En Sıcak Konular

BJK- GS MAÇINDA ÇIKAN OLAYLAR SİYASET DÜNYASINI KARIŞTIRDI

24 Eylül 2013 12:55 tsi
BJK- GS MAÇINDA ÇIKAN OLAYLAR SİYASET DÜNYASINI KARIŞTIRDI Çıkan olaylar sebebiyle bitirilemeyen Beşiktaş-Galatasaray derbisi siyaset dünyasını da karıştırdı.

Hükümet provokasyon dedi 'Tanrıkulu' bombaladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, olaylar nedeniyle bitirilemeyen Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşananlar için "Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi eylemde bulunmak için içeri sızmış. Çirkinliğe neden olanlar bulunmalı ve bir daha statlara sokulmamalı" dedi.
 
CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise kontra sorularla AKP'yi köşeye sıkıştırdı: Neden 1 yerine 4 savcı görevlendirildi? Çarşı'ya rakip taraftar grubu kurulduğu ve bunlara bedava bilet verildiği doğru mu? Gezi Eylemleri'ne destek veren Çarşı'nın gözünü korkutmak mı istediler?
 
Çıkan olaylar nedeniyle bitirilemeyen Beşiktaş-Galatasaray derbisi siyaset dünyasını da karıştırdı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş - Galatasaray maçında çıkan olaylara ilişkin değerlendirmede bulundu. "Yaşanmış olay fevkalede üzücüdür, çirkindir" ifadesini kullanan Arınç, "Bu tür olayların yaşanmaması için radikal tedbirler alınmalıdır. Bu çirkinliğe neden olanlar bulunmalı cezalandırılmalı, bir daha statlara girmemeleri sağlanmalıdır. Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış, veya bunların sızmalarına gözler kapanmış Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi. Bu olay dünyaya karşı da itibarımızı fevkalade zedelemiştir" dedi. 

Operasyon mu?
Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, olaylı derbiyi meclis gündemine taşıyacak sorularla hükümeti adeta topa uttu.  Gözaltına alınan ve kameralara yansıyan taraftarların hangi tribün gruplarına bağlı olduğunu soran Tanrıkulu, şu sorulara da yanıt istedi: "Yeni başlayan spor savcısı uygulaması maç başı 1 savcı iken, bu maç için neden 4 savcıdır? Maç öncesi olay çıkacağına dair ihbar alınmış mıdır? Dört spor savcısının bu karşılaşmada görevlendirilmesi, iktidar partinizin ülkemizde Gezi Parkı Gösterilerine destek verdiği için Beşiktaş Kulübümüzün artık spor ruhu ile özdeşleşen taraftar grubu Çarşı'ya karşı başlattığı yok etme, göz korkutma operasyonunun bir parçası mıdır? 
 

Doping ne oldu?
Spor savcıları, e-bilet uygulaması ile ilgili ihalenin nasıl düzenlendiği, neden iktidar partinizle yakınlığı bilinen bir ticari gruba verildiğini de soruşturacaklar mıdır? Tüm biletler elektronik ortamda satılırken, bedava biletler nasıl temin edilmiştir? Toplumsal duyarlılığı üst seviyede olan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın, Gezi Parkı olaylarındaki tavrı yüzünden onlara rakip taraftar grubu kurulduğu ve bedava bilet verildiği iddiaları doğru mudur?" Spor savcıları tüm dünyada ülkemizin küçük duruma düşmesine neden olan dopinglerin nedenleri ve perde arkalarında kimlerin olduklarını da soruşturacaklar mıdır? "Bu arada Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, "Tribünde 4 savcı görev aldı" iddialarını yalanladı.
 
