En Sıcak Konular

PAMUKOĞLU: ''KÜRDİSTAN'IN TEMELLERİ ATILDI''

17 Ekim 2013 20:50 tsi
PAMUKOĞLU: ''KÜRDİSTAN'IN TEMELLERİ ATILDI'' AKP’nin demokratikleşme paketini böyle tanımlayan HEPAR lideri Osman Pamukoğlu “Örgüte 5 şeker verildi. Kimse eveleyip gevelemesin, Kürdistan’ın temelleri atıldı” dedi.

Paket, PKK'ya bayram şekeri!

AKP'nin demokratikleşme paketini böyle tanımlayan HEPAR lideri Osman Pamukoğlu  "Örgüte 5 şeker verildi. Kimse eveleyip gevelemesin, Kürdistan'ın temelleri atıldı" dedi.
 
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, sözde Demokratikleşme Paketi ile "Kürdistan'ın temelinin atıldığını" öne sürdü. Paketteki 5 maddenin, terör örgütü PKK tarafından dikte edildiğini savunan Pamukoğlu, "Paket diye milleti uyutma ve avutma tantanalarıyla oyaladılar. Neticede paketten PKK'ya şeker çıktı. PKK'ya verilen 5 şeker var, bunlar PKK'nın talebiydi" dedi. Pamukoğlu şöyle konuştu:
 
PKK'nın talebi
 "Barajın indirilmesi, Andımız'ın kaldırılması, alfabeye üç harfin eklenmesi, Güneydoğu'da il, ilçe ve köy isimlerinin Kürtçe yazılıp söylenmesi talepleri PKK'nın talebidir. Özel okullarda Kürtçe eğitim ve öğretime başlanılması da terör örgütünün aşamalı isteğidir. Bölgedeki il, ilçe ve köy isimlerinin Kürtçe yazılıp söylenmesi ise topraklarımızın bir bölümünün etnik olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden kopması demektir. Kimse eveleyip gevelemeye kalkışmasın. Bu, Kürdistan'ın temelinin atılmasıdır." 
HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, "Paketin ana ekseni, terör örgütü PKK'ın siyasi taleplerinin bir bölümünü yerine getirirken, araya da 'laf ola beri gele'misali birkaç şeyi sıkıştırmışlar. Akılları sıra kamuflaj yapıyorlar ama tıpkı deve kuşu gibi, kafası kuma gömülü, tüm gövdesi açıkta. Ne büyük bir akılla ne de yüksek bir zekaya gerek yok" ifadelerini kullandı. Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İmralı'daki ne diyor, 'artık müzakere dönemine sıra geldi.'BDP'nin başındaki ne söylüyor, 'Kürdistan'a ne zaman Kürdistan denecek. Sabredin biraz.'O da müteakip pakette gelecek. Amma sabırsızsınız, önce şeker, sonra havyar. Vah benim Türkiye Cumhuriyeti Devletim. Masalcıların çocuklara son sözleri hep şöyle bitmez mi. 'Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine.'İyi uykular." 
 
Ayrıştırma çalışması
Osman Pamukoğlu, yaymladığı bayram mesajında da, "İçinde bulunduğumuz koşullar gerçek bir bayram sevincini yaşamamızı gitgide zorlaştırmaktadır. Bölgemiz çatışmalarla, dünya yerel savaşlarla yanarken, Türkiye'de millet kavramı, 'ana dil'tartışmaları, terör örgütünü güçlendiren bir 'açılım'süreci üzerinden, halkımız ayrıştırılmaya çalışılmaktadır. Meydanı boş bulan iktidar, bütün her şeyin kontrolünü ele alma gayretindeyken 'kendi kontrolünü'giderek yitirmekte; daha da beteri 'muhalefet'anayasa komisyonu gibi işlevsiz bir kurumda debelenmektedir. Kurban Bayramı vesilesiyle şehit aileleri başta olmak üzere, hastalık, mahpusluk, tutukluluk veya türlü ayrılıklar ve baskılar nedeniyle hüzün içinde olan ailelerin dertlerinin ve hasretlerinin bir an önce dinmesini yürekten diliyorum" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90007


Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,460 µs