En Sıcak Konular

DESTİCİ: ''DİYARBAKIR İLE KANDİL ARASINA HIZLI TREN YAPIN''

2 Ekim 2013 13:50 tsi
DESTİCİ: ''DİYARBAKIR İLE KANDİL ARASINA HIZLI TREN YAPIN'' Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözde demokrasi paketine bir tepki de BBP’den geldi.

Diyarbakır ile Kandil arasına hızlı tren yapın

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözde demokrasi paketine bir tepki de BBP'den geldi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Paket milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacak" dedi. Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında pakete ilişkin görüşlerini açıkladı. Toplantıda Balkanlara yaptığı 5 günlük ziyaret ile ilgili bilgi de veren Destici, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmamasının Türkiye'nin elinde kalan son koz olduğunu söyledi. Destici, açıklanan paketin milleti değil terör örgütü PKK'yı memnun ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın paketi dayatmalar yüzünden hazırlamak zorunda kaldığını ifade eden Destici, şunları kaydetti: 
 
Terör örgütünün işine yarar
"Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacak. Tam tersine bir takım çevrelerin taleplerini içerecek. Birincisi iktidar partisinin kendi taleplerini koruyacak ya da güçlendirecek maddeler. İkincisi AB ve Batı'nın dayattığı maddeler, üçüncüsü de PKK ile yürütülen müzakere sonucu pazarlık edilen maddeler." Konuşmasında seçim barajına değinen Destici, Bulgaristan örneği verdi. Destici, "Bulgaristan'da siyasi partilere hazine yardımı yüzde 1, baraj ise yüzde 4. Yüzde 5 daraltılmış bölge ise iktidar partisi ile PKK'nın işine yarayan maddedir" şeklinde konuştu. Hükümete Diyarbakır ile Kandil arasına hızlı tren yapılması önerisinde bulunan Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni anayasada seçim sistemiyle ilgili her türlü düzenlemeyi destekleriz ama Türkiye'yi PKK'ya mahkum edecek, Batı'ya mahkum edecek düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89499


Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,532 µs