En Sıcak Konular

İSRAİL'İN KİTLE İMHA SİLAHLARINI GÖREN YOK!

19 Eylül 2013 22:49 tsi
İSRAİL'İN KİTLE İMHA SİLAHLARINI GÖREN YOK! İsrail’i gören yok! Başta Türkiye olmak üzere ABD ve müttefikleri Suriye’nin elindeki kimyasallara odaklanmışken, İsrail kitle imha silahları zulasını büyütüyor. Ankara’nın ise bu konuda sesi çıkmıyor

İsrail'i gören yok!

İsrail'i gören yok! Başta Türkiye olmak üzere ABD ve müttefikleri Suriye'nin elindeki kimyasallara odaklanmışken, İsrail kitle imha silahları zulasını büyütüyor. Ankara'nın ise bu konuda sesi çıkmıyor 

Rusya'nın Sesi Radyosu, "İsrail'in de Kimyasal Silahları Var" başlıklı makale kaleme alan Amerikalı tarihçi Matthew Aid ile İsrail'in elindeki nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlara ilişkin bir söyleşi yaptı. Söyleşide öne çıkan noktalar şöyle:   

SORU: İsrail kimyasal silahlara sahip mi?
Evet. Elimizdeki en güçlü kanıt, bir başka ifadeyle, elimizdeki ilk ve tek kanıt İsrail'in kimyasal silahlara sahip olduğuna ilişkin 30 yıllık CIA tahminidir. Bu tahmini geçtiğimiz günlerde Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi'nde araştırma yapan bir arkadaşım buldu. "foreignpolicy.com" web sitesinde yer alan belge dikkatle incelendiğinde, İsrail 1983 yılından bu yana hardal gazının yanı sıra sarin gazı stoklarına sahip bulunuyor. Bu konuda CIA belgesinden başka bir kanıt ya da rapor mevcut değildir. İsrail kimyasal silah stoklarını genişletti mi, yoksa stoklar aynı seviyede mi, bunları bilmiyoruz. 

SORU: Bu konuyu İsraillilere sorma teşebbüsünüz oldu mu?
Matthew Aid: Üstelik iki kez! Herhangi bir cevap ya da yorum alamadım. Bu kitle imha silahları varlığı sorulduğunda İsrail hükümetlerinin standart politikasıdır. İsrail'in silah varlığı oldukça gizli tutulmaktadır. 

SORU: Gerçekten de en iyi açık sırdır!
Matthew Aid: Washington'da savunma ve istihbarat çevrelerinde İsrail'in 1960'lı yıllardan bu yana nükleer silah zulası veya nükleer silaha sahip olduğu açık bir sırdır. İsrail'in 1959 yılında Necef Çölü'nde Dimona'da nükleer reaktör inşa ettiğini tespit ettik. Biz bu sırrı tuttuk. CIA veya ABD hükümetleri, İsrail'in nükleer silah faaliyetleri konusunda 1970'lı yılların ortasına kadar ABD basınına herhangi bir ifşaatta bulunmadı. Elbette her şey kayıt dışı brifinglere  dayanmakta. ABD 40 yılı aşkın süredir İsrail'in nükleer silahlara ve diğer kitle imha silahlarına sahip olduğunu teyit etmemiştir. Bu mesele 1980'lerde Dimona'daki nükleer reaktörden çalışırken İngiltere'ye kaçan Mordeçai Vanunu isimli teknisyenin Observer gazetesine anlattıklarıyla açığa çıktı. Vanunu Mossad tarafından İsrail'e getirildi, yargılandı ve uzun süreli bir hapis cezasına çarptırıldı. 

SORU: ABD, geçen aydan bu yana Suriye'yi kimyasallardan ötürü cezalandırmak istemekte ve Rusya da buna karşı durmakta. Suriye'nin güneydeki komşusu İsrail. Bu tabloyu nasıl okumak lazım? 
Matthew Aid: Bugün İsrail Suriye'yi bir numaralı tehdit olarak görmektedir. 

İsrail, 1967'de işgal ettiği ve Suriye'nin geri istediği Golan Tepeleri'nde 30 bin asker tutmaktadır. Ortada İsrail ordusunun Suriye içindeki hedefleri vurmasını tetikleyecek bir durum mevcuttur. Durum felaket için olgundur. Küçük bir olay bunun yolunu açabilir.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13002141/israil-i-goren-yok


Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs