En Sıcak Konular

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN ŞAŞIRTAN ETKİNLİK

9 Ekim 2013 12:36 tsi
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN ŞAŞIRTAN ETKİNLİK Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor faaliyetlerini bir kenara bırakıp 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılını gündemine aldı

Dünya saçmalığı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor faaliyetlerini bir kenara bırakıp 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılını gündemine aldı

Tüm federasyonlara, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği savaşın yıl dönümü için ne tür faaliyet planlaması yaptıklarına dair yazı gönderildi. Bakanlığın bu talebi federasyon başkanları tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Gençlik Şüheda'nın İzinde', 'Çanakkale' ve 'Türkler'in Anadolu'ya Girişi' gibi sosyal faaliyetlerin ardından, proje üretmekte sınır tanımadığını gösterdi. Bugüne kadar ulusal düzeyde hatırlatmalarda bulunan Bakanlık ufkunu geliştirdi ve şimdi de tüm dünyaya açılan bir çalışmayla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bakanlık gelecek yıl çeşitli etkinliklerle değerlendirmeyi planladığı 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle federasyonları uyardı. Spor Genel Müdürlüğü bütün federasyonlara gönderdiği yazıyla 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle gelecek yıl için şu ana kadar hangi faaliyetleri planladığını sordu. 

Genel Müdür adına Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi: "Gençlik ve Spor Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'ndan alınan 24.09.2013 tarih ve 5606 sayılı yazı ile, 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılı münasebetiyle 2014 yılı içerisinde planlanan ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi istenmektedir. Bu itibarla, konuyla ilgii federasyonunuzca planlanan faaliyetler hakkında en geç 02.10.2013 mesai bitimine kadar federasyonlarsubesi@gmail.com adresine gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim"

Konuyla ilgili VATAN Gazetesi'ne ulaşan bazı Federasyon Başkanları konuyu anlamakta güçlük çektiklerini, böyle bir faaliyeti neden düşünmeleri gerektiğini, bunun, sporla ve branşlarıyla ne ilgisi olduğunu anlamadıklarını, talebi şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederken, 'Hemen çalışmalara başlayacaklarını' da belirttiler.

'Kaybedilen savaş ne çalışması'

Gençlik Spor Bakanlığı'nın 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılıyla ilgili olarak federasyonlardan faaliyet planlaması istemesi şaşkınlık yaratırken ayrıca Osmanlı İmparatorluğu'nun Almanya ile ittifak oluşturarak kaybettiği bir savaşla ilgili böyle bir talepte bulunması şaşkınlığı daha da arttırdı. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Çanakkale'de elde edilen zaferlerin dışında Osmanlı topraklarının İtilaf Devletleri tarafından parçalanmasına neden olan savaşla ilgili olarak bakanlığın kendi alanının dışına çıkması da tartışma yarattı. (LÜTFÜ ÖZEL-VATAN)

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://spor.gazetevatan.com/haber/dunya-sacmaligi/575058/5


Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs