En Sıcak Konular

TUNCEL KURTİZ VEFAT ETTİ

27 Eylül 2013 21:31 tsi
TUNCEL KURTİZ VEFAT ETTİ Sinema, tiyatro oyuncusu, yönetmen ve senarist Tuncel Kurtiz hayata gözlerini yumdu.

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Sinema, tiyatro oyuncusu, yönetmen ve senarist Tuncel Kurtiz hayata gözlerini yumdu.

Kurtiz'in sabah spor yaptıktan sonra fenalaşarak düştüğü belirlendi.

Bu sabah yürüyüş yapmak için Etiler'deki evinden çıkan ünlü oyuncu, bir süre spor yaptıktan sonra evine döndü. Dinlendiği sırada fenalaşarak düşen oyuncuyu eşi buldu. Şu anda polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

Tuncel Kurtiz'in ölüm haberini olan Timur Savcı, Burçin Terzioğlu , Ozan Güven, Meltem Cumbul gibi isimler ünlü sanatçının evine koştu.

"SADECE BENİM SEVGİLİM DEĞİLDİ"

Cesedin götürülmesinin ardından Kurtiz'in eşi Menand Kurtiz de evden ayrıldı. Yakınlarının yardımıyla merdivenlerden güçlükle inebilen Menand Kurtiz gazetecilere sorusu üzerine, "Çok sevilen bir insandı. Sadece benim sevgilim değildi. Herkesin başı sağ olsun" diyebildi.
Mustafa Sarıgül, "Hepimizin başı sağolsun. Savcı bey gerekli incelemeleri yapıyor. Pazar günü muhtemelen Balıkesir Güre'de defnedilecek. Tüm sanatçı dostlara baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
Bu arada Kurtiz'in ölüm haberini alıp evine gelen Tarık Akan ve Halit Ergenç, ünlü oyuncunun evinin önünde uzun süre gözyaşı döktü.

KADİR İNANIR: TUNCEL KURTİZ, BİZİM İÇİN ÖLMEDİ

KOSOVA'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Türk Sineması Haftası'nın onur konuğu olan Türk sinemasının önemli aktörlerinden Kadir İnanır, büyük ilgiyle karşılandı. Prizren Üniversitesi'nde bir konferans veren İnanır, daha sonra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Kosova'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden İnanır, bugün hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz için, "O bizim için ölmedi" ifadelerini kullandı. İnanır, şunları söyledi:

"İnsan yaşamını biriktire biriktire sonunda bu dünyandan göçüp giderse geride biriktirdikleriniz kalır. Bugün çok önemli bir arkadaşım aramızdan ayrıldı. Bizim için o ölmedi ki. Hergün canlı bir biçimde filimlerini izleyeceğiz. Sonuçta işimizin kutsallığı ve büyüklüğü burdan kaynaklanıyor. Bizler yaşayan insanlara bir hayal dünyası kuruyoruz."

SİYASİLERDEN İLK TEPKİLER

Bazı siyasilerden Kurtiz'in vafatına ilişkin Twitter hesaplarından gelen ilk tepkiler ise şöyle oldu:

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi: "Mesele yaşamakta değil, mesele iz bırakabilmekte' diyen çağımızın altın sanatçısı, demokrat, devrimci ve özgürlükçü kimliliğiyle bilinen Tuncel Kurtiz iz bırakarak gitti. Anısı mücadelemizde yaşayacak."

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: "Tuncel Kurtiz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum; Yılmaz Güney'in yakın arkadaşı filmleri ise hala yasaklı."

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz: "Birlikte yol yürüdüğüm, gurbet ellerde türkü söylediğim Tuncel Kurtiz hakka yürüdü. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin usta."

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür: "Tuncel Kurtiz vefat etti. Rabbim rahmet eylesin. Güle güle Ramiz Dayı. 'Tut Yüreğimden Ustam'ı ne güzel okumuştu."

Naaşın götürülmesinin ardından Kurtiz'in eşi Menand Kurtiz de evden ayrıldı. Yakınlarının yardımıyla merdivenlerden güçlükle inebilen Menand Kurtiz gazetecilere sorusu üzerine, "Çok sevilen bir insandı. Sadece benim sevgilim değildi. Herkesin başı sağ olsun" diyebildi.
Mustafa Sarıgül, "Hepimizin başı sağolsun. Savcı bey gerekli incelemeleri yapıyor. Pazar günü muhtemelen Balıkesir Güre'de defnedilecek. Tüm sanatçı dostlara baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/tuncel-kurtiz-hayatini-kaybetti/572233/1/gundem



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,126 µs