En Sıcak Konular

''MHP'DE SURİYE TEZKERESİ SENDROMU''

5 Ekim 2013 12:13 tsi
''MHP'DE SURİYE TEZKERESİ SENDROMU'' Tezkereyi sert sözlerle eleştiren ancak ‘evet’ oyu vereceklerini açıklayan MHP’den oylamaya katılan sadece bir vekilin oy kullanması dikkat çekti.

MHP'de tezkere sendromu!

Tezkereyi sert sözlerle eleştiren ancak 'evet' oyu vereceklerini açıklayan MHP'den oylamaya katılan sadece bir vekilin oy kullanması dikkat çekti.
 
TBMM'de önceki gün yapılan görüşmelerle Suriye tezkeresi gergin bir ortamda kabul edildi. MHP sözcülerinin bir yandan tezkereyi eleştirirken, "evet" oyu kullanacakları açıklaması dikkat çekti. Oylamadan önce gazetecilerin konu ile ilgili sorusunu yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, hükümetin Suriye politikasını reddettiklerini ve böyle devam ettikçe eleştirmeye devam edeceklerini vurguladı. Tezkereye "Milli menfaat" açısından baktıklarını söyleyen Halaçoğlu, "Hükümetin politikalarını eleştirmemiz, ulusal menfaat noktasında tezkereyi reddedeceğimiz manasına gelmez. Türkiye'nin ya da ordumuzun zaafa uğrayacağı noktada bunun vebalini taşımak istemeyiz. Bu nedenle tezkereye 'evet' oyu vereceğiz" diye konuştu. Sözcünün bu açıklaması ile MHP'lilerin evet oyu verecekleri beklentisi ağırlık kazanırken,  Genel Kurul görüşmelerinde kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AKP'ye çok sert sözlerle yüklendi.  Türkeş "Önümüze getirilen tezkerede BM'nin Suriye'de kimyasal silah kullandığına dair rapora gönderme var. Bunu kim kullandı bilinmiyor. Ya kullananlar sizin müttefikiniz ise yine aynı tavrı gösterecek misiniz?" şeklinde bir soru yöneltti.  
 

Şartlı destek!
Türkeş, "Millet savaş istemiyor, sözüm ona dinamik politikanızı istemiyor. Analar ağlamasın diye vatan savunmasını rafa kaldırıyorsunuz ama başka bir ülkeye müdahale yapmak için anaları ağlatacaksınız. Rahmetli Erbakan'ın üslubuyla konuşayım; hadi oradan" diye konuştu. Ancak Türkeş, konuşmasının sonunda "MHP tezkereye milli savunma mekanizmalarımızı etkinleştirmek namına destek vermektedir" diye konuştu.  Türkeş'in  ardından kürsüye çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da tezkere aleyhine ağır sözler söyledi. Vural "Bu tezkere, iflas etmiş AKP dış politikasının sonucudur. Stratejik batağın içine girdiğimizi ortaya koymaktadır" ifadesini kullandı. Suriye'de meydana gelen olayların Türkiye'ye yönelebileceğinin dikkatlice izlenmesi gerektiğini anlatan Vural, "Hükümet, Suriye'de oluşan risk ve tehditleri karşı Türkiye'nin yumuşak gücünü ve inisiyatifini kullanamadığını itiraf etmektedir" dedi.  MHP'lilerin tam kadro  oylamaya katılacakları beklenirken, sadece eski Grup Başkanvekili Mehmet Şandır "evet" oyu kullandı. MHP'li bazı vekiller salonda bulundukları halde oy kullanmazlarken, bazıları da çeşitli gerekçelerle TBMM'den ayrıldı. Oylama öncesi  "Tezkereye 'evet' oyu vereceğiz" diyen Halaçoğlu, Genel Kurul'daki  MHP tavrını "Grup kararı almadık. Milletvekilleri inisiyatif kullandılar" sözleriyle açıklamaya çalıştı. Tezkereyi eleştiren yeni Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun konu ile ilgili yorumu şu oldu: 
 
İnisiyatif kullandılar!
"Biz eleştirilerimizi yaptık. Oylamada arkadaşlarımız kendi inisiyatiflerini kullanacaktı. Kişilerin oylarını kullanmaları konusunda serbesttiler.Biz eleştirimizi yaptık. Hükümetin yanlışlarını söyledik. Teskerede şartlı olarak şunlara oy verebiliriz dedik. Bu da TSK'nın hareket alanını genişletecek şekilde bir konuda onay veririz dedik. Dolayısıyla orada çok daha farklı konular vardır. Arkadaşlarımız kendi inisiyatifleriyle oylarını kullanmadılar."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89596


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,987 µs