En Sıcak Konular

ICG'DEN YENİ BİR FİTNE RAPORU

9 Ekim 2013 20:39 tsi
ICG'DEN YENİ BİR FİTNE RAPORU KK açılımının akıl hocası Uluslararası Kriz Grubu (ICG) tarafından hazırlanan raporda, terör örgütünün uzlaşmaya dayalı barışı istediğine dair Ankara’yı ikna etmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiği bildirildi.

"Açılım"ın gizli sahibinden yeni bir fitne raporu!

KK açılımının akıl hocası Uluslararası Kriz Grubu (ICG) tarafından hazırlanan raporda, terör örgütünün uzlaşmaya dayalı barışı istediğine dair Ankara'yı ikna etmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiği bildirildi. Aşırılık yanlısı söylemlerin yeniden güçlenmesinin yarattığı sorunlara dikkat çekilen "Kurt Diye Bağırmak: Türklerin Endişeleri Kürt Açılımlarına Engel Olmamalı" başlıklı raporda, "CHP ve MHP de dahil olmak üzere milliyetçi siyasi muhalefet, genel olarak Kürt açılımına karşı çıkmış olsa da kamuoyu, müzakereleri çoğunlukla kabul etti" denildi. Raporda, AKP'nin Kürtçe televizyon kanalı, özel Kürtçe kurslarının yasallaşması, okullarda seçmeli Kürtçe dersleri ve özel okullarda Kürtçe eğitim verme planları dahil olmak üzere Kürtlere sunduğu siyasi jestlerin kamuoyunda dikkate değer düzeyde bir öfkeye yol açmadığı da vurgulandı.
 
Paralel devlet
Raporda, süreçte daha hızlı ilerlenmesini engelleyen unsurlar olarak, "PKK'nın Türkiye'den tamamen çekilmemiş ve silahsızlanmamış olması, ülke içinde süreçle bağlantısı olmayan protestolar ve Türk seçmenlerin Kürt reformlarını gerçekleştiren hükümeti cezalandıracağına dair inanç" olarak sıralandı. Raporda, PKK'nın tamamen silahsızlanması ve Türkiye'de paralel devlet oluşumları yaratma çabasına son verilmesi de tavsiye edildi. ICG, Türk hükümetine yönelik olarak ise Kürtlerin sıkıntılarını çözecek demokratik reformları sürdürme, demokratikleşmenin yol haritasını açıklayan bir dil kullanma ve eğitim sisteminde müfredatları yeniden biçimlendirme önerisinde bulundu.
 
Tanıdık isimler
AKP'nin yıllardır sürdürdüğü PKK açılımı politikalarının ICG raporlarına dayandığı belgelendi. Yönetim Kurulu'nda Kofi Annan, George Soros, Morton Abramowitz gibi isimlerin olduğu ICG'de Onursal Başkanlığı eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Mütevelli Heyeti Başkanlığını ise eski ABD Dışişleri Müsteşarı Thomas R. Pickering üstlenmiş. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 70 ayrı bölge için her ay "Kriz Bülteni" hazırlayan ICG, tarafların nasıl davranması, neler yapması gerektiğini rapor ediyor. ICG'nin raporları açılımın nasıl yürütüldüğünü de gözler önüne seriyor. Grupla aynı çatı altındaki Carnegie Vakfı da uzman olarak, "Türk ordusunu çok sıkı bir kafese kapattık" sözüyle ünlü CIA ajanı Henri Barkey'i istihdam ediyor.
 
Oslo organizatörü
Terör örgütünün Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan MİT-PKK görüşmelerindeki "arabulucu" olarak akil adam (!) Martti Ahtisaari'yi işaret etmişti. Karayılan, Oslo sürecinde aracının İngiliz istihbaratı olmadığını ileri sürerek, "Bu kurum, uluslararası düzeyde itibarı olan, dünya çapında benzer birçok toplumsal sorunu çözmede rol oynamış muteber bir kurumdur. Benim adını söylememe gerek yok isterlerse adlarını açıklarlar" demişti. Ankara'da konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden uzmanlar, Karayılan'ın "barış için çalışan saygın bir sivil toplum kuruluşudur" şeklinde işaret ettiği kurumun, başkanlığını Finlandiya'nın eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'nin yaptığı "akil adamlar" komisyonu olduğunu açıklamıştı.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89752




Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,787 µs