En Sıcak Konular

ANKARA'NIN ''GEZİ''Sİ

20 Ekim 2013 23:27 tsi
ANKARA'NIN ''GEZİ''Sİ Ankara Büyüşehir Belediyesi'nin ODTÜ'den geçecek yol için yaptığı baskın ve ağaç sökme çalışması protesto edildi.

Ankara'nın "Gezi"si: ODTÜ

Sökülen ağaçların yerine fidan diktiler
Ankara Büyüşehir Belediyesi'nin ODTÜ'den geçecek yol için yaptığı baskın ve ağaç sökme çalışması protesto edildi. Balgat 100. Yıl semt pazarı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde pankartlar, kazma kürek ve fidanlarla yeni açılan yola yürüdü. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da destek verdiği eylemde, gruptakiler, yanlarında getirdikleri fidanları, ağaçlar sökülerek açılan yolun üzerine diktiler. Grup adına yapılan basın açıklamasında çalışmaların kanunsuz olduğu belirtildi.
 
Rektör Acar: ODTÜ'ye izinsiz girildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri önceki gece Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) ormanına girerek çok sayıda ağacı söktü. Olaya sert tepki gösteren ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, "Bu, tamamen yasadışı bir tasarruftur. ODTÜ arazisine izinsiz olarak girildi" dedi. Belediye ekipleri, ODTÜ'den geçirilecek otoyol projesi kapsamında, önceki gece saat 22.00 sıralarında TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri ile birlikte ağaç kesme makinaları, iş makinaları ve dozerlerle ODTÜ arazisine girdi. Burada yol çalışmasına başlayan ekip, ağaçları söktü. Yaşanan gelişme üzerine yol inşaatını protesto etmek isteyen bir grup ODTÜ'ye yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermeyince gerginlik çıktı. Polis toplanan gruba gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Polis helikopterleri de projektörlelerle operasyona havadan destek verdi. Bu arada ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ODTÜ'den geçecek yol projesine gece yarısı baskını ile başlaması hakkında "Bu tamamen yasadışı bir tasarruftur. ODTÜ arazisine izinsiz olarak girildi" dedi. ODTÜ'den geçecek yol kapsamında 3 bini aşkın ağacın projeden etkileneceğini belirlediklerini dile getiren Rektör Acar, bu ağaçlardan 2 bin 400'e yakınının nakledilemeyeceğini ancak 600'den fazla ağacın nakledilebileceğini söyledi. Acar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ'ye gece yarısı baskın yapmasına gerek olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Zaten bu yol projesine ODTÜ izin vermişti. Gece yarısı baskınını iyi niyetli bir yaklaşım olarak bulmuyoruz ve tasvip etmiyoruz. Konu ile ilgili yasal başvurumuzu yapacağız." Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından, "Arkadaşlar bana da sürpriz yapmışlar. Bir gecede ODTÜ yolunu açmışlar. Ankara'mıza hayırlı olsun" diye yazdı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90149


Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,850 µs