En Sıcak Konular

KERRY ESAD'I ÖVDÜ ERDOĞAN KIZDI

7 Ekim 2013 20:47 tsi
KERRY ESAD'I ÖVDÜ ERDOĞAN KIZDI ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik övgüleri Başbakan Erdoğan'ı sinirlendirdi.

Erdoğan: Esad bir teröristtir

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik övgüleri Başbakan Erdoğan'ı sinirlendirdi. "110 bin kişiyi öldüren bir insanın davranışlarını nasıl översiniz?" diyen Erdoğan, Beşşar Esad'a da 'terörist' dedi.

Başbakan Erdoğan, Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee ile Sheraton Otel'de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, askerlik süresi konusunda şu anda Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Burada hemen anında karar almak kolay değil. Mevcut elimizdeki asker potansiyelimizle, gelenlerle dengelemesi yapılacak, ihtiyaç değerlendirmesini yaptıktan sonra karar alacağız. Bununla ilgili zaten Bakanlar Kurulu kararı yeterlidir. Ona göre hemen adımı atarız" dedi. Başbakan Erdoğan, kısa dönem askerliğin 6 ay olarak kalacağını, uzun dönem için de 12 ayda mutabık kalındığını ifade ederek, yedek subaylığın kaldırılmasının ise söz konusu olmadığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'ndeki yer alan düzenlemelerin ne zaman hayat geçeceği konusunda ise, idari düzenleme gerektirenleri bayram öncesine yetiştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

-"BUNA ÖVGÜ GÖNDEREBİLECEK BİR İNSAN BEN TASAVVUR EDEMİYORUM"-

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kimyasal silahlarla ilgili anlaşmaya uyduğu için övgüyü hak ettiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

"Siz de insansınız ben de insanım. 110 bin kişiyi öldüren bir insanın davranışlarını nasıl övgüyle karşılayacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Soruyorum size. Neticesi ölüm olan silah ne olursa olsun, ister diğer kimyasal silahlar olsun bunun neticesi ölüm mü ölüm. O zaman biz buna nasıl övgü gönderebiliriz? Buna övgü gönderebilecek bir insan ben tasavvur edemiyorum, kabul edemiyorum ve Kerry'nin de böyle bir açıklama yaptığını zannetmiyorum, kendisiyle çelişkiye düşer."

 -"O BİR TERÖRİST"-

Başbakan Erdoğan Esad'ın Türkiye'de bir televizyona verdiği röportajın hatırlatılması üzerine ise, "Beşar Esad'ı ben artık bir siyasi olarak kabul etmiyorum. O devlet terörü estiren bir teröristtir. 110 bin kendi halkını, vatandaşını öldüren bir insan teröristtir ve şu anda orada bir devlet terörü estirmektedir, bu kadar açık konuşuyorum.

Bunu da Türk medyası içerisinde savunanları anlamakta zorlanıyorum. Demek ki onlar da devlet terörü estiren bu zatla beraber kendi ülkesinin başbakanını yargılayacak ve ya onu kötüleyecek seviyeye düşebiliyorlar" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-onemli-aciklamalar/siyaset/detay/1774034/default.htm




Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,395 µs