En Sıcak Konular

ANDIMIZ

13 Ekim 2013 16:33 tsi
ANDIMIZ Her milletin ya da topluluğun bir hedefi vardır. Kimilerinde bu idea dır. kiminde tarihi intikamdır. Kiminde dünyaya hakim olma içgüdüsüdür.

Andımız

Her milletin ya da topluluğun bir hedefi vardır. Kimilerinde bu idea dır. kiminde tarihi intikamdır. Kiminde dünyaya hakim olma içgüdüsüdür. Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyette ise hedef "Yurtta sulh- cihanda sulh idealine dayanan, yapısının korunması gereken, demokratik, sosyal ve laik bir üniter yapıdır.  Bu nedenle yetişen evlatlarının bu yolda olmalarını istemek en tabii haktır. Onların kimlik kazanmasında büyük öneme sahip bir uygulamanın, yani her gün beş on saniyede kimliklerini hatırlatmanın bir kötülüğü olabilir mi? Birileri çıkıyor ülkemizde sadece Türk vatandaşlar yok ki, Laz var, Gürcü, Boşnak, Kürt... vs, var diyor. Yüzyıllarca bunlar var ama bunu söyleyen cahiller yoktu. Çünkü Türk ismi asırlarca, Anadolu'daki Müslüman olanların ismidir. Sayın prof. Dr. Haydar Baş yıllardır, Horasan'dan gelen ehlibeyt imamlarının ve evliyaların sevgisi nedeni ile, önceden beri bu topraklarda yaşamakta olan insanların, İslamı getirenlerin Türk olması nedeni ile kendilerini, Türk kabul ettiklerini anlatmıştır. 
Bu ülkede ancak dinini kaybedenler köklerini hatırlamıştır. Elbette saf irk kalması mümkün değildir.Yıllardır evlenmelerde hiç bir şekilde köken aranmamıştır. Erbakan'dan başlayan bu görüş öğrencileri tarafından ABD projeleri olarak ortaya atılmıştır. Aklı başında hiç bir köken bunu hoş göremez. Bizim ve tüm İslam ülkeleri Allah (c.c) katında kardeştir. 
Elbette dünya hayatında her ülkenin bir adı şarttır. Bunu biz koymadık. Atalarımızın bir emanetidir. Saygı duymamız gereklidir ve şarttır. Sonradan İslamiyete katılanların da buna saygısı olmalıdır. İsim değiştirmek bir ülke için yıkılma ve tekrar kurulma manasındadır. ABD'nin adının neden Amerika Birleşik Devletleri olduğunu bilmeyen var mı? Kaç çeşit insan bir arada. Kimin itirazı oluyor ki, birileri koymuş diğerleri kabul etmiştir. 
Sizleri bu ülkede iktidar seçenler, kimin hangi ırktan hangi dinden, hangi meşhepten, hatta hangi ülkenin ikinci vatandaşı olduğundan soruyor mu? Hangi ülkeye hangi yemini ettiğinizi dahi sormayan bu milletin sonunda sabrı taşacak, ülkeyi bu duruma getirenlerden kesinlikle hesabını soracaktır. DP, Araştırma Komisyonu yüzünden sona erdi. İtibarlarını kazanmalarının sebebi, onlardan sonrakilerin paniklemeleridir. Çünkü çok daha fazla ileri gidilmiştir. Hele şimdi tam manası ile iş çığırından çıkmıştır. 
Anayasa ve terör yasası diye ülkede bir sorun yoktur. Sayın başbakan ne dedi: "ÜLKEDE ULUSALCI MULUSALCI KALMAMIŞTIR." Kişi herkesi kendisi gibi görecektir. Anarşi manarşi de kalmadı. Ne dersiniz Anarşi on misliyle pusuda, manarşi, bundan böyle monarşi olarak sayenizde kapuda... Zaten AKP sayesinde yer altında, yer üstünde, ve çoğu kalpte, kalan bir şey, gösterene helal olsun madalyası vermek gerekecektir. Aslında bu ülkede ulusalcıların pek çoğu içeride, mulusolcular ise ne yazık ki, aynadan uzak. PKK ile bir olup Anayasayı altı okka etme peşindeler. 

Prof. Dr. Ata Selçuk - Andımız

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12007467/andimiz/prof-dr-ata-selcuk



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,424 µs