En Sıcak Konular

TÜRK SİYASETİNDE ''YENİ MERKEZ'' HAREKETİ

16 Eylül 2013 18:50 tsi
TÜRK SİYASETİNDE ''YENİ MERKEZ'' HAREKETİ Prof.Dr.Gökhan Çapoğlu: “Türkiye’de muhalefet ve iktidarın artık tamamen çöktüğü aşikar. AKP oy kaybederken hala yeni bir alternatifin çıkmaması gösteriyor ki YENİ MERKEZ kurulmalı.

Prof.Dr.Gökhan Çapoğlu:AKP,MHP ve CHP ;Türkiye'de siyaseti kilitlediler .

PROF.ÇAPOĞLU :YENİ MERKEZ "Özgürlük ve Haklar çerçevesinde kurulacak."

Prof.Dr. Gökhan Çapoğlu : "Türkiye ile ABD arasında hiçbir zaman stratejik ortaklık olmadı. olmadı.Burada ABD'nin Türkiye'yi kullanması her nedense Türk yetkililerin de sürekli olarak kendilerini ve kamuoyunu kandırması söz konusu'' dedi.

Çapoğlu yazar Samuel Huntington'ın medeniyetler çatışması tezini hatırlatarak" Bu teze göre bir düşman oluşturmak gerektiğini anlattı. İsrail'in ABD politikası üzerinde çok etkili olduğunu ifade eden Çapoğlu, Stratejik ortaklığın tanımına göre çıkarların ve bu çıkarlara ulaşılacak politikaların beraber belirlenmesi gerekirken,1990'lı yıllarda Türkiye ''üç büyük hata yaptı. Bunlardan birincisi ''Çekiç Güç'ün Türkiye topraklarına konuşlanmasına izin verilmesi'', ikincisi''Gümrük Birliği anlaşması'', üçüncüsü ise ''İsrail ile yapılan anlaşmalar ve yakınlaşma" dedi.

Bugün gerek içerde yaşanan iç siyasetin karmaşası ve dünya siyasetine yer almakta zorlanan bir Türkiye'nin artık dar alanda sadece kısa pas yapabildiğini ifade eden Çapoğlu "Türkiye'de muhalefet ve iktidarın artık tamamen çöktüğü aşikar. AKP oy kaybederken hala yeni bir alternatifin çıkmaması gösteriyor ki YENİ MERKEZ kurulmalı.

YENİ MERKEZ bu boşluğu dolduracak tek adrestir. Maalesef CHP ve MHP'nin bu boşluğu doldurması imkansız. Vatandaş yeni bir adres arıyor. Türkiye'de oluşan siyasi boşluğun YENİ MERKEZ tarafından doldurulmaya başladığını " ifade eden Çapoğlu: Yeni Merkez, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilk üç maddesinde yer alan temel ilkeleri ve Gezi Direnişinde ruhunu bulan özgürlükler ve haklar taleplerini özümsemiş kadrolarla kurulacaktır." Dedi.

"Yeni Merkez " Basın Açıklaması 




Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,840 µs