık yer aldığı Kurban Bayramı mesajını ilçenin farklı noktalarındaki billboardlara astırmış ve 'Tek millet, tek dil'göndermesinde bulunmuştu. MHP Genel Merkezi ise Saatcı'nın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklamıştı. Bunun ardından Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'a açıklamalarda bulunan  Behçet Saatcı, "Ben disipline sevk edilecek bir suç işlemedim. Türkiye'de bu işi herkes anladı benim Genel Merkezim anlamak istemedi" demişti. Saatcı şunları söylemişti: "Kırmızı çizgiden bahsediyor arkadaşlar. Yüz defa ihlal edilen kırmızı çizgiler oldu. MHP sadece kendi elemanlarına mı uyguluyor kırmızı çizgiyi? Ülkede kırmızı çizgi mi kaldı? Aynı tepki onlara neden gösterilmiyor da yani kendi arkadaşlarımızı hemen bir kıyma makinesi gibi; ya istemedik atın."



Kaynak. YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90222



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs