En Sıcak Konular

OBAMA KİMİN KARDEŞİ?

27 Eylül 2013 13:31 tsi
OBAMA KİMİN KARDEŞİ? Obama tarihi olanı itiraf ediyor güncel olanı ise reddediyor. Güncellemeleri başını devekuşu gibi kuma gömerek inkâr ediyor.

Obama kimin kardeşi?

Obama tarihi olanı itiraf ediyor güncel olanı ise reddediyor. Güncellemeleri başını devekuşu gibi kuma gömerek inkâr ediyor. 1953 yılında İran Başbakanı Musaddık'a karşı CIA'nın katılmış olduğu Ajax Operasyonu'ndaki rollerini ikrar etmiştir. Mollalar da o dönemde pasif olarak Musaddık aleyhindeki darbeye katılmışlardır. Zira Musaddık'ın toprak reformunu onaylamamışlar ve dolayısıyla Musaddık darbeye karşı geniş bir taban desteğinden mahrum kalmıştır. Obama bugün post mortem yani iş işten geçtikten sonra Musaddık karşısındaki darbedeki rollerini açıklıyor. Kime faydası veya kime zararı var? Günah çıkartma mı yoksa yeni İran yönetimine zeytin dalı uzatmak mı? Bugünkü İran yönetimi kesinlikle Musaddık'ı temsil etmiyor. Dolayısıyla Musaddık adına bugünkü İran yönetimine günah çıkartmanın bir âlemi de yok. Tarihi darbeyi kabul ederek ve bugünkü darbeyi de inkâr ederek kendinizi aklayamazsınız. Hem tutarsızlık hem de bu aklanma için tarihi kullanma olur. Bu davranış sadece siyasi ikiyüzlülük ve nifak hareketine girer. Obama da tam bunu yapmaktadır.  Zaten Musaddık konusundaki itirafı malumu ilam olmuştur. Bu itiraf tarihin seyrini falan değiştirmemiştir. Buna mukabil, BM'deki konuşmasında Mısırlı darbe rejimine sahip çıkmıştır. Çok ilginç, Obama BM kürsüsünden İran'la ilgili iki pozitif değerlendirme yaparken Mısır'la alakalı olarak tam tersine iki  olumsuz yaklaşım sergilemiştir.

*

İran'daki tarihi darbeye darbe demiş ve ardından da İran'da rejim değişikliğine dair bir beklentilerinin ve planlamalarının olmadığını ifade etmiştir. Oysa Mısır'daki aktüel gelişmelerle ilgili tam tersine iki yaklaşımı benimsemiştir. Mısır'da darbe üzerinden rejim değişikliğini hem planlamış hem de onaylamıştır. Mursi'nin devrilmesini benimsemiş ve bu darbeyi halkın iradesinin eseri olarak nitelendirmiştir. Sandığı değil sokak darbesini esas almıştır. Avrupalılar da aynı yoldan gitseler bile netice itibarıyla vicdanlarını rahatlatma babından Müslüman Kardeşler cemiyetinin kapatılmasıyla alakalı Mısır darbe yönetiminden izah istemişlerdir. Mısır'daki darbeye darbe demeyen ABD yönetimi, Mısır darbesiyle ortaklığını ne zaman itiraf edecek yoksa onu da tarihe mi havale edecektir? General Zahidi ile Sisi arasında ne fark vardır? Kermit Roosevelt ile Chuck Hagel arasında ne fark vardır?  Mısır'da darbeyi ABD tasarlamış ve Sisi uygulamıştır. Hâlâ utanmaz Mısırlı ulusalcılar ve ultra laik kesimler veya postal yalayıcıları (Mısırlılar postala piyade diyor) hâlâ umutsuz bir biçimde geçmişte İhvan ile Obama idaresi arasında yakın ilişkiler bulmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken Amerikan idaresinin kucağında oturuyorlar. Mübarek'in Camp David zemininden 28 Şubat sürecinde Türk-İsrail münasebetlerini hedef alması gibi. Belli ki dertleri ortaklarını (İsrail ve ABD) başka kimseye kaptırmamak veya başkalarına yâr etmemek!

*

Bugünkü Mısır darbecileri sadece kendilerinin değil aynı zamanda masum Gazze halkının ve Sudan halkının da düşmanıdır. Mukabilinde,  İsrail ve Batı'nın çıkarlarının bekçisidir. Obama Genel Kurul'da konuşurken İhvan'a zırnık kadar sahip çıkmamıştır. Filistinlilere mi sahip çıktı ki Mursi'ye sahip çıksın? Hâlbuki Mısır'da yayınlanan Vefd gazetesi Obama'nın Kenya'da yaşayan kardeşinin Müslüman Kardeşler Afrika koluna bağlı olarak çalıştığını ve bundan dolayı Obama idaresiyle  Müslüman Kardeşler arasında aracılık yaptığını yazmıştı. O günlerde öldürülen el Ahram Temsilcisi Tamer Abdurrauf gibi, 'Mısır basını kadar yalancısını görmedim' diye yakınan Amerikan Elçisi Ann Patterson El Ahram'a bir mektup yazarak hem içini dökmüş ve hem de yalanlarından bizar olduğunu dile getirmişti. Şimdi Mısır basını kalkanı tersine çevirmiş durumda ve Şebab hareketinin Müslüman Kardeşler uzantısı ve bu münasebetle onların organizasyonlarının bir parçası olduğunu ileri sürmüştür. Nairobi saldırılarından da Müslüman Kardeşler'i sorumlu tutmuştur. El Yevm es Sabi gazetesinde konuyla alakalı bir makale yazan Adil Senhuri adlı seviyesiz yazar 'Obama'nın geri adım atması ve İhvan'ın ahmaklığı' başlıklı yazısında Nairobi saldırılarından da İhvan'ı sorumlu tutmuş ve bu eylem nedeniyle Obama'nın İhvan'la ilgili tutumunu gözden geçirdiğini ileri sürmüştür. Bu makaleleriyle ilgili eminim ki inkılâp idaresinden ek ulufe  almaktadır. 'Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı' dedikleri cinsten bir yazı olmuş. Utanmadıkları için saçmalama hürriyetlerini sonuna kadar kullanıyorlar. Nairobi'deki saldırılarla alakalı olarak Müslüman Kardeşler'in elbette ki en ufak bir dahli ve rolü yok. Bununla birlikte Müslüman Kardeşler'i kapatma davası zamanlama olarak bu eylemlere dayandırılmak istenmiştir. Bu yönüyle gündem istismar edilmiştir. Bu irtibatlandırma üzerinden zihinleri bulandırmak ve hukuksuz adımlarına böylece temelsiz bir meşruiyet atfetmek istemişlerdir. Adil Senhuri gibi postal yalayıcıları dönsünler Ann Patterson'ın El Ahram'a yazdığı mektubu bir kez daha okusunlar. Kendilerinin muhatap alındığını göreceklerdir. Obama'ya gelince, İhvan'ın kardeşi değil, darbecilerin hamisi ve kardeşidir.

 

Mustafa Özcan - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Obama_kimin_kardesi/16740#.Ukau3NJSh1I



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,363 µs