En Sıcak Konular

DİKMEN POLİSEVİ'NE HAİN SALDIRI

21 Eylül 2013 11:43 tsi
DİKMEN POLİSEVİ'NE HAİN SALDIRI Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen Polisevi’ndeki ek binalarına üç roket atıldı.Saldırganlardan ölenin daha önce AKP Genel Merkezi’ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi.

Dikmen Polisevi'ne roketli saldırı!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen Polisevi'ndeki ek binalarına üç roket atıldı.Saldırganlardan ölenin daha önce AK Parti Genel Merkezi'ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen Polisevi'ndeki ek binalarına üç roket atıldı.Saldırganlardan ölenin daha önce AK Parti Genel Merkezi'ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi.

Roketlerden ikisinin isabet ettiği binalarda hasar meydana geldi. Kaçan teröristlerden biri ölü, diğeri ise yaralı ele geçirildi... 

AK Parti Genel Merkezi'ne ile Adalet Bakanlığı ek binalarına 19 Mart'ta yasadışı DHKP-C örgütü tarafından gerçekleştirilen roketli saldırılardan sonra dün de Dikmen'deki Polisevi'nin ek binalarına roketli saldırı düzenlendi. Saat 21.30'-daki saldırıda, Polisevi'nin arkasındaki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına roket isabet etti, Bilgi İşlem Dairesi'nin bahçesinde patlamamış roket bulundu. Binalarda hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bahçesindeki patlamamış roket de bomba imha ekipleri tarafından imha edildi.

ODTÜ Ormanı'nda kıstırıldılar

Saldırganların karanlık ve "kör nokta"yı seçerek saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi. Saldırı sonrası polis alarma geçerken tüm yollar tutuldu. Çevredeki tüm MOBESE kameraları tarandı. Bir süre sonra saldırganın eşgali belirlendi. Uzun boylu, esmer, kar maskeli bir kişinin saldırıyı gerçekleştirdiği ancak yalnız olmadığı, bir başka zanlının daha yanında olduğu belirlendi. 

Kaçış güzergahları üzerinde kontrol noktaları kuruldu. Emniyet envanterine yeni giren ve teröristlerin bıraktığı eşyaları koklayarak iz süren köpekler de aramaya katıldı. Polisin takibi sonucu saldırganlar Konya Yolu üzerindeki ODTÜ Ormanı'nda kıstırıldı. "Teslim ol" çağrılarına uymayan teröristlerden biri çıkan çatışmada ölü, diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Örgüte ait bez parçası

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Muammer Güler "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal hizmetler ek binasının 3. katına, Polisevi'nin ise 1. katına iki roketatar mermisi isabet etmiştir. Can kaybı ve yaralımız yok. Saldırganlar Çetin Emeç yolu üzerindeki kaldırımda çalılıkların arasından ateş etmişler. Ateş ettikleri noktada patlamamış bir roketatar mermisi, bir sırt çantası ve yasadışı sol bir örgüte ait bez parçası bulundu" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı, bez parçasının hangi örgüte ait olduğu sorusuna ise "Şu anda bir önemi yok. Yanıltma amaçlı bırakılmış olabilir. Her türlü incelememiz sürüyor" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: 3 ROKET MERMİSİ ATILDI 

Saldırının yapıldığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dikmen Polisevi'ne giden İçişleri Bakanı Muammer Güler, "2 mermi isabet etti. Bir mermi Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, bir mermi polisevi binasına isabet etti" dedi. 

Ankara Dikmen'de bulunan polisevine düzenlenen roketatarlı saldırının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar olay yerine giderek incelemeler yaptı. Bakan Güler, burada yaptığı açıklamada, "2 mermi isabet etti. Bir mermi Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, bir mermi polisevi binasına isabet etti. Ayrıca olay yerinde patlamamış bir mühimmat daha bulundu. Çetin Emeç Bulvarı üzerinde yasadışı sol bir örgüte ait flama ve bir sırt çantası bulundu" dedi. 

Saldırının meydana geldiği polisevi ve EGM Binası'na çıkan cadde ve sokaklar tamamen trafiğe kapatıldı. Ankara'daki tüm polis karakolu ve binalarında güvenlik tedbirlerini arttırdı. Polise, çelik yelek giymesi talimatı verildiği belirtildi. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın meydana geldiği alanda ve çevresinde incelemelerde bulunuyor. Saldırının Çetin Emeç Bulvarı üzerinden yapıldığı ihtimali araştırılıyor.

MERMİ İZİNİN ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Dikmen'de roketatar mermisinin isabet ettiği emniyet genel müdürlüğü ek binasına Türk bayrağı asıldı. 

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ve polisevine yapılan roketatarlı saldırı sonrası, mermilerden birinin isabet ettiği emniyet genel müdürlüğü ek binasındaki mermi izinin üzerine Türk bayrağı asıldı.

ANKARA'DAKİ SALDIRININ ARDINDAN ADANA POLİSİ ALARMA GEÇTİ

Ankara'da polise yönelik roketatarlı saldırının ardından Adana polisi alarma geçti. Yaklaşık 200 polis şehrin işlek caddelerinde uygulama yaptı. 

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dikmen Polisevi'ne yapılan roketli saldırının ardından Adana polisi alarma geçti. Polis telsizlerinden, personelin çelik yelekli olması ve uzun namlulu silahların hazır tutulması talimatı verildi. Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 polis şehrin ana arterlerinde geniş çaplı asayiş uygulaması yaptı. Zırhlı araçların da kullanıldığı uygulamada durdurulan araçların içi ve bagaj kısımları didik didik arandı. Araçta bulunanların kimlik kontrolü yapılıp üst aramasından geçirildi. Uygulamanın gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edeceği bildirildi. 

Saldırganlardan ölenin daha önce AK Parti Genel Merkezi'ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırganın da Serdar Polat olduğu ifade edildi.(BARIŞ ORAL / VATAN)



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/dikmen-polisevine-roketli-saldiri/570643/1/gundem




Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,778 µs