En Sıcak Konular

YENİ SINIR KOMŞUMUZ KELLE AVCILARI

20 Eylül 2013 17:26 tsi
YENİ SINIR KOMŞUMUZ KELLE AVCILARI Suriyeli isyancılara baskın yapan militanlar Öncüpınar’a 4 kilometre mesafede bulunan isyancıların kontrolündeki Azaz şehrini de ele geçirdi.

Yeni sınır komşumuz kelle avcıları

Suriyeli isyancılara baskın yapan militanlar Öncüpınar'a 4 kilometre mesafede bulunan isyancıların kontrolündeki Azaz şehrini de ele geçirdi.
 
Suriye'deki iç savaş devam ederken, Şanlıurfa-Ceylanpınar'da terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD ile komşu olan Türkiye, onun 350 km batısındaki Kilis-Öncüpınar'da da sınırı artık El Kaide ile paylaşıyor. Resmi açıklamayı yapan bir haftadır El Kaide unsurlarıyla çatışırken akşam saatlerinde sınır kasabasını kaybettiğini duyuran Özgür Suriye Ordusu oldu.
El Kaide terör örgütüyle bağlantısı olan Irak ve Levant İslam Devleti (ISID) militanları, Çarşamba günü Türkiye sınırında yer alan Azaz şehrini ele geçirdi. Şehir daha önce Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeydi. Haberi isyancılara dayanarak Reuters haber ajansı duyurdu. Saldırı sırasında Özgür Suriye ordusundan beş isyancı öldürüldü. Halep'e 30 km mesafede bulunan Azaz şehri, ihtiyaçların Türkiye'den sağlanması için kullanılan güzergâhın üzerinde bulunduğu için muhalefet açısından önem taşıyor. Son zamanlarda, Suriye ordusuna karşı savaşan militanlar arasında krizin başlamasında bu yana yaşanan çatışmalarda önemli bir artış oldu.
 
Sorun oluşturabilir
France 24, "Azzaz şehrinin El Kaide tarafından ele geçirilmesi, bugüne kadar İslamcı savaşçıların Suriye'ye kendi topraklarından geçişine izin veren Türk hükümeti için sorun oluşturabilir" yorumunda bulundu. 
Haberi duyuran ise ÖSO'nun Washington Temsilciliği'ydi. ÖSO, mesajında olayları şöyle özetledi: "El Kaide bağlantılı ISID ve El Nusra Cephesi, Halep'teki Azez ve Deyr Ezzur'da ılımlı ÖSO güçlerine saldırdılar.
ISID, saldırıya Türkiye sınır kapısı Bab El Selam'a (Öncüpınar'ın karşısı) 4 km uzaklıktaki Azez kasabasından başladı. Azez, ÖSO'ya bağlı Kuzey Kasırgası Tugayı tarafından korunuyordu. Saldırıda aktivist, doktor ve savaşçılar dahil en az 6 kişi öldü, 15 kişi de ISID tarafından tutsak alındı. Türkler, çatışmalar yoğunlaşınca kuzeyde direnişçilerin kontrolündeki bölgelere insani yardım sevkiyatı yapılmasında hayati bir rol üstlenen Öncüpınar sınır kapısını kapattılar. Militanlar açıkça sınır kapısındaki ÖSO unsurlarına saldırdı. Sınır kapısı halen savunulurken, Azez maalesef tamamen ISID'ın kontrolüne geçti." 

Halk tepkili
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi müdürü Rami Abdul Rahman ise ISID'in kentin her tarafından keskin nişancılar yerleştirdiğini belirtirken, El Kaide'li gruplara  halkın tepkisinin de arttığını ifade ediyor. Bu grupların bulunduğu bölgelerde alıkoyma, toplu infaz ve diğer şiddet olayları yoğun bir şekilde yaşanıyor. Bir kent sakini de "ISID Azaz'ın denetimin tamamen ele geçirdi. İnsanları evlerinde tutukluyorlar ve tüm kontrol noktaları ellerinde" dedi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=89036



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,234 µs