En Sıcak Konular

ZEYTİNBURNU'NDAKİ PATLAMADA 19 KİŞİ ÖLDÜ, 113 KİŞİ YARALANDI

31 Ocak 2008 12:00 tsi
ZEYTİNBURNU'NDAKİ PATLAMADA 19 KİŞİ ÖLDÜ, 113 KİŞİ YARALANDI Zeytinburnu'nda 5 katlı bir binada meydana gelen patlama sonucu, 19 kişi öldü, 113 kişi yaralandı.

İSTANBUL - Zeytinburnu'nda 5 katlı bir binada meydana gelen patlama sonucu, 19 kişi öldü, 113 kişi yaralandı.
Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi Askeri Fırın Sokak'ta bulunan 5 katlı binada sabah saat 09.45 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu, üst katı çöken, 3. katında da büyük çapta maddi hasar oluşan binanın karşısında bulunan Prestij İş Merkezi ile çevredeki çok sayıda bina ile araçlarda maddi hasar oluştu. Patlama sonucu toplam 113 kişi yaralandı, 19 kişi ise hayatını kaybetti.
Olay yerine gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Celalattin Cerrah incelemelerde bulundu.
Vali Güler, yaptığı açıklamalarda, patlamanın olduğu yerde ''havai fişek maytapları, çorap, iplik ve boya atölyeleri ile kazanların bulunduğunun tespit edildiğini, patlamanın büyük bir basıncın etkisiyle meydana geldiğini'' bildirdi.
Muammer Güler, ''İlk planda 4. katta bir küçük yangın çıkıyor ve bu binanın bitişiğindeki açık otoparkta 7-8 vatandaşımız, o yangına bakarken hemen akabinde bir patlama meydana geliyor ve o patlama oradaki 8 kişinin ölmesine sebep oluyor'' dedi.
İstanbul Valisi Muammer Güler, hayatını kaybedenlerden 3'ünün sokaktaki vatandaş, geri kalanının da binada çalışanlar olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:
''Patlayıcı maddenin bulunduğu bölümde bir kazan var. Onun da patlaması söz konusu. Onun etkisinden aşağıdaki tekstil atölyelerinin olduğu boya ve çorap atölyelerinin olduğu kazanlarda bir patlama olmuş olabilir. Hepsi üzerinde inceleme ekipleri yoğun şekilde çalışıyor ama bu patlamanın bir maytap, meşale ve havai fişek ile ilgili olduğu kesin.''

ÖLEN VE YARALILARIN KİMLİKLERİ
İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerde tedavi altına alınan 113 kişiden 2'si dışındakilerin kimliklerini belirledi.
Patlama sonucu hayatını kaybeden 19 kişiden 6'sının isimlerinin ''Kadir Cesur, Zebeyir Bal, Yaşar Kara, Halit Altan, Ünver Vural ve Kazım Mişli olduğu tespit edildi. Diğer 13 kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor.

BİNA RUHSATLI
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın patlamanın meydana geldiği binaya ilişkin verdiği bilgide, 5 katlı binanın 1989 yılında inşa edildiğini ve ruhsatlı olduğunu bildirdi.

PATLAMANIN DOĞALGAZ İLE İLGİSİ YOK
İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) de, Davutpaşa'da iş merkezindeki patlamanın ardından ekiplerin olay yerinde yaptıkları ilk incelemelerde, ''patlamanın doğal gazla ilgili olmadığını'' tespit etti. Patlamanın meydana geldiği binada ve binanın bulunduğu sokakta doğalgaz hattı bulunmadığı belirlendi.

GÜL: ''DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM''

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Davutpaşa'da meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesinden, çok sayıda vatandaşın da yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu bildirdi.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Davutpaşa'da meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı. Gül, mesajında şunları kaydetti:
     ''İstanbul Davutpaşa'da meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden, çok sayıda vatandaşımızın da yaralanmasından derin üzüntü duydum. Can kaybının artmamasını temenni ediyorum.
     Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.''
     Açıklamada, patlamayla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Gül'ün, İstanbul Valisi Muammer Güler'i arayarak, olay ve yaralıların durumu hakkında bilgi aldığı da belirtildi.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,476 µs