En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''RUHBAN OKULUNU DA AÇARIZ''

8 Ekim 2013 22:05 tsi
ERDOĞAN: ''RUHBAN OKULUNU DA AÇARIZ'' Erdoğan, "Bizim için Ruhban Okulu anlık meseledir. Biz ruhban okulunu da açarız" diye konuştu. Andımızı resmen kaldıran AKP hükümeti, ruhban okulunu açmasıyla birlikte, dünyaya papaz yetiştirmek için büyük bir adım atmış olacak.

Erdoğan: Ruhban Okulu anlık mesele

Her seçim döneli gerilim yaratan Başbakan Erdoğan, "Seçimler öncesinde gerilim siyasetine başvuracak muhalefet karşısında sağduyulu davranacağız. Gerilim siyaseti tuzağına düşmeyeceğiz" dedi.

Ruhban Okulu'yla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bizim için Ruhban Okulu anlık meseledir. Biz ruhban okulunu da açarız" diye konuştu. Andımızı resmen kaldıran AKP hükümeti, ruhban okulunu açmasıyla birlikte, dünyaya papaz yetiştirmek için büyük bir adım atmış olacak. 

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Partililere "Biz kader ortaklığı yapmış bir kadroyuz" diye seslenen Başbakan Erdoğan, "Böyle bir kadro içinde birbirine çelme takmak, kuyusunu kazmak, birbirinin başarısızlığından medet ummak asla olamaz" dedi. Yaklaşan seçimlere değinen Erdoğan, "Seçimler öncesinde gerilim siyasetine başvuracak muhalefet karşısında sağduyulu davranacağız. Gerilim siyaseti tuzağına düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın konuşmasından şunları söyledi:
 
PAKET NE İLK NEDE SON OLACAK
30 Eylül'de demokratikleşme paketini birlik ve beraberliğimizin nişanesi olarak kamuoyuna açıkladık. Toplumun farklı kesimleri üzerindeki yasak ve dayatmaları kaldırıyoruz. Açıkladığımız paket ne bir ilk, ne bir sondur. Bundan sonra da devamı gelecektir.  
 
'RUHBAN OKULU ANLIK MESELE'
Türkiye'de azınlıklar için bütün kolaylaştırıcı tedbirleri aldık, alıyoruz. Bizim için Ruhban Okulu meselesi, anlık bir meseledir. Biz bir şeyin iadesini yaparken, bir şeylerinde iadesini bekleme hakkına sahibiz. Atina'da iki camimiz var. Bize iade edin dedik, yıllardır oyalıyorlar.
Fethiye camisi ve diğer cami ile Batı Trakya'daki kardeşlerimizin başmüftü seçimini birlikte, aynı zamanda yapalım, biz Ruhban Okulu'nu da açarız. Batı Trakya'da başmüftüyü Yunan hükümeti kendi memuru gibi atıyor. Ben nasıl Bartholemos'u atayamıyorsam, sen de benim başmüftümü atayamazsın.
Öğrenci andı bugünden itibaren kaldırıldı. Bazıları partilerinin genel merkezi önünde andımızı okumaya devam edecekler, öyle görünüyor.
 
'BAL DEMEKLE AĞIZ TATLANMAZ'
İlk ve orta okullarda ant uygulaması 1933 yılında başladı. Andımız olarak bilinen metnin yazarı son derece tartışmalı isim olan Reşit Galip'ti. Reşit Galip Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır. Ayrı Reşit Galip insanları kafa taslarına göre sınıflandıran sözüm ona bir bilim insanıydı.
Bal demekle ağız tatlanmaz, yersen tatlanır. Her sabah Türk'üm demekle Türk olunmaz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama göremezsiniz. Bu uygulama soğuk savaş döneminin uygulamasıdır. Milletimizden rica ediyorum, gidip okusunlar bu uygulamanın tarihini öğrensinler. Bu uygulamanın Cumhuriyet'in kuruluş felsefesiyle bir alakası olmadığını görecekler. Biz slogan milliyetçisi değiliz.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=31018



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs