En Sıcak Konular

'BÜYÜKANIT İLE BİR SORUNUM OLAMAZ'

31 Ocak 2008 14:43 tsi
'BÜYÜKANIT İLE BİR SORUNUM OLAMAZ' Kuzu, Orgeneral Büyükanıt ile bir sorununun olamayacağını vurguladı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarını ''Genelkurmay Başkanı'nın görüşleri, şahsi kanaatidir'' şeklinde yorumladığının anımsatılması üzerine, ''Şahsi kanaati sözünü, 'bu benim dışımdadır' anlamında söylemedim, tespit anlamında, bu bir görüş anlamında söyledim'' dedi.
Orgeneral Büyükanıt'ı saydığını ve sevdiğini, sorumlu bir devlet adamı olarak bildiğini dile getiren Kuzu, ''Başka bir saikle bunu söylemiyorum. Genelkurmay Başkanı, şahsi derken, bir kurumun başında, tespiti anlamında söyledim. 'Şahsi kanaatidir, bizim dışımızdadır' anlamında değil'' görüşünü dile getirdi.
Kuzu, Orgeneral Büyükanıt ile bir sorununun olamayacağını vurguladı.

KUZU: ''TÜRBAN İLE BAŞÖRTÜSÜ ARASINDAKİ FARKI GÖREMİYORUM''

ANKARA - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, türban ile başörtüsü arasındaki farkı göremediğini, ancak bunun yönetmeliklerle belirlenecek bir konu olduğunu söyledi.
     Kuzu, TBMM'de gazetecilerin, ''Başörtüsünün bağlanma şekliyle'' ilgili soruları üzerine, değişiklikte; ''Bu hak ve hürriyetin sınırını kanun belirler'' ibaresinin yer aldığını, konuya bu çerçevede bakmak gerektiğini ifade etti.
     Bu belirlemede, başörtüsü ya da türban ayırımını yasada yazamayacaklarını belirten Kuzu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu çok mümkün de değil. O geçiş nasıl biliniyor, bunu ben pek bilmem. Bunu da Türkiye'de bilen pek kimse yok. Üniversitedeki kızlara sorulduğunda, 'Ben bunu başörtüsü niyetine takıyorum' diyorlar. Niyet herhalde daha önemli. Türban meselesi, 1984'lerde ortaya atılan ve Fransa'da yaygın olan Fransızca bir kelimedir. Başörtüsünün bağlama tipi de çok farklıdır. Ehven-i şer olarak görülmüştür. Yani, 'Bu kurtarır, bu kadarı olabilir' gibi bir ara formül olarak 1984'de düşünülmüştü. Fakat zaman değişti, türban daha sıkıntılı, başörtü normal gibi bir hale geldi. Ben arasındaki farkı göremiyorum, ama bu ancak yönetmeliklerle belirlenecek bir husustur. Teknik olarak kanun bunları yazamaz.''
     Bir gazetecinin, ''Fotoğraf koyma gibi...'' sözleri üzerine Burhan Kuzu, fotoğrafın bugüne kadar pek alışılmış bir şey olmadığını dile getirdi.
     Teklifin getirdiği en önemli hususun, peçe ve çarşafı net olarak yasaklaması olduğunu vurgulayan Kuzu, bunu önemsediklerini ve dikkate alınması gerektiğini belirtti.
     Çarşafın, omuz ve bele kadar inen bir giysi türü olduğunu dile getiren TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, ''Bunlar yazdı ne olur? Bundan rahatsız olan olursa, öğrencilerden talep olursa, dava konusu olur. Mahkemenin verdiği karara uymak durumundayız. Yönetmeliklerle bu işin daha rahat oturacağını kabul etmemiz lazım'' diye konuştu.



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,732 µs