Kim bu 1453 Kartalları?
Gezi Parkı Eylemleri sonrasında başlayan taraftar sürtüşmeleri sonrasında siyaset sahaya inince korkunç tablo, önceki gün oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bir kez daha ayyuka çıktı. Uzatma anlarında tribünden inen yüzlerce taraftar "tekbir" çekerek ortalığı savaş alanına çevirirken, akılları kurcalayan ilginç açıklamalar ve mesajlar da dikkat çekti. Yaklaşık 1 ay önce "Çarşı"ya karşı olarak kurulan 1453 Kartalları adlı tribün grubu için gazeteciler Tayfun Talipoğlu, İsmet Berkan ve Ergun Babahan ile avukat Efkan Bolaç, "Provokasyonları o grup başlattı" dedi. 1453 Kartalları'nın kendi sitelerinde yazdığı "Olimpiyat Stadı'nda mükemmel bir pratik yaşanacak" mesajı da kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Çarşı Grubu, yaptığı açıklamada sahaya girenlerin 1453 Kartallar Grubu olduğunu öne sürdü. 
 

AKP'li yöneticiden itiraf!
Çarşı'nın bildirisinde, 5 bin biletin bedava dağıtıldığını da öne sürdü. Bu iddiaları doğrulayacak bir yazışma AKP ilçe yöneticilerinden geldi. AKP Küçükçekmece Mahalle Temsilcisi İsmail Er, AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Yön. Kurulu Üyesi Emrullah Ük'ün kardeşi Yakup Ük ile girdiği sohbette neler olduğunu itiraf ediyor. Yakup Ük'ün "Polise vuramadınız mı" sorusuna İsmail Er, "Sahaya İlk Biz Girdik, sandalye atıp çıktım" diye cevap verdi. Yine konuşmaya katılan "Murat Er" adlı bir kişi de "Bizim 1453 iyi daldı sahaya. Çarşı neye uğradığını şaşırdı, artık biz varız" diye yazdı. Öte yandan MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da, "1453 Kartallar Grubu lideri olarak lanse edilen  Aşkın Aydoğmuş'un partimiz ya da ülkücülerle bir alakası yoktur" dedi.
 
Taraftar AKP'ye tepkili!
Olaylı derbinin ardından "Gezi" olayları protestolarıyla birlikte ortaya çıkan ve tribünde protestocuları döven 1453 taraftar grubu hedefteydi. Sosyal medyadaki eleştirilerin bazıları şöyle: 
@itiresen: Bunca yıldır Çarşı'nın göbeğinde kapalıda maç izledim. Tekbirle saldıran çarşı görmedim.
@SerkanBALBAL: Amaç hükümetin karşıtı olan ve göze batan çarşıyı karalamaktı, el birliği ile başarıldı, Tebrik...
@necmiyapici72: Normal bir olay degil ama bu! Yakında kokusu çıkar.
@ekonovich: Bugün Beşiktaş'a olanlar 1-2 haftaya kalmaz Fenerbahçe'mize de olacaktır.
@turgutdibek: Saha içine girenlerin yüzlerine baktığınız da çoğu gülüyordu. Bu iş için orada oldukları maç ile bir ilgilerinin olmadığı belliydi.
 
Küfür serbest Taksim yasak!
Derbide "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atlıdığında ses kısarak eski maçlardan taraftar sesini veren yayıncı kuruluş bir ilke daha imza attı. Karşılaşma esnasında zaman zaman Taksim sloganları tekrarlanırken "görevini yapan" yayıncı kuruluş, hakeme yönelik küfürlü tezahüratları ise kesmedi.
 
Yakalananlar serbest kaldı TFF ateş püskürdü!..
Çıkan olaylar nedeniyle tamamlanmadan ertelenen derbide gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan 12'si çocuk 67 kişi 1 yıl müsabakalardan men edildi. Gözaltına alınan bir Beşiktaş taraftarı; " Hakemler isyan ettirdi, Sahaya atlamak zorunda kaldık " dedi. Başakşehir Polis Merkezi'nde ifade veren arkadaşını bekleyen bir kişi ise, "Tribündeki 100-150 kişilik bir grup maç içinde olay çıkardı. Sahaya girenler de onlardı" ifadesini kullandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten ise serbest kalmalarla ilgili, "Artık yapılanlar yapanın yanına kar kalıyor. O yeşil sahaya inenlere bence hapis cezası verilmeli" dedi. Özerten, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzenlemesi Kanunu'nda da aksaklıklar olduğunu ve bir an önce caydırıcı önlemler alınması gerektiğini de vurguladı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89216


Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,769 µs