En Sıcak Konular

KARAYILAN KÜSTAHLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

8 Ekim 2013 13:43 tsi
KARAYILAN KÜSTAHLIĞINI SÜRDÜRÜYOR Terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Murat Karayılan, AKP hükümetine tehditlerini sürdürüyor.

Karayılan, hükümete bir şans daha tanıdı!

Terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan, AKP hükümetine tehditlerini sürdürüyor. Ateşkesi bozma gibi bir niyetlerinin olmadığını, ancak askeri operasyon yapılması halinde yaşanacak bir çatışmanın bu süreci bozabileceğini belirten Karayılan, Demokratikleşme Paketi'nin bir çözüm paketi olmadığını da savundu. Karayılan, "Eğer devlet ve hükümet çözüm için gerekli yasaları ilan etmezse, o zaman biz kendi yasalarımızı ilan edeceğiz" dedi.
 

Aba altından sopa
Teröristlere telsiz aracılığı ile çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayılan, "Türk devleti halkımızın varlığını ve iradesini kabul etse ve Öcalan'ın gönderdiği mektuptaki çerçeveye göre adım atsaydı, kalıcı çözümü geliştirmek için hazırdık. Ekim'e kadar güçleri çekmek zahmetli bir şeydi. Ama 'hızlı bir şekilde bunu yerine getirelim'dedik. Ama devlet buna ilişkin herhangi bir karar almadı. Geri çekilmemizin yasal zemini yoktu. Meclis'in karar alması gerekiyordu, almadılar. Karar alıp, üzerlerine düşen görevleri yerine getirseydiler durum farklı olurdu. Biz ateşkes ilan ettik ve samimi bir süreç başlattık. Güçlerimizi çekmeye başladık. Dersim'den, Karadeniz'den, Toroslar'dan insanlar yola çıkıyor. Bu bir emektir. Hiç bir AKP yetkilisinin konuşmasında bu emeğe saygılı yaklaşım yoktu. Halbuki burada çok büyük bir çözüm çabası var. Çözüm için olan her şeyi inkar ediyorlar" dedi. Eğer geri çekilmenin ağırlaşmasından bahsediliyorsa, bunun temel nedeninin kendileri değil AKP'nin uygulamaları olduğunu ifade eden Karayılan, "Doğrudur, devlet tarafı, güçlerimizin dışarı çıkması için imha operasyonlarını durdurdu. Ama bunun dışında hiç bir şey yapmadı. Tersine karakollar, yollar, barajlar yaptı, yeni korucu kadroları açtı" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89718


Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,443 µs