En Sıcak Konular

APO GİDİŞATI BEĞENMEDİ

15 Ekim 2013 14:59 tsi
APO GİDİŞATI BEĞENMEDİ BDP, İmralı’da yapılan görüşmenin ardından, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın kamuoyuna duyurulmasını istediği mesajı açıkladı.

İmralı gidişatı beğenmedi!

BDP heyeti, bayram öncesinde bebek katili Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı’ya gitti. Dün sabah saatlerinde İmralı’ya giden  iki kişilik heyette BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken yer aldı. Daha önceki heyetlerde yer alan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise veto yediği için dünkü heyette bulunmadı. BDP, İmralı’da yapılan görüşmenin ardından, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın kamuoyuna duyurulmasını istediği mesajı açıkladı. Bebek katili apo, açıklamasında Diyarbakır’da Demokratik İslam Kongresi yapılmasını da istedi. BDP, İmralı’da yapılan görüşmenin ardından, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kamuoyuna duyurulmasını istediği mesajı açıkladı. Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken’in İmralı’da yaptığı görüşmenin ardından BDP’den yapılan açıklamada, Öcalan’ın kamuoyuna duyurulmasını istediği mesaja yer verildi. Mesajında, dört yıldır büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirten Öcalan, son bir yılda başlatılan sürecin anlamının büyük, yürütülen çalışmaların önemli olduğunu ifade etti. Yürütülen çalışmaların toplumu rahatlattığını, büyük zelzelenin dindiğini dile getiren Öcalan, “büyük dağ gibi sorunların durmaya devam ettiğini” savundu. Söz konusu çalışmaların “formatı, hatası ve sevabıyla” bir yılını tamamladığına işaret eden Öcalan, önerilerini devlete yazılı ve sözlü olarak sunduğunu, “anlamlı derin müzakereler için devletin tavrını beklediğini” vurguladı.
 
“Çağrımı tekrarlıyorum”
Öcalan, mesajına şöyle devam etti: “Ertelemeye tabi tutulmaması gereken ve sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakerelerin hayata geçmesi gerekir. Bu müzakere anlamlı ve sonuç alınan bir müzakere olmalıdır. Bu bir yıl içinde yasal herhangi bir zemin oluşmadığı gibi ne bir ret ne de bir ilerleme sağlanmamıştır. Süreçle ilgili umudumu korumakla birlikte bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum.” BDP’nin açıklamasına göre, İmralı’da heyetle görüşen Öcalan, bayram mesajı da göndererek, “El Kaide ve El Nusra gibi İslam’a ihanet içinde olan kesimlere karşı” Diyarbakır’da Demokratik İslam Kongresi yapılması çağrısında bulundu.
 
“Filistin oluruz”
Bu arada BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ise şunları söyledi: “AKP hükümetinin uygulamaları, yaklaşımları açıkça ortaya çıkmıştır. Oyalama siyasetinin sonuna gelinmiştir. Arkası yarın siyasetinin sonuna gelinmiştir. Kürt sorununun çözümü konusunda asıl kilit rolü oynayacak demokratik özerlik modelimiz yeterince tartışılmadı. Belki bizim de eksiklerimiz oldu. Türkiye’nin bu kadar katı bir yönetimle yönetilemeyeceği açıktır. Yerel seçimleri halkın yeniden inşaa etmesi gibi görüyoruz. Oyalama siyasetine seçimde dur denilecektir. Çok güçlü bir seçim çalışması yürütüyoruz. Bu ay içinde kongre var, çok görkemli olacak. Kurulacak bu ortak partide en güçlü şekilde destek olacağız. Var gücümüzü sarf edeceğiz.”

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89969


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,838 µs