En Sıcak Konular

KOMUTANLARDAN BALYOZ TURU

17 Ekim 2013 20:42 tsi
KOMUTANLARDAN BALYOZ TURU Balyoz Davası'ndaki Yargıtay kararının ardından, aralarında Kara Kuvvetleri Komutanı Akar'ın da bulunduğu komutanlar, cezaevlerindeki arkadaşlarını ziyaret etti.

Komutanların Balyoz turu...

Balyoz Davası'ndaki Yargıtay kararının ardından, aralarında Kara Kuvvetleri Komutanı Akar'ın da bulunduğu komutanlar, cezaevlerindeki arkadaşlarını ziyaret etti.
Genelkurmay Başkanlığı'nın, Balyoz tutuklularının bulunduğu cezaevlerine ziyaret için komutanları görevlendirdiği ortaya çıktı. Balyoz Davası'na bakan mahkemenin 22 Eylül'de açıklanan kararının ardından dava Yargıtay'a gitmişti. Yargıtay 9 Ekim'de aldığı kararla 36 sanığın beraat kararını onamış, 64 sanık hakkındaki mahkumiyet kararı bozulmuştu. Toplamda ise 88 kişiye tahliye kararı verilmişti. Hapis cezaları Yargıtay tarafından onanan subaylar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na sitem dolu bayram tebriği göndererek, "Yaşananlara sessiz kalanların vicdani rahatsızlıklarının, bir ömür boyu kendilerini takip edeceğine şüphemiz olmadığını ifade ederiz" demişlerdi.
 
Sitem dolu mektup
Yargıtay'ın Balyoz kararının ardından, aralarında Çetin Doğan ve Bilgin Balanlı gibi isimlerin de bulunduğu tutuklu askerler Genelkurmay'a sitem dolu bir mektup yazmıştı. Bunun üzerine Genelkurmay'ın talimatıyla üst düzey komutanlar, tutukluların bulunduğu Ankara Mamak, İzmir Buca, İstanbul Hasdal ve Hadımköy Cezaevleri'ne sessiz sedasız bayram ziyareti gerçekleştirdi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar Mamak'a, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay İzmir Buca'ya, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş Hasdal ve Hadımköy'e gitti. Komutanlardan Orgeneral Hulusi Akar'ın ziyareti bayramdan 2 gün önce, diğerleri ise bayramın birinci günü gerçekleşti. Komutanlar, cezaevlerindeki silah arkadaşlarını ziyaret ederek "Gelişmeleri yakından izliyoruz" mesajı verdi.
 
Akar, Hakkari'de
Bayram ziyaretleri kapsamında dün Hakkari'ye gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, kentte görev yapan Mehmetçiklerin bayramını kutladı. Orgeneral Akar, beraberindeki 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan ile helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na geldi. Burada Vali Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır ve diğer kamu kurum temsilcileri tarafından karşılanan Akar, tugayda görev yapan askerlerle bayramlaştı. Daha sonra askeri gazinoya geçen Orgeneral Akar ve Vali Kalkan, burada verilen kokteyle katılarak asker ve eşleriyle bir süre sohbet etti. Orgeneral Akar ve bebraberindekiler, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından helikopterle kentten ayrıldı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90040


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,063 µs