En Sıcak Konular

SÜRESİNDE ÖDENMEYEN CEZALAR İÇİN YAYIN DURDURMAYA İPTAL

31 Ocak 2008 10:44 tsi
SÜRESİNDE ÖDENMEYEN CEZALAR İÇİN YAYIN DURDURMAYA İPTAL Anayasa Mahkemesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), radyo ve televizyonlara verilen cezaları ödemede gecikilmesi ve uyarıya rağmen ödeme yapılmaması halinde ödeme yapılıncaya kadar yayının durdurulmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

ANKARA - Anayasa Mahkemesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), radyo ve televizyonlara verilen cezaları ödemede gecikilmesi ve uyarıya rağmen ödeme yapılmaması halinde ödeme yapılıncaya kadar yayının durdurulmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.
     Yüksek Mahkemenin, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 4756 sayılı Yasa ile değiştirilen söz konusu 13. maddesinin ikinci fıkrasının iptaline ilişkin gerekçeli kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
     Ankara 1. İdare Mahkemesi, 13 Nisan 1994 günlü 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 4756 sayılı Yasa ile değiştirilen 13. maddesinin ikinci fıkrasının ''...ödeme yapılıncaya kadar yayının durdurulmasına karar verilir. Yukarıdaki fıkrada belirtilen tarihlerden itibaren iki ay içinde ödeme yapılmazsa, Üst Kurulca yayın izninin ve lisansın iptaline karar verilir...'' bölümünün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı.
     Yüksek Mahkeme, söz konusu kanunun 13. maddesinin ikinci fıkrasının ikinci tümcesinin; ''... ödeme yapılıncaya kadar yayının durdurulmasına karar verilir'' bölümünü oy çokluğuyla iptal etti. Anayasa Mahkemesi ayrıca, iptal edilen bölümü nedeniyle uygulanma olanağı kalmayan diğer bölümünün de oy çokluğuyla iptaline karar verdi.

Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,500 µs