En Sıcak Konular

ABD DONANMA ÜSSÜNE SİLAHLI SALDIRI: 12 ÖLÜ

16 Eylül 2013 22:18 tsi
ABD DONANMA ÜSSÜNE SİLAHLI SALDIRI: 12 ÖLÜ ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü.

Askeri üsse silahlı saldırı,12 ölü!

ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü. Yetkililer, silahlı saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, diğer 2 saldırganı arama çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı
Haberin fotoğrafları için tıklayınız 16.09.2013 - 16:24
ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü. Yetkililer, silahlı saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, diğer 2 saldırganı arama çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis yetkilileri, başkent Washington'daki bir donanma üssüne düzenlenen silahlı saldırıda en az 12 kişinin öldüğünü açıkladı.

Sabah yerel saatle 08.20'de duyulan silah seslerinin ardından binaya giren güvenlik güçlerinin yaptığı aramalar sırasında bir saldırgan öldürüldü.

Washington Emniyet Müdürü Cathy Lanier, polisin, muhtemel iki saldırganı daha aradığını açıkladı.

ABC haber kanalı, öldürülen saldırganın muhtemelen işten çıkarılan 50 yaşlarındaki bir Deniz Kuvvetleri çalışanı olduğunu duyurdu.

Emniyet Müdürü Lanier, güvenlik güçlerinin binada ve bölgede aramalarını sürdürdüğünü, çalışmaların ordu üniforması giydiği tahmin edilen iki kişi üzerinde yoğunlaştığını açıkladı.

Saldırı haberinin duyulması ardından çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı. Helikopterler de havadan güvenlik kontrolü yapıyor.
Saldırının ardından üst düzey güvenlik yetkilileri Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'yı gelişmeler konusunda bilgilendirdi.

OBAMA'DAN AÇIKLAMA

Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, yeni bir toplu cinayetle karşı karşıya kaldıklarını belirterek saldırının kurbanları için dua ettiklerini söyledi.
Obama "Bunlar işlerini yapan kadın ve erkekler. Ülkeleri için ülke dışında görev yapmanın tehlikelerini bilen insanlar. Ama bugün, kendi ülkelerinde başlarına geleceğini düşünmedikleri bir saldırıyla karşı karşıya kaldılar" dedi.
Obama, bu saldırının sorumlularının yargı karşısına çıkarılması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını da belirtti.

Saldırının düzenlendiği donanma üssünde yaklaşık üç bin personel görev yapıyor.

Üssün görevi, ABD Donanması için gemi ve denizaltıları tasarlamak, inşa etmek ve satın almak.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü George Little yaptığı açıklamada, Pentagon'un an itibariyle açık olduğunu, bakanlığı koruma biriminin güvenlik tedbirlerini artırdığını, güvenlik önlemlerinin bir tehdide bağlı değil, önleme ve tedbir amacıyla alındığını söyledi. "Savunma Bakanlığında çalışan herkes bu sabah yaşananlardan üzüntü duymaktadır" ifadesini kullanan Little, Savunma Bakanı Chuck Hagel'in saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

7 OKUL KAPATILDI

Donanma üssündeki saldırı sonrası başkent Washington'da en az 7 okulun güvenlik nedeniyle kapatıldğı belirtildi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/askeri-usse-silahli-saldiribr-12-olu/569457/30/dunya


Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,042 µs