En Sıcak Konular

BİN 503 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

30 Ocak 2008 19:52 tsi
BİN 503 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI Zonguldak, Bartın, Karabük ve Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 503 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

ANKARA - Zonguldak, Bartın, Karabük ve Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 503 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
     İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Zonguldak'ta 84, Bartın'da 57 ve Karabük'te de 77 olmak üzere 218 köye ulaşım sağlanamıyor. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 5 köye de elektrik verilemiyor.
     Sivas'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 285 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Kent genelinde 178 yerleşim biriminde de haberleşmenin sağlanamadığını belirten yetkililer, 121 köye elektrik verilemediğini kaydetti.
     Bu arada, Sivas-Malatya kara yolunun, Yağdonduran mevkisindeki kar yağışı ve tipi nedeniyle halen trafiğe kapalı olduğunu ifade eden yetkililer, yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
     Kenti çevre illere bağlayan diğer kara yollarında ise ulaşımın güçlükle sağlandığını ifade eden yetkililer, sürücülerin zorunlu olmadıkça yolculuğa çıkmamasını istedi.
     Öte yandan, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı yollar kapanınca TEDAŞ'ın paletli kar aracı ile 2 hasta Malatya'ya götürüldü.
     Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, yoğun kar yağışından dolayı Çelikhan-Adıyaman ve Çelikhan-Malatya kara yollarının ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.
     Çelikhan merkezde sara hastası Abdulkerim Ayaz (26) ile ilçeye bağlı Pınarbaşı beldesinde düşük yapan Gülizar Halık'ın (35), yollar kapalı olduğu için TEDAŞ'ın paletli kar aracıyla Malatya'nın Sürgü beldesine kadar götürüldüğünü belirten Kaymakam Turan, hastaların oradan da ambulansla Malatya Devlet Hastanesi'ne gittiğini, hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
     Çelikhan-Adıyaman ve Çelikhan-Malatya kara yollarında yol açma çalışmalarının başladığını anlatan Kaymakam Turan, yoğun kar yağışı ve çığ düşme tehlikesinden dolayı çalışmaların yavaş ilerlediğini söyledi.


Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,302 µs