En Sıcak Konular

''YENİ SEÇİM SİSTEMİ AKP VE BDP İÇİN''

5 Ekim 2013 23:18 tsi
''YENİ SEÇİM SİSTEMİ AKP VE BDP İÇİN'' Saadet Partisi GİK Üyesi Atik Ağdağ, yeni baraj sisteminden en karlı çıkacak partilerin AKP ve BDP olacağını ileri sürdü.

'Yeni seçim sistemi AKP ve BDP için'

Saadet Partisi GİK Üyesi Atik Ağdağ, yeni baraj sisteminden en karlı çıkacak partilerin AKP ve BDP olacağını ileri sürdü.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nin organize ettiği "5 haftada 81 il ve 971 ilçenin teşkilatlarıyla tanışma" toplantılarının Bursa ayağı yapıldı.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Atik Ağdağ, 'Demokratikleşme Paketi'ni değerlendirerek, "Ana dilde eğitimin önünü açacak adımlardan, bazı yerlere eski isimlerinin iadesine kadar geniş bir çerçevede takdim edilen paketin öne çıkan bazı hususlarını müsaadelerinizle burada değerlendirmek istiyorum. Saadet Partisi olarak, temel hak ve hürriyetlerin genişlemesini temin edecek her adımı sonuna kadar destekliyoruz. Başbakan maalesef paket hazırlanırken Avrupa Birliği kriterlerini referans aldıklarını belirtti. Oysa temel hak hürriyetler ve insanca yaşama konusunda en temel referans, bin yıl bu coğrafyaya ve dünyaya adalet, barış ve huzur veren kendi medeniyet değerlerimiz olmalıdır. Keşke Avrupa'yı değil, kendi medeniyetimizi referans aldıklarını söyleselerdi. Bu, Avrupa'nın talepleri olduğu kanaatini bizde uyandırmaktadır. Büyük bir şaşaa ile takdim edilen paket, milletin beklentilerini tam karşılamamaktadır. Bizzat Başbakanın ifadesiyle dağ fare doğurmuştur. Bu pakette Türkiye'nin geleceğinden çok, AKP'nin geleceğini ilgilendiren hususlar mevcuttur" dedi. Dünyanın hiçbir yerinde başka örneği bulunmayan yüzde 10'luk baraj sisteminin değiştirilmesini beklediklerini söyleyen Akdağ, "Ancak beklenen olmadı. Hükümet bu konuda bir çözüm değil, tartışmaya sebep olacak teklifler ortaya attı. Teklifleri barajı düşürmek bir yana, daha da yükseltecek mahiyette. Mevcut sisteme alternatif olarak sunulan yüzde 5 barajlı ve daraltılmış bölge sistemi ile dar bölge seçim sistemi, barajın yüzde 25'lere çıkarılması anlamına gelmektedir. Bu iki sistemden de en karlı çıkan partilerin AKP ile BDP olduğu görülecektir" diye konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Yeni_secim_sistemi_AKP_

ve_BDP_icin/293731#.UlBz19JSh1I



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,472 µs