En Sıcak Konular

PKK'NIN YENİ TALEBİ: ''APO'YA ÖZGÜRLÜK KÜRTLERE STATÜ!''

2 Ekim 2013 13:44 tsi
PKK'NIN YENİ TALEBİ: ''APO'YA ÖZGÜRLÜK KÜRTLERE STATÜ!'' Kandil’de eşkiya yöneticileri ile 8 saat görüşen BDP heyeti Türkiye’ye döndü. Kandil’deki eşkıya başı Bayık, “Sürece ciddi yaklaşılsın, yeni kararlar alabiliriz” dedi.

Öcalan'a özgürlük Kürtler'e statü!

Kandil'de eşkiya yöneticileri ile 8 saat görüşen BDP heyeti Türkiye'ye döndü. Kandil'deki eşkıya başı Bayık, "Sürece ciddi yaklaşılsın, yeni kararlar alabiliriz" dedi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hakkari Milletvekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti, Kandil'de bölücü örgütün Yürütme Konseyi Eş Başkanları Cemil Bayık, Bese Hozat ve yöneticilerle 8 saat süren bir görüşme yaptı.Kandil'de yapılan görüşmelerde, Hükümetin demokratik çözümün başladığı günden bu yana kamuoyunda oluşan desteğin ve çözüm isteğinin doğru değerlendirilmediği, akil insanların çalışma ve raporlarının bile dikkate alınmadığı iddia edildi. Bayık ve Hozat, diyalog sürecinin artık bittiğini, müzakere sürecinin başlaması gerektiğini, bunun bir zorlamadan ziyade sürecin geldiği aşama olduğunu kaydederek, "Hükümetinde bu ciddiyetle yaklaşmasını bekliyoruz. Bu ciddiyeti görmezsek, kısa süre içerisinde KCK olarak yeni kararlar alırız. Müzakere formatına geçilmelidir. Öcalan'ın durumu değerlendirilerek müzakere yapabilme imkânı yaratılmalıdır" dedi.
 
Müzakereye geçilmeli
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Kandil'deki görüşmelerde diyalog süreci yerine artık müzakere sürecine geçilmesinin tartışıldığını belirterek, "KCK yönetimi bu konuda dikkatle gelişmeleri izliyor. Sorunu çözmek için çok istekliler. Ancak Hükümetten kendilerinde olan istek ve cesareti göremediklerini belirtiyorlar" dedi.
 
KCK tutukluları 
Sırrı Süreyya Önder ise KCK'nın Rojava'da Hükümetin aldığı tutumu anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, "KCK tutukluluklarının sürmesini büyük bir çelişki olarak görüyorlar. Bir an önce somut çözümler getirilmesini istediler. Biz gelişmeleri ve beklentilerimizi paylaştık.  Aldığımız notları İmralı'ya ulaştıracağız" diye konuştu. Demokratikleşme Paketi'ne Kandil'den ilk açıklama Kandil paketten memnun kalmadı, 'Çözüm değil çözümsüzlük süreci' dedi. ANF, KCK yöneticilerinin, "Paket, AKP'nin çözümü değil, çözümsüzlüğü bir politika olarak benimsediğini ortaya koymuştur. Bu pakette açıklananlarla oyalama yapıp bir seçim daha kazanmaktan başka bir şey düşünülmediği anlaşılmıştır" denildi. Diyarbakır'daki "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" yürüyüşüne katılan BDP Milletvekili Emine Ayna, topluluğa "Siz bu yürüyüş ve iradeyle tanıdığınız ve tanıyacağınız tek paketin Kürdistan'a statü ve Sayın Öcalan'a özgürlük olduğunu gösterdiniz" dedi.
 
Hapisten çıkarsa siyasete girecek
Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde siyasi partilere üyeliği daraltan engellerin kaldırılacağı açıklandı. Erdoğan açıklamasında, bunun için de, "Siyasi Partiler Kanunu'nun 11. Maddesi'nin B bendindeki 6 kısıtlayıcı engelin kaldırılacağını" söyledi. Başbakan'ın sözünü ettiği madde, gerek yüz kızartıcı suçlardan, gerekse terör suçlarından hüküm giyenlerin, siyasi partilere üye olmasını yasaklıyor. Bu maddenin kaldırılmasıyla, gerek yüz kızartıcı suçlardan mahkum olanlar, gerekse terör suçlarından mahkum olanlara siyasi partilere üye olma yolu açılıyor. Başbakan'ın açıklamalarının ardından, gözler halen terör suçundan müebbet hapis cezasını çeken Öcalan'ın durumuna çevrildi. Adalet Bakanlığı kaynaklarına göre, Başbakan Erdoğan açıklamasında bu konuda kilit bir cümle kullandı. Başbakan, "Oy verme hakkına sahip olan herkesin siyasi partilere de üye olabilmesinin önünü açıyoruz" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89510


Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,101 µs