En Sıcak Konular

TANTAN: ''BAŞBAKAN DOSYASINI HAZIRLIYOR''

18 Ekim 2013 20:33 tsi
TANTAN: ''BAŞBAKAN DOSYASINI HAZIRLIYOR'' Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, eğitimde birliğin bozulması, Kürtçe eğitim, tabelalar ve köy isimlerinin değişmesi gibi girişimlerin yasal mevzuatlar açısından anayasal suç olduğunu öne sürdü.

Başbakan, dosyasını hazırlıyor!

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, eğitimde birliğin bozulması, Kürtçe eğitim, tabelalar ve köy isimlerinin değişmesi gibi girişimlerin yasal mevzuatlar açısından anayasal suç olduğunu öne sürdü. Tantan “Başbakan bugün suç işliyor! Acaba sorgulanmak için kendi dosyasını kendisinin hazırladığının farkında değil mi?” dedi.
 
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Demokratikleşme Paketi” adı verilen paketle ortaya atılan uygulamalarla eğitimde birliğin bozulduğunu öne sürüp, Kürtçe eğitim, tabelaların ve köy isimlerinin değişmesi gibi konuların anayasal suç olduğunu söyledi. Tantan, “Bugün suç işliyor Başbakan! Acaba Başbakan sorgulanmak için kendi dosyasını kendisinin hazırladığının farkında değil mi?” sorusunu sordu. AKP Hükümeti’nin bir proje olduğunu belirten Tantan, “ABD’deki etkin Yahudi kuruluşları bu partinin iktidar olmasında büyük etken. Faiz lobisinin iktidara getirdiği parti AKP’dir!” iddiasında bulundu. Tantan, iç ve dış politikaya yönelik sorularımızı şöyle yantladı:
 
ABD’den medet
-Türkiye’nin ekonomik, siyasi, kültürel her alanda içinde bulunduğu durum ve gidişatını nasıl görüyorsunuz?
 
Türk siyaseti bugüne ve geleceğe güven vermeyen bir duruma düşürüldü. Bu durum, uzun yılardan bu yana süren siyasi-ekonomik-güvenlik politikalarının, zaman içerisinde kirlenerek kimliksizleşmesinden kaynaklandı. Bugün bile hala ABD’den “beni iktidara getirsin” diye medet uman siyasi zihniyetler, Türk halkının önünde utanmadan dolaşabiliyorlar. 
 
İşadamı konuşamıyor
Bu arada Türk ekonomisi de üreten bir yapıda değil. Borçlanarak büyümeye çalışan ve büyük risklerle karşı karşıya kalan AKP iktidarı karşımızda. İktidar, Türk girişimcisini, sanayicisini uluslararası alanda destekleyen yapıda değil! Tam tersi ondan nasıl rant ederim düşüncesinde. Dikkatinizi çekmek isterim: Şu anda işadamı konuşamıyor! Çünkü, partisinde adalet kavramı yazan iktidar, kendi siyasi çıkarlarını hep önde tutuyor! Ve devletin gücünü kendi çıkarı için tehdit aracı olarak kullanıyor.
 
AKP girdapta
 -Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ülkemizin jeopolitik yapılanmasını ve gidişatını değerlendirirmisiniz? Komşularıyla ve ABD-Rusya-Avrupa Birliği-Birleşmiş Milletler ile ilişkileri açısından. 

Bölgesinde sıkışmış ve yalnız kalmış vaziyette. Tek cümleyle özeti bu! AKP de büyük bir tehdit altında. Halkla gerçekleri paylaşsa ve bütünleşse belki bu girdaptan kurtulabilir. Ancak siyasi zihniyetin kirliliği duruma engel. Girdabı bu yüzden aşamazlar.
 
Psikolojik baskı
-Özellikle son dönemde ABD ile ilişkilerde bir kopukluk olduğu gözleniyor. AKP hükümeti uluslararası toplumdan dışlandı mı?

ABD’yle kopukluk varmış gibi gözüküyor. Bakın başlangıçta büyük sözler verdiler. Birçoğunu yerine getirdiler. Yerine getiremedikleri kritik konularda ABD’yle arası psikolojik olarak açıkmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Aslında talepleri yerine getirmesi için psikolojik baskı yapılıyor. Wall Street Journal’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı hedef alan bir analiz yayımlandı! Neden? İşte psikolojik olarak hakimiyet alanın geliştirmek istiyor AKP’yi iktidara getiren kuvvet! 
 
Çin’den rahatsızlık
Son  yaşadığımız duruma bakın: Hava ve füze savunma sistemleri 15 yıldır Türk siyasetinin gündeminde. Daha düne kadar ihaleye çıkılamamıştı. Bu da hem ABD hem de NATO’nun baskısından dolayı olmuştu. Daha yeni çıktı, Çin birinci tercih oldu. Güvenlik bakımından zafiyet içerisindeyiz bu sistem olmadığı için. ABD’nin açıklamaları da arka arkaya geldi, Çin’den rahatsızlık duydular. Hava ve füze savunma sistemimizin gelişmesini istemeyen sözde müttefiklerimiz var! ABD’nin de başta olduğu görülüyor. Çünkü Çin bu teknolojiyi Türkiye ile paylaşarak üretecek. Teknoloji gelişiminde Türk mühendislerle hareket edecekler. Ve böylece güvenlik bağımsızlığımız üst seviyeye çıkacak. 
 
