En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI SİYASİ REKEBETE Mİ KURBAN GİTTİ

23 Eylül 2013 13:56 tsi
BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI SİYASİ REKEBETE Mİ KURBAN GİTTİ Beşiktaş ile Galatasaray karşılaşmasının 90+2. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların sahaya inmesi üzerine maç, hakem tarafından tatil edildi.Akıllara takılan soru şu:Beşiktaş'ın tarafları siyasi ideolijelerin bölünmesiyle karşı karşıya mı kalıyor?

1453 Kartalları Kimdir?

Beşiktaş 1453 Kartalları kimdir? Beşiktaş 1453 Kartalları hakkında bilgiler.Beşiktaş Galatasaray maçı olayları Beşiktaş 1453 Kartalları mı yaptı?
 
Beşiktaş Spor Kulübü Gezi olayları sonrasında taraf grupları arasında bölünme yaşıyor.Türkiye'nin en eski en köklü spor kuruluşu olan Beşiktaş'ın tarafları siyasi ideolijelerin bölünmesiyle karşı karşıya mı kalıyor? Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın gezi olaylarını desteklemesi ve Beşiktaş maçlarının 34. dakikasında "Her yer Taksim, Her yer direniş" sloganı atması taraftarlar arasında bölünmeye yol açtı. 
 
 Bu olaylar sonrasında Ağustos ayında özellikle sosyal medyada kendilerini "1453 Kartalları" diye adlandıran bir Beşiktaş taraftar grubu daha oluşturuldu. Çarşı grubuna alternatif olarak oluşturulan bu taraftar gurubu bir kesim tarafından desteklenirken bir kesim tarafından da iktidarın sözcüsü şeklinde eleştiriliyor.   Bu taraftar gurubunun kurucu liderliğini üstlenen Aşkın Aydoğmuş Radikal gazetesine verdiği röportajda sarfettiği şu cümlelerle dikkat çekiyordu. 
 
"Beşiktaş tribünleri sadece solcudur gibi bir anlayış var. Bu yanlış. 1453 Kartalları ismi neden bu kadar antipatik oluyor? İstanbul'un fethi, siyasi bir terim değil. Bu tarihten gocunanların Türklüğünden şüphe ederim.Vatanımı, milletimi seviyorum. Ama hükümetin  yalakası değilim." 
Bir çok spor eleştirmeni ve sporsever Çarşı gurubunun hiçbir maçta sahaya inmediğini tepkilerini en fazla ıslıkla dile getirdiğini sahaya inen taraftarın 1453 Kartalları olduğunu ileri sürüyor. 


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://skorer.milliyet.com.tr/1453-kartallari-kimdir-besiktas/-/detay/1767347/default.htm


Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs