En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''PAKET SİYASİ MAYINLA DOLU''

17 Ekim 2013 20:45 tsi
BAHÇELİ: ''PAKET SİYASİ MAYINLA DOLU'' Bahçeli, ''Bu paketi hiçbir yönüyle kabul etmiyorum. Paketin içerisine yerleştirilmiş Türkiye’nin geleceğini tehdit eden, varlığını ortadan kaldıran siyasi mayınları var'' dedi.

"Paket, siyasi mayınla dolu"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözde Demokratikleşme Paketi'ni sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, "Bu paketi hiçbir yönüyle kabul etmiyorum. Paketin içerisine yerleştirilmiş Türkiye'nin geleceğini tehdit eden, varlığını ortadan kaldıran siyasi mayınları var. Bunlardan arınmadıktan sonra bu paketinin adının 'Demokratikleşme Paketi'olması doğru değil" dedi.

MHP Genel Merkezi'nde partililer ile bir araya gelerek bayramlaşan Bahçeli, Avrupa Birliği'nin Türkiye hakkındaki raporunu da değerlendirdi. Bahçeli, "Avrupa Birliği, her ekim ayında  Türkiye raporu yayınlar. Ne kendisi yayınladığı raporun arkasında durur, ne de Türkiye'den onu uygulamasını bekler. Bu bir oyundur. Birbirlerine göz kırpmadır. Bundan bir sonuç çıkmaz" dedi. Anayasa değişikliğinin millet iradesini yansıtması gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

 
Anayasa değişikliği
"Anayasa değişikliği bir bütün olarak düşünülmüştür. Bu bütünlük içerisinde Anayasa'nın millet iradesinin desteğini alabilecek şekilde partiler arasında bir uzlaşmayla düzeltilmesi arzusunda ortaya konmuştur. 59 madde üzerinde mutabakat sağlanmıştır. Diğer maddeler üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Şimdi 59 maddeyi ileri sürerek '4 parti burada uzlaştı'diyerek Demokrasi Paketi'nin içerisine yerleştirilmiş siyasi, bölücü bir taraflara yerleştirme süreciyle TBMM'yi kandırmaya, aldatmaya kimsenin hakkı olmaması lazım. MHP olarak uzlaşma komisyonunun devamını istemekteyiz. Her madde tartışılmalı bir süre kısıtlamasına gidilmemelidir. Millet iradesine dayalı anayasanın ortaya konması bununla mümkün olabilir. Bunun dışında AKP, PKK, BDP işbirliğine CHP de meyil vermek suretiyle anayasa değişikliğini düşünüyorlarsa ilk yapacakları şey uzlaşma masasından kalkmak olmalı. TBMM'de uzlaşmanın dışında nasıl bir anayasa değişikliği düşünüyorlarsa millete sunmak suretiyle Meclis'e getirmelidirler. Bunun dışındaki bir konuyu MHP kabullenemez." 
 
TSK huzursuz
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Balyoz Davası'na gösterilen tepki olarak istifalarını da değerlendiren MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'nin her tarafında huzursuzluk başını almış gidiyor. Yargı karmakarışık, müesseseler dağınık Türk Silahlı Kuvvetleri de oldukça rahatsızdır" ifadesini kullandı. İktidar partisinin yorgun olduğunu ve İmralı tarafından yönlendirildiğini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Siyasi iktidar yorgun bir iktidardır. Siyasi iktidar 11 yılı değerlendirmekten aciz kalmakta, 11 yıl içerisinde nasıl bir politika izlediğini unutmakta, herkesin tepkisine açık, özellikle de İmralı yönlendirmesiyle politikalarını geliştirme çabası içerisindedir. Bundan kurtulmak lazım. Bundan kurtulmanın yolu da iktidardan kurtulmakla eş değerdir. İktidardan kurtulmanın yolu ise 5 ay sonra gerçekleştireceğimiz yerel seçimlerdir. Mahalli seçimlerini biraz daha hızlandırarak Türkiye'nin huzura kavuşması, Türkiye'nin geleceğinin mutluluk içerisinde şekillenmesi ve Cumhuriyetimizin tüm değerlerine sahiplenmesi, milli ve manevi değerlerimizin korunması yolunda MHP üzerine düşen görevi kararlılıkla sürdürecektir. Bu yorgun iktidar gitmelidir."

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90041


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,909 µs