Öngörüsüz siyaset
Hemen eklemek gerekiyor: Atatürk döneminde kurban derileri neden THK’ya bağışlanıyordu? 1920’li yıllarda Türk havacılığının gelişmesi için. Bugün neden cemaatlerin eline bıraktılar? Bugünkü siyasi zihniyet, o gün kurban derilerinin THK’ya neden verildiğini anlamayacak kadar öngörüsüz!  
 
Aynı merkezin imalatı
 -Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri neler getirecek? Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve bu konudaki dış destekler bize ne gösterecek? Bir çatışma mı, ayrışma mı? Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan ve bazı güç odakları arasında?

Bugün çatışma gibi gösterilen psikolojik ortamda işin gerçeğine baktığımızda hepsi aynı merkezin imalatı. Önemli olan, bu makamlara gelecek gücün kimler tarafından kullanılacağı! Kimler tarafından getirilecekler ve kimler bunları kullanacak? Bugün de kullanıldıkları gibi. Yoksa ha Gül olmuş ha Erdoğan ya da başkası!
 
Lobilerin partisi 
-AKP Hükümeti bir proje midir? Eğer öyleyse bu proje nedir? Projenin mimarı ya da mimarları kimlerdir?

AKP Hükümeti’nin bir proje olduğunu açık bilgilerle Yenilikçi Hareket kitabında net bir şekilde yazıldı. Kitap piyasada yok ancak yazarı yaşıyor. Ona sorulabilir. Sayfa 83, 92, 97, 111’inci sayfalar özellikle altı çizilerek okunmalı. ABD’deki etkin Yahudi kuruluşları bu partinin iktidar olmasında büyük etken. Türkiye’deki aktörlere bakın, lobilere bakın! Geçmişte Yahudi düşünce kuruluşlarıyla hareket ettiler, bugün de ediyorlar! Faiz lobisinin iktidara getirdiği parti AKP’dir!
 
Terör özgürleşti
-AKP’nin 11 yıldır yaptığı reformlar, yasal düzenlemeler, Anayasa değişikliği Türkiye’ye neler getirdi, neler kaybettirdi?

AKP halkın gücünü Türkiye’nin lehine kullanabilirdi. Türk milletinin ve devletinin gelişmesi için yasal altyapılar gerçekleştirebilirdi. Ancak her konuda olduğu gibi kendi çıkarları daha öncelikli oldu. Millet için değil kendileri için yaptılar. Hak ve özgürlükler açılımında PKK özgürleşti. Terör ve organize suç örgütünü özgürleştirdiler. Türk milletinin özgürlüğünü elinden aldılar. 
 
3’lü paralel devlet
Adalet ve güvenlik ayağının altyapısını modern ülkelerdeki gibi yapmadı, kendi geleneklerimizle birleştirip inşa etmedi. 2002’de devlet ve millet anlayışı tekti. Hem ulusal hem de uluslararası alanda. Ama bugün üçlü paralel devlet anlayışı içerde ve dışarda da kabul görmeye başladı. AKP, Cemaat ve KCK üçlüsü, paralel yapılanmalar olarak karşımıza çıktı! 11 yıllık AKP iktidarıın özeti 3’lü paralel devlettir. 
 
3’lünün mal varlığı
11 yıl sonunda AKP’nin, cemaatlerin, KCK’nın mal varlıkları araştırıldığında nasıl soyulduğumuz, nasıl borçlandırıldığımız ortaya çıkar. Aslında söylemekten hicap duyuyorum. CHP ve MHP, PKK’nın malvarlıklarına el konulması için, KCK’nın malvarlıklarına ve kara parayla mücadelede neden çalışma yapmadılar? Halkın bu soruyu sorması gerekiyor!
 
Başbakan’a uyarı
 -Son demokratikleşme paketi hakkında değerlendirme yaparmısınız? 

Adına “Demokratikleşme Paketi” denilen paket, yerel ve genel seçimlerde Başbakan’ın halkı aldatmak için kullanacağı söylemlerin altyapısını oluşturuyor. Başörtüsü için bir yasaya gerek yoktu, yönetmelik değişti. 11 yıldır bu yapılabilirdi, yapmadı. Çünkü başörtüsünden besleniyor. Eğitimde birliği bozdular! Yasal mevzuatlar açısından Kürtçe eğitim, tabelalar, isimlerin değişmesi anayasal suç. Bugün suç işliyor Başbakan!  Acaba Başbakan sorgulanmak için kendi dosyasını kendisinin hazırladığının farkında değil mi?


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90080


Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,591 µs