En Sıcak Konular

GEÇİM KORKUSU İNSANLIĞI SARDI

4 Ekim 2013 21:56 tsi
GEÇİM KORKUSU İNSANLIĞI SARDI Gelişmiş 9 ülke ve hızla gelişen 3 ülkede 30 bin kişi ile yapılan araştırmada 'geçim kaygısı'nın insanlığı kuşattığı görülüyor.

Geçim korkusu insanlığı sardı

Gelişmiş 9 ülke ve hızla gelişen 3 ülkede 30 bin kişi ile yapılan araştırmada 'geçim kaygısı'nın insanlığı kuşattığı görülüyor. Tüketicilerin yüzde 50'si bu kaygı nedeniyle harcamalarını kısıtlayacağını belirtiyor 

Danışmanlık şirketi The Boston Consulting Group (BCG) tarafından bu yıl 12.'si yayınlanan 'Tüketici Hissiyatı - Consumer Sentiment 2013' raporunun 12 ülkeyi kapsayan ilk sonuçları yayınlandı. 30 bin kişi ile 9 gelişmiş ülkede (ABD, İngiltere, Almanya, Kanada, Fransa, İtalya, Avustralya, Japonya, İspanya) ve 3 'hızla gelişen ülke'de (Brezilya, Hindistan ve Çin) gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları oldukça çarpıcı.

Çalışmaya göre, gelişmiş ülke tüketicilerinin ortalama yüzde 59'ı gelecek için ekonomik kaygılar taşıyorlar. Son üç yılda yüzde 57 olarak gerçekleşen bu oranda ufak da olsa bir yükseliş olması tüketicilerin küresel ekonomik krizin etkilerini hissetmeye devam ettiklerini gösteriyor. 2012 sonuçlarına göre sadece Hindistan ciddi sayılabilecek bir iyileşme gösterirken (2012- yüzde 65, 2013- yüzde 60), İspanya ve Fransa'daki gelecek için ekonomik kaygı taşıyan tüketicilerin oranı son üç yıldır sürekli artmaya devam ediyor. (İspanya: yüzde 77-2011; yüzde 78-2012; yüzde 84-2013; Fransa: yüzde 55-2011; yüzde 63-2012; yüzde 67-2013). Hızla gelişen ülkelerde ise Brezilya 2012'deki yüzde 32 seviyesinden 2013'te yüzde 39'a yükselerek 2011'deki kaygı seviyelerine geri dönüş olduğunu işaret ediyor.
Tüketiciler harcamalarını kısacak

Raporda tüketici algılarının harcama alışkanlıklarına nasıl yansıdıkları detaylı bir şekilde incelendi. Buna göre; 
• Tüketicilerin yüzde 50'si önümüzdeki 12 aylık dönemde harcamalarını kısıtlayacağını belirtirken sadece yüzde 10'luk bölümü harcama artışına gideceğini bildirdi.

• En çok harcama kesintisi dışarıda yemek ve lüks ürünlerde olacağı belirtiliyor.

• Harcama kategorilerine bakıldığında tüketiciler takı-aksesuar, cep telefonu, çanta, dışarıda yemek ve lüks markaların ürünlerinde daha ucuz alternatiflere yöneliyorlar.
Çinliler tasarruf ederek geleceğe hazırlanıyorlar

Çalışma kapsamındaki ülkeler arasında en az gelecek kaygısı taşıyanlar Çinliler. Geçen yıl gelecek kaygısı taşıyan Çinli tüketicilerin oranı yüzde 29 iken bu değer 2013'te iki puan arttı ve yüzde 31 oldu. Benzer şekilde Çinlilerin yaklaşık yüzde 70'i gelecek nesillerin daha iyi bir hayatı olacağını düşünüyor.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13002417/gecim-korkusu-insanligi-sardi



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,532 µs