En Sıcak Konular

ANDIMIZ İSYANI TÜRKİYE'YE YAYILIYOR

3 Ekim 2013 22:06 tsi
ANDIMIZ İSYANI TÜRKİYE'YE YAYILIYOR Demokratikleşme paketiyle “Türk”ü etnik bir kökene indirgeme, alfabesini, dil birliğini bozma ve milli şuurdan uzaklaştırma hedefini açıkça ortaya koyan iktidara yurt çapında tepki oluştu.

Andımız isyanı Türkiye'ye yayılıyor

Demokratikleşme paketiyle "Türk"ü etnik bir kökene indirgeme, alfabesini, dil birliğini bozma 
ve milli şuurdan uzaklaştırma hedefini açıkça ortaya koyan iktidara yurt çapında tepki oluştu.
Bayrağını kapıp meydanlara koşan vatandaşlar, yüksek sesle okuduğu Andımız'a sahip çıktı.
 
Hükümetin açıkladığı sözde Demokratikleşme Paketi'nde yer alan "Andımız'ın okullardan kaldırılması" maddesi tepki toplamaya devam ediyor. Sivas Ülkü Ocakları üyesi 200 kişi kent meydanında bir araya gelerek okullardan Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Erdoğan'ı eleştiren Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, "Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir.  Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu, AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır." dedi. Aralarında kadınların da bulunduğu grup basın açıklaması sonrasında hep bir ağızdan Andımız'ı okudu.
 
Tokat ve Mersin
Tokat'ta toplanan yaklaşık 250 kişi de büyük bir Türk bayrağı açarak, "Biz 36 etnik unsura ayrılmak istenen 80 milyon değil, 350 milyonluk büyük Türk milletiyiz" pankartı taşıdı. Sık sık, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" sloganı atan grup adına açıklamayı Tokat Ülkü Ocakları ikinci başkanı Tuğrul Erbay yaptı. Erbay, "Varlığını Türkün varlığına armağan eden Türk milliyetçileri, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de andımızı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir" dedi. Grup açıklamanın ardından birlikte Andımızı okuyarak dağıldı.
Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar ise, Andımız'ın kaldırılmasının bölücü terör örgütü dayatması olduğunun her yönüyle aşikar  olduğunu ve bu adımın, millete yapılmış büyük bir hakaret olduğunu söyledi
Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Hüseyin ATEŞ de "Bu paket, Türklüğün ve Türk milletinin geleceğine döşenen mayınlarla doludur" ifdesini kullandı.
 
Eski Meclis binası önünde protesto
Türkiye Kamu-Sen, Demokratikleşme Paketi'yle okullarda Andımız'ın okunmasına son verilmesini, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto etti. 
Ulus'ta bulunan 1. Meclis önünde toplanan Kamu-Sen üyeleri, Andımız'ın yazılı olduğu pankartı açtı. Üyeler, "Kimliğimize sahip çıkalım, Ne mutlu Türküm diyene, Açılım dediniz bölücüye verdiniz, Vatan sana canım feda" şeklinde slogan attı. Meclis önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, Meclis'in bahçesine kimseyi almadı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün taleplerinin hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıya olduklarını savundu. Milletin ve devletin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynandığını ileri süren Koncuk, "Bu oyunun son sahnesi ise Demokratikleşme Paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehiri olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir." dedi.
Paketle açıklanan ve alfabeye giren harflere de değinen Koncuk, bu uygulamayla çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye'nin ortaya çıktığını ileri sürdü. Bu yolun ayrışmaya sebep olacağını savunan İsmail Koncuk, "Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz Türklük yok edilmek istenmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan, Andımız kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene'diyenler susturulmaktadır." ifadelerini kullandı. Grup, açıklamanın ardından ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan Andımız'ı okudu. 
 
AKP okulları hedef aldı
Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin "gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü" olduğunu savunarak, "AKP, bu sefer de ilkokullarda okutulan Andımız'ı hedefine almıştır" dedi. 
Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada, laik demokratik Cumhuriyetin yapısını değiştirmeye yönelik bölücü, gerici ve ırkçı ittifakın yeni bir ürünü olan sözde demokratikleşme paketinin Başbakan tarafından açıklandığını belirterek, "AKP halkın demokratik direnme hakkını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu paketten emperyalizm ile içerideki etnik ve dinsel temelli taşeronlarının ittifakı çıkmıştır" ifadelerine yer verdi. 
 
Bayram öncesi tarih olacak
Demokratikleşme Paketi'yle kaldırılması kararlaştırılan Andımız, Kurban Bayramı'ndan önce tarih oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamayı sonlandırmak için yönetmeliği değiştirmek üzere kolları sıvadı. Okullarda 80 yıldır okutulan 'Andımız', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi kapsamında tarihe karışıyor. 
Milli Eğitim Bakanlığı, halen ilköğretim okullarında devam eden uygulamanın kaldırılmasına ilişkin yönetmelik üzerinde çalışma başlattı. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik, Kurban Bayramı'ndan önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek ve "Türküm, doğruyum" diye başlayan Andımız'ın ilköğretim okullarında okutulması sona erecek. Andımız'ın ortaokullarda okutulmasına ise geçen yıl son verilmişti.
 
Türk mührünü kimse silemez
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "Vatanımızdan Türk mührünü kimse silemez" dedi. Sözde Demokratikleşme Paketi'ni değerlendiren Bostan, "Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız. Türküm'le başlayan, doğruyumla devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın "Türküm" demesi, "doğruyum" demesi, "çalışkanım" demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Milli şuurdan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe Türk'ün ilini ve töresini kimse bozamayacak, yeryüzünde bir tek Türk kalsa dahi, bu vatandan Türk mührünü kimse silemeyecektir" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89548



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,265 µs