En Sıcak Konular

BDP VE PKK ''BEĞENMEDİK'' DEDİLER AMA...

17 Ekim 2013 20:46 tsi
BDP VE PKK ''BEĞENMEDİK'' DEDİLER AMA... Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Ankara Temsilcisi Behroz Gelali, sözde Demokratikleşme Paketi’ni olumlu bulduklarını belirtti.

BDP ve PKK 'Beğenmedik' dediler ama...

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Ankara Temsilcisi Behroz Gelali, sözde Demokratikleşme Paketi'ni olumlu bulduklarını belirterek, "Türkiye'de geçmişte, 'Kürt yok, Kürt dili yok'deniyordu. Pakette Kürt ismi yok ama paketin tamamı Kürtlerin üzerinden çıktı. Bu demektir ki Kürtler ve dili var" dedi. BDP ve PKK'nın paketi beğenmediklerini duyurduklarını söyleyen Gelali, pakette pozitif noktalar olduğunu, Andımız'ın kaldırılması, eski isimlerin iade edilmesi, kendi dilinde seçim propagandası yapılması gibi tüm adımların önemli olduğunu vurguladı.
 
Olumlu adımlar
Sözde pakette birçok önemli nokta olduğunu belirten Gelali, şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan, paketi açıklarken, 'Biz, birkaç sene önce kapatma davasıyla karşı karşıya geldik. Ama buna rağmen demokratik mücadeleden vazgeçmedik ve devam edeceğiz'diyerek bu konudaki kararlılığını ortaya koydu. BDP ve PKK, paketi beğenmediklerini ifade ettiler. Bunu bir kenara bırakalım. Bana göre pakette önemli birçok nokta var. Andımız'ın kaldırılması, köy ve yerleşim birimlerine eski isimlerin iade edilmesi çok önemli adımlardır. Bir diğer önemli nokta ise kendi dilinde seçim propagandası yapılmasıdır ki bu, sadece Kürtler için değil diğer diller için de serbest. Bunlar önemli ve olumlu adımlardır." BDP ve PKK'ya süreci bozmama çağrısı yapan Gelali, "Bu sorun, bir günlük mesele değil. Acele etmeden, yavaş yavaş, sabrederek gitmek zorundasınız. Bize 24 saat içinde bu duruma gelmedik. Türkiye'de belki işler, biraz yavaş ilerliyor. Ama bence en önemlisi, BDP ve PKK, bu süreci bozmamalı. Hükümet, hiçbir şey yapmazsa dahi sabırlı olmak lazım. Kandil'e gitmenin sorun olduğu günlerden açık bir şekilde resmi heyetlerin gidip geldiği, mektupların taşındığı günlere gelindi" değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90004


Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,448 µs