En Sıcak Konular

AKP TRİBUNLERE 34.DAKİKANIN HESABINI MI SORUYOR?

28 Eylül 2013 11:46 tsi
AKP TRİBUNLERE 34.DAKİKANIN HESABINI MI SORUYOR? İleri demokrasiye geçtiği iddia edilen Türkiye’de muhalif sesler çeşitli bahanelerle birbir kısılıyor. Sıra şimdi futbolda.

AKP yanlış topa girdi

İleri demokrasiye geçtiği iddia edilen Türkiye'de muhalif sesler çeşitli bahanelerle birbir kısılıyor. Sıra şimdi futbolda. Fakat hükümetin yaptığı yanlış hesap sandıkta geri tepecek gibi görünüyor 

'Hükümet sporu da siyasileştirdi' tartışmasının yapıldığı Türkiye'de dikkat çekici operasyon yapıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar ve Bakırköy'ün de bulunduğu birçok ilçede yaklaşık 100'den fazla adrese eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonlarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin bazı taraftar liderlerinin de aralarında yer aldığı yaklaşık 80 kişi gözaltına alındı. Bu sayının daha da artabileceği  ifade ediliyor. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen bu kişilerin haksız maddi kazanç elde ettikleri ve tehdit olaylarına karıştıkları iddia ediliyor.

Hedef hükümeti protesto eden gruplar mı?
Operasyonun gerçek amacının hükümetin taraftar gruplarını ele geçirme projesi olduğu şeklinde değerlendirmeler de yapılıyor.

Gezi olaylarından sonra 3 büyük kulübün taraftar grupları hemen her maçta dakikalar 34'ü gösterdiğinde "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atarak hükümeti protesto ediyordu.
Özellikle Başbakan Erdoğan'ın bu durumdan rahatsız olduğu ve "susturun şunları" şeklinde talimat verdiği iddia ediliyor.

Yayıncı kuruluş da protestolar sırasında taraftarın sesini kısarak sansür uygulamaya başlamıştı.
Derbide çıkan olaylar fırsat mı oldu?
3 büyüklere yapılan taraftar operasyonunun geçtiğimiz Pazar günü Olimpiyat Stadında oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisinde çıkan olaylardan sonra gelmesi dikkat çekti.

Derbide Beşiktaş'ın en etkili ve en köklü taraftar grubu Çarşı'ya karşı kurulan 1453 Kartallar grubunun bulunduğu tribünden yaklaşık 500 kişinin sahaya girmesi hükümetin Çarşı grubunu dağıtma operasyonu olarak değerlendirilmişti.
Düzenlemelerde ağır yaptırımlar olmasına rağmen gözaltına alınan bu kişilerin tamamının birkaç saat içinde serbest bırakılması da bu kuşkuyu artırdı.

Zamanlama çok manidar!
Yaklaşık 1 yıl önce başlayan bir takibin sonucu olduğu ifade edilen operayonun zamanlaması da oldukça manidar.

Derbi olaylarının neden olduğu tepkilerin etkisinin henüz geçmediği bir dönemde 3 büyüklerin taraftar gruplarına müdahale edildi.
Bu durum hükümetin derbi olayını muhalif grupları tasviye için bir fırsat olarak kullandığı şeklinde yorumlanıyor.

Önce kulüp yönetimlerine el atıldı
Bazı spor yorumcularına göre hükümetin futbolu siyasileştirme operasyonu taraftar gruplarından önce kulüplerin yönetim seviyesinden başladı.

Galatasaray'ın stat açılışında Başbakan Erdoğan'ın protesto edilmesinden sonra dönemin Galatasaray yönetiminin başına gelenler, 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe yönetiminin başına gelenler ve Trabzonspor'daki başkan değişikliği bu operasyonun ilk adımları olarak değerlendiriliyor.
Hükümetin istediği başkan tipi 

Yapılan değerlendirmelere göre hükümetin arzuladığı tablo ise her kulubün başında Trabzonspor'daki gibi bir başkanın olması. 
Bordo- Mavililerin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu seçilir seçilmez soluğu AKP mitinginde almıştı. Bu durumdan Trabzonspor tarafı büyük bir rahatsızlık duyarken hükümetin şimdi aynı tabloyu Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da hayata geçirmeye çalıştığı öne sürülüyor.(BAYRAM COŞKUN-YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13002291/akp-yanlis-topa-girdi



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,975 